Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Lyota
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Hej!
Na fali ciepłych wspomnień związanych z JA2 (wersja 1.03), postanowiłem odgrzać ją na swoim lapku (vista).
Wszystko banglało pięknie i całkowicie bezproblemowo, aż do czasu gdy zaatakowałem Almę (zaczęło się podczas walki na terenie kopalni, poprzedni sektor zdobyty bez niespodzianek).

Od tego momentu mój I.M.P począł sprawiać kłopoty (przydarza się to tylko tej postaci).
Po wycelowaniu w przeciwnika, pierwszy oddany strzał ZAWSZE nie trafia, a animacja wygląda dość dziwacznie, jak przy potężnym lagu.
Ponowne naciśniecie spustu przez moje wirtualne alter ego wywala grę do pulpitu. Doszło do tego że musiałem zdobyć całe to miasto traktując I.M.P'a jako tragarza. Na dłuższą metę wydaję mi się to dość problematyczne, gdyż jest to jeden z moich najważniejszych najemników.
W folderze z grą pojawiły się opisy crashów, niestety nieczytelne dla mnie :)

Przejrzałem forum i zapytałem wuja Google, niestety bez rezultatu.
Stąd moje pytania:
Czy istnieje jakieś remedium na ten bug?
Ewentualnie, czy można przenieść savy na inną nowszą wersję JA2?

Będę wdzięczny za pomoc :)

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Hmmm... Masz jakiegoś sejwa sprzed Almy? Jak nie, to obawiam się, że musisz zacząć od nowa.
Ja w JA2,5UB miałem raz tak, że jak moja IMPka dostała 100 celności, to czasami po wejściu do nowego sektora strzelała tak, jakby celność była 0. Ale wtedy wystarczyło wczytać grę sprzed wejścia do danego sektora i wejść raz jeszcze.

*
Lyota
Szeregowy

To kiepsko.
Mam co prawda starszy zapis, ale konieczność ponownego czajenia się z 9mm po bazie wojskowej nie stanowi zbyt ciekawej perspektywy.
Heh, nic tak nie potrafi odstręczyć od gry jak zbugowany sejw :diabel2:

OFFTOP:
Swoją drogą, czy to normalne że Urban Chaos instaluje się tak cholernie długo? (po jakiejś godzinie całość nie dopełzła nawet do połowy)

*

Dudus
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jeśli masz schowanego UC do paska, to nic nie będzie szło (sam to rozkminiłem gdy mi się 1,5 godziny instalował :) )

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Lyota pisze:
Stąd moje pytania:
Czy istnieje jakieś remedium na ten bug?
Ewentualnie, czy można przenieść savy na inną nowszą wersję JA2?

Spróbuj re-instalki. Mnie też się kiedys tak robiło (taka sama sytuacja IMP-a, z tym że drugi strzał nie wywalał gry (też pudłował). U mnie re-instalka pomogła.

Ewentualnie może być uszkodzony plik sejwa. Można też spróbować edytować w JAPE postać i zapisać wszystko jeszcze raz.

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

Witam odnośnie pytania to musicie w opcjach gry " preference " wyłączyć nowy system namierzania " Use new chance system " . To właśnie dzięki temu celność działa według starego systemu .

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie