Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Bartekbar
Post : 04 mar 2011 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 04.03.2011


Witam.
Przeszukałem cały dysk twardy ale pliku niestety nie znalazłem ;/ W internecie też nie wiele znalazłem :( proszę o pomoc z góry dziękuje.


Dodano: 04 mar 2011 21:48



*
 
micand1989
Post : 04 mar 2011 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1581
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Sejwy są w katalogu SAVEDGAMES w głównym katalogu.

Pytanie typu: Pływa po stawie, kaczka się nazywa.Co to jest?

Sejwy to pliki z rozszeżeniem .sav

Jest ich 11 szt.
10 które mają nazwe zaczynająca się na Savedgame 01-10
oraz Szybkizapis.sav


---------------------------------------------------------------------------

Lukasamd zamykaj ten temat aby uniknąć bomby pełnej śmiechu

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 04 mar 2011 21:50 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Bartekbar
Post : 04 mar 2011 21:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 04.03.2011


no i tu ci powiem że ja takiego katalogu nie mam... C>program files>ja2 i tutaj mam tylko katalog data... jak nie wierzysz to mogę zrobić screena


Dodano: 04 mar 2011 21:57 szukałem na całym kompie (na wszystkich dyskach lokalnych) prog. total commander i program nie znalazł żadnego pliku ani katalogu o nazwie "SAVEDGAMES"


Ostatnio zmieniony 04 mar 2011 21:58 przez Bartekbar, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
micand1989
Post : 04 mar 2011 21:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1581
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


no to weź nową gre i zapisz na ekranie mapy, a napewno się katalog z pierwszym sejwem pokaże. Trudno żebyś miał sejwy jak zaczynasz grę.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Bartekbar
Post : 04 mar 2011 22:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 04.03.2011


ok zaczynam nową grę... na "ekranie mapy" klikam na tą ikonke płytki nad laptopem i tą strzałką potem klikam zapisz grę i ją zapisuje... wszystko jest git do momętu kiedy nie wychodze z gry i nie sprawdzam katalogu. coś takiego nie istnieje u mnie xD co jest?


sorry problem naprawiony. grę trzeba uruchomić "jako administrator" gra nie mogła modyfikować systemu przez co nie mogła tworzyć katalogu i dodawać pliku.


Ostatnio zmieniony 04 mar 2011 22:09 przez Bartekbar, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
micand1989
Post : 04 mar 2011 22:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1581
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


a jak zapiszesz do możesz potem odczytać grę??

jak tak to szukaj (znaczy że gdzieś on jest)
a jak nie to nie wiem

ja to był wypi.....ł i zainstalował od nowa

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 04 mar 2011 22:12 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Bartekbar
Post : 04 mar 2011 22:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 04.03.2011


Problem już rozwiązany. Ale co dziwne plików nie było a po wyłączeniu gry i odpaleniu jej od nowa grę można było wczytać <lol2> tylko że nie wyświetlało się pole wyboru i gra odpalała się tam gdzie ostatnio zapisałem grę.


*
 
micand1989
Post : 04 mar 2011 22:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1581
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


no to się rozwiązało. Miłej gry życze. Dzięki za plusiki

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Jaahquubel
Post : 05 mar 2011 19:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


1. Z tego, co piszesz, wynika, że korzystasz z Windows 7 (lub Visty, której pod tym kątem nie znam).
2. Uruchamianie programu jako admin to ogólnie nie jest dobry pomysł - dajesz broń do ręki wirusom, trojanom i wszelkiemu innemu dziadostwu.
3. Teraz nie pamiętam jak o się robiło, ale trzeba było jakoś wydać pozwolenie na zapis na dysku (może prawoklik na skrócie i "Właściwości"?). Zanim uruchamiałeś grę jako admin, pliki zapisywały się w jakimś "bezpiecznym" folderze, gdzieś w jakimś "Dane aplikacji", czy co tam jest w Windowsie. I to dopiero jest dobre rozwiązanie.


*
  WWW
lukasamd
Post : 05 mar 2011 20:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5315
  • Dołączył: 31.05.2006


Po takim odpaleniu gry nie mogła ona zapisywać danych w lokalizacji systemowej (a min. katalog Windows jak i Program Files [i Program Files (x86) dla windows x64] taką właśnie lokalizacją jest. JA2 nie jest zgodne z mechanizmem UAC, więc nie zapisywało tam, ale do katalogu domowego użytkownika, gdzie ma się prawa zapisu/odczytu bez podnoszenia uprawnień - powinny więc być albo gdzieś w "Moje Dokumenty", albo dysk systemowy / Users / AppData. Nie dam za to głowy, ale tak powinno to wyglądać.
Oczywiście można odpalać grę z uprawnieniami admina, wtedy nie ma problemów z dostępem i będzie zapisywało do katalogu gry, ale jak napisał Jaahquubel, to nie ma sensu - grze faktycznie zupełnie nie są potrzebne uprawnienia administracyjne, więc nie powinniśmy jej takowych przydzielać.


*
  WWW
emanuel
Post : 07 mar 2013 19:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Cytuj:
Lukasamd zamykaj ten temat aby uniknąć bomby pełnej śmiechu

napisał człowiek który nawet nie zna pisowni słowa rozszerzenie :\
Cytuj:
Sejwy to pliki z rozszeżeniem .sav


temat nadal aktualny. gdzie znajduje się dokładnie plik save do JA:Wildfire w Win7 | 64-bit


szukam i nie widzę

save mogę wgrać z poziomu gry, ale na dysku nie jestem w stanie go znaleźć. pomijam knif z uruchamianiem jako administrator. tak to działa ok, ale jako nie-administrator pliki zapisywane nie są w tej lokalizacji o jakiej piszecie (C\users ani moje dokumenty). może ktoś podać inne typy? skanowanie pliku po nazwie czy samym rozszerzeniu nie daje wyników.

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Starchris
Post : 07 mar 2013 19:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1904
  • Dołączył: 25.06.2010


Windows 7 ma to do siebie, że może składować zapisane stany gry w ukrytych plikach. Poszukaj tam, ale gdzie to też nie wiem.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 07 mar 2013 22:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1581
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


A w głównym katalogu z grą (tam gdzie jest aplikacja), jest może katalog "\Profiles\JA2wildfire\"??

A jak był uruchomiony jako admin to przeloguj się na adimnistratora i tam poszukaj, wtedy pliki zapisywane przez admina powinny być widoczne w miejscach w których powinny być.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
emanuel
Post : 08 mar 2013 07:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


emanuel pisze:
pomijam knif z uruchamianiem jako administrator.


ot ciekawostka. pomijam fakt, że teoretycznie moje konto ma uprawnienia administratora, a przy każdej okazji system stawia problem że dana operacja wymaga uprawnień administratora. nie chcę zgadywać jakie flagi przypisane są w win7 zwykłemu użytkownikowi. ma umieć chyba tylko włączyć kalkulator, przeglądarkę i muzyczki posłuchać :crazy:

Uruchomienie gry jako administrator powoduje że plik save znajduje się w spodziewanym folderze w katalogu z grą. no dobrze, ale chodzi o sytuację, kiedy zgodnie z planem Billa Gatesa uruchamiamy grę NORMALNIE bez dodawania żadnych dodatkowych uprawnień. W teorii powinien się taki plik odnaleźć w katalogu Saved Games w Moich Dokumentach (po to go w tym systemie wymyślili). Nie ma. W innej lokalizacji o której pisaliście - też nie ma. A jednak po uruchomieniu gry w zwykłym trybie, da się ten plik wgrać, czyli gdzieś jest zeskładowany. Skoro nie jest to plik systemowy, to nie powinien być także ukryty, bo i z jakiej niby racji? Czy efekty pracy w Word dostają flagę ukryty? A tutaj ów plik jednak jest skitrany gdzieś między glajzy i czort wie gdzie.

Najprościej by było, gdyby jakiś użytkownik z win7 64-bit (być może architektura jest istotna tutaj) ustalił na 100% gdzie u siebie znalazł plik zapisu i napisał. Bo tak, to jest gdybologia stosowana a ja wiem z tego niewiele więcej.

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
remiakro
Post : 21 lut 2016 13:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 21.02.2016


U MNIE JEST TAK NA WIN 7

Komputer > Dysk C > Użytkownicy > Twoja Nazwa > AppData > Local >VirtualStore > Program Files > Ja2 > SavedGames

Ja ustawiłem żeby pokazało ukryte foldery, nie wiem czy to w czymś przeszkadza. Dodam że Gram Na Modzie URBAN CHAOS. Zarejestrowałem się tylko po to aby dodać ten jeden post. Więcej się nie pokaże. Elo


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron