Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
SaviolaMaster
Post : 02 mar 2011 15:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


micand1989 pisze:
Stridingshadow pisze:
Zdarzały się takie (mniej spektakularne) wypadki zarówno w JA2, jak i np. w E6.
W JA2 bardzo rzadkim jest podniesienie jakiegokolwiek parametru o więcej niż 1 punkt naraz, ale można do tego doprowadzić poprzez odpowiednie warunki.

Mnie zdarzało się tak że najemnicy dostawali po 2 pkt doświadczenia. A konkretnie Maddog, który mając 1 poziom doświadczenia rozwalił królową robali. Była gadka że misja wykonana i dostawał 2 pkt EXPa. Zdarza się to często w takiej sytuacji. Dodam że nie tylko on, ale też inni którzy mieli udział w tej misji dostawali po punkciku.


Identycznie jak rozwaliłem królową każdy po 2 albo po 1 dostał cała rebelia itp. po za I.M.P'em bo już miał 10:).

Jeśli chodzi o te podnoszenie to siła i nie trzeba wcale do tego inteligencji, 20 siły masz dajesz około 1300% (wykonalne, imp ma zestaw medyczny bo ma 90 medycyny + iry zestaw + zestaw narzędzi trevora + parę innych śmieci) i na raz jak klikniesz z omerty na medunę i cofniesz mi doszło 22pkt siły,potem 3 3 2 2 1 2 2 2 1 1 1 1..... tak szło.
Mowa o WF żeby nie było.


*
 
Assur-ad-mu
Post : 02 mar 2011 16:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 294
  • Dołączył: 30.06.2010


Nie bawię się w takie pakowanie bo to by mnie szybko znudziło. Szczerze mówiąc to taki "koks" mnie nie bawi bo i tak jednym wszystkiego nie zrobię. Taki "koks" i tak nie da rady sam w mieście. Kiedyś próbowałem na Expercie (nie mówię o nowicjuszu bo tak to komputer prędzej sam się zastrzeli nim nas zauważy) zdobyć Drassen. Dorwało się do niego 4 i zostało tylko zacząć od nowa.

Wracając do tematu, to wole jak sami się uczą powoli i walka robi z nich prawdziwych wojowników.

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 02 mar 2011 16:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


No dobra ale siła to siła można sobie "zaszaleć"


*
 
lukasamd
Post : 03 kwie 2011 11:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006




*
  WWW
Fisher
Post : 03 kwie 2011 13:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 188
  • Dołączył: 13.09.2009
  • Skąd: Polska,Poznań


Nagłówek powinno byc mega chyba a jest mage

_________________
Podpis w budowie


*
 
StoProGratis
Post : 14 lip 2011 23:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 34
  • Dołączył: 25.02.2010


Tylko atrybuty to jedno a jakie umiejętności i profil psychologiczny uważacie za najlepszy?

I czy ten trik działa też w zwykłym JA2?


Ostatnio zmieniony 14 lip 2011 23:09 przez StoProGratis, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
SaviolaMaster
Post : 28 paź 2011 17:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


Witam, wróciłem po dość długiej przerwie i widzę że mój poradnik został umieszczony na głównej stronie, miło :) Właśnie z niego będę teraz korzystać, zamierzam zagrać w WF na hybrydzie. Pozdrawiam.


*
 
Perry
Post : 28 paź 2011 18:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


SaviolaMaster pisze:
.Łatwym i wszystkim znanym sposobem dobijamy 70poziom bez kompresji czasu:


Tzn jak???

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
SaviolaMaster
Post : 28 paź 2011 21:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


Pisałem o tym po stokroć. Jak naładowałeś już najemnika to klikasz na mapę np. na drugi koniec mapy wyznaczając trasę i zatwierdzasz. Potem anulujesz ale zaliczył ci jakbyś przeszedł tę drogę. A mając włączoną pauzę nie zmienia się czas w grze i nie męczy się najemnik :).


*
 
Perry
Post : 28 paź 2011 21:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


SaviolaMaster pisze:
Potem anulujesz ale zaliczył ci jakbyś przeszedł tę drogę. A mając włączoną pauzę nie zmienia się czas w grze i nie męczy się najemnik .


Powiem szczerze, ze o takiej metodzie nie słyszałem.. Trza bedzie to wypróbować.. ;)

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
StoProGratis
Post : 03 lut 2012 22:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 34
  • Dołączył: 25.02.2010


Ja siłę nabijałem w taki sposób, że otwierałem kopnięciem wszystko co się da. Najlepiej drzwi na przycisk w Almie ;) Gdy najemnik się zmęczy wchodzimy do trybu mapy i włączamy kompresję czasu na chwilę by wróciła mu energia. I dalej wchodzimy do gry i kopiemy drzwi.


*
 
micand1989
Post : 04 lut 2012 09:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1576
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


StoProGratis pisze:
Ja siłę nabijałem w taki sposób, że otwierałem kopnięciem wszystko co się da.

Można i tak, ale prędzej czy później skończą się jeszcze nie otwarte drzwi.
StoProGratis pisze:
Najlepiej drzwi na przycisk w Almie ;)

A punkt dostaniesz dopiero jak się otworzą :wall: A na pewno się nie otworzą, bo tylko przycisk je może otworzyć.
StoProGratis pisze:
Gdy najemnik się zmęczy wchodzimy do trybu mapy i włączamy kompresję czasu na chwilę by wróciła mu energia. I dalej wchodzimy do gry i kopiemy drzwi.

Siła poniżej 75 daje bardzo małe szanse na otwarcie z kopa. Przecież to można cały dzień kopać :wall:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
StoProGratis
Post : 04 lut 2012 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 34
  • Dołączył: 25.02.2010


Drzwi w Almie w końcu się otworzą nawet bez przycisku ;)

U mnie nie działał ten trik z chodzeniem po mapie bez kompresji więc jedynie pozostało otwieranie drzwi i częsta walka wręcz.


*
 
Kazik_activist
Post : 09 maja 2012 00:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 09.05.2012


Dla własnej wygody wprowadziłem małe zmiany w atrybutach... 90 inteligencji i 60 dowodzenia kosztem zręczności którą wygodniej się nabija... :ok: Nabijanie siły wątek tutaj już przerabiany moze nie potrzebnie sie rozpiszę; warto stanąć w sektorze z którego czas podróży do następnego jest jak najdłuższy znacznie przyspiesza nabijanie...


Ostatnio zmieniony 09 maja 2012 01:05 przez Kazik_activist, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
p5a
Post : 09 maja 2012 14:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 27
  • Dołączył: 29.07.2011


Wg mnie jest to czysta głupota, to nic nie wnosi do rozgrywki aaa jak ktos chce sie bawic na odpi*****l to nie ma sensu tego odpalac, prawie jak granie z kodami bez sensu, cały bajer polega na rozwoju rozgrywki sami sie ucza, grosz po groszu zdobywają pkt za pktem. BA mozna dac karabiny rakietowe od poczatku gry, tylko po co? Jaki jest w tym sens? :?:


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna


cron