Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
hoszis
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Problem tego typu przejołem miasto Balime po czym włącza sie filmik eliota i w tym momecie wszystko sie nzatrzymuje. Nie moge dac pomiń tylko jest filmik i tyle

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez hoszis, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To normalne w polskiej wersji Jagged Alliance 2. W Wildfire jest już ok, szkoda bo film jest dosyć śmieszny :D

Naprawić błąd jest dosyć łatwo - kiedy wyskakuje okno "Tymczasem..." dajesz pomiń albo podczas ładowania się filmiku (sektora z Meduną) naciskasz parę razy ESC aby go pominąć.

*
hoszis
Szeregowy

dzięki pomogło

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez hoszis, łącznie zmieniany 1 raz

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Pewnie masz Jaggeda z CD-Action? :> W tej wersji gry taka zawiecha to rzecz - jak powiedział już Lucas - całkowicie normalna. Co ważniejsze, nikt nie wie dlaczego tak się dzieje.

Co do reszty - słuchaj Lucasa. Dobrze gada ;-)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dlaczego się tak dzieje? Jagged Alliance w Polsce było z tego co wiem na 2 cd a oni upchali na 1 cd - coś mogło pójść nie tak ;)

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Ten problem nie pojawia sie tylko w wersji z CD-Action, ale rowniez w pudelkowej wersji PL (wiem, bo sam taka kiedys nabylem). A co do teorii lukasa, ze przy 'upychaniu' cos poszlo nie tak - niemozliwe, w pudelkowej wersji sa 2 CD - jedna do instalacji, a druga do gry (pliki znajdujace sie na cd do gry znajduja sie rowniez na cd do instalacji, i sa to te same pliki SLF), wersja z CD-Action zawiera 1 cd, ktory sluzy i do instalacji i do gry.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Aha no to sorki... mimo to błędu w np. JA2 Gold już nie ma, tak samo jak w Wildfire. Coś zepsuli, może podczas tłumaczenia i da się to naprawić???

*
vai1987
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Moteel ma racje z tymi 2 CD, w wersji pudelkowej wystarczyło wybrac pełną instalacje gry i gra chodziła bez drugiej płytki.

*

AzuR
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Mam problem podobny w Wildfire, ale po skończeniu gry. Pokazówka sie kończy, kursos sie zamienia w klepsydre... i stoi stoi stoi... Czasami jest tak ze to sobie przejdzie - czeba probowac za ktoryms razem gra ruszy. Ja tak robilem i jakos dobilem do konca. 3m sie. Azur

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Esc wcisńij. Co jak co ale żaden filmik nie może sie równać z filmikami po wysłaniu kwiatów do deidranny i po zajęciu obrzeż meduny :D. Nawet ten z balime ;].

*
Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wiele razy skończyłem JA2 na najtrudniejszym poziomie, mam wersję na 2 cd z Topware. I dopiero na patchu 1.5 udawało mi się to pomijać ESC. Minie trochę czasu za nim zachce mi się grać w Wildfire, czy może ktoś opowiedzieć, albo wkleić ten dialog jak ma go gdzieś wyedytowanego? Bądź powiedzieć jakim programem można przejrzeć pliki z dialogami? Hmm na patchu 1.13 grałem w miarę długo(nie doszedłem do Balime), ale nie skończyłem z nadmiaru obowiązków. Czy jak zainstaluję zwykłą dwójkę, na to ten mod, plus jego spolszczenie, to błąd z Balime będzie nadal występował, czy jest to już naprawione? Tak samo intro czasem się wiesza, albo quest z kurtką w San Monie który dopiero na patchu 1.5 działa poprawnie, ciekawe dlaczego polska wersja jest tak skopana?

Żywię głęboką jak gardło Paris Hilton nadzieję, że Topware przy Hired Guns: The Jagged Edge będzie miał o wiele lepsze podejście i, że jak wyjdą patche to ich wydanie będzie je zawierać.

Pozdrawiam!

prof. Murray Newton Rothbard

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie