Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
gost
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Skrobnąłem o tym w komentach dot. tworzenia impa ale opiszę to też tutaj. Tworząc impa wg rozpiski zamiast sztuk walki otrzymuję walkę wręcz, po edycji impa przez edytor save'ów wszystko jest ok do momentu gdy spróbowałem w UC zaatakować wroga ręcami. Po prostu się nie da w turze wyskakuje zegarek, natomiast gdy tur nie ma po prostu nic się nie dzieje. Tak samo jest z impem zrobionym w IMP edytorze. W UB miałem podobny problem, wybierając sztuki walki dostawałem walkę wręcz, wybierając obie opcje miałem experta w walce wręcz. Wersja ja 2 to gold 1.05 ub to ta z cda chyba. w 1.13 nie miałem żadnych problemów.

*

gost
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

okazało się że do fenotypu big body nie ma animacji sztuk walki animacji w ja 2 natomiast w 2,5 wciąż to samo ale nie jestem pewien czy też mój inp nie ma wspominanego fenotypu wiecie od czego to zależy? Siły? Zdrowia?

*

Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Napakowany gościu nie może mieć skilla sztuki walki, tak jest od bardzo dawna, chyba w każdej oficjalnej wersji gry. Typ ciała zależy od siły, nie pamiętam dokładnie wartości, ale chyba przy 75+ siły masz nakoksowanego gostka.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

gost pisze:
wiecie od czego to zależy? Siły? Zdrowia?

Głównie siły, jak powiedział Shogun, spec od sztuk walki nie będzie koksem.
Wydaje mi się jednak, że niektóre odpowiedzi w teście mogą forsować szczupłą budowę u silnego IMP'a.
W późniejszych wersjach v1.13 można to sobie wybrać ręcznie (z ograniczeniem wynikającym ze sztuk walki).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie