Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Ripper
Post : 17 lut 2013 18:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Hej hej, szukam jakiegoś zacnego modzika do JA2 który dałby rade działać z naszą Polską wersją, szukam moda który dodawał by bronie z ja2 UB i zwiększał liczbe przeciwników, coś w ten deseń, i tu mam prośbę do starych wyjadaczy modów, istnieje coś takiego podobnego ?

Nie lubie mapy z WF także żadnych modów pod to proszę :P a 1.13 jest fajny ale tak przekombinowany że aż głowa boli, i do tego mając full najlepsze bronie jak Knight czy fn-fall a nawet snajpy z celownikami, to najemnicy z 99um. strzeleckich nie trafiają co mnie tak denerwuje że się odechciewa grać takze 1.13 no thanks.

Jakiś mały skromny modzik albo i większy co odświeżył by rozgrywkę dodając te bronie z UB i dodawał więcej wrogów dla ciekawszej walki i było by super, o ile istnieje takowy ?

New Classic, chyba będzie idealny, ale mam kilka pytań, jednak zagram na tych mapkach z WF, zawsze coś innego, ALE czy będzie to coś z WF że nie idzie przekonać odrazu szefa kopalni do współpracy ?
jak wygląda sytuacja z ilością wrogów ?
I ostatnie, czy w wersji gdzie jest 200 czołgów i robotów, jest tak że w każdym mieście są czołgi, czy jak to wygląda ?


*
 
Starchris
Post : 17 lut 2013 20:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


No niestety idealnego pod Twoje dyspozycje moda nie ma, ale miejmy nadzieje, że w przyszłości się pojawi czyli 1.14.

Faktycznie New Classic byłby najbliższy ideałowi Twoich propozycji. Są tak naprawdę trzy jego wersje: 1.34, 1.46 oraz wersja okrojona z wszystkiego poza broniami (jest dostępna w komentarzach w poniższym artykule).

https://jagged-alliance.pl/artykul350/po ... nej-broni/


Co do czołgów, to tak, w każdym mieście znajdziesz ich przynajmniej z 20. Szef kopalni nie będzie sprawiał żadnych problemów. Natomiast tylko w 1.46 w każdym sektorze jest bez ogrom wrogów i to bez znaczenia jaki poziom wybierzesz.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 17 lut 2013 20:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Dziękuje, to jest to :) po prostu ŚWIETNY MOD !! przeraża mnie SIŁA tych broni :P


*
 
Starchris
Post : 17 lut 2013 20:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Ripper pisze:
Dziękuje, to jest to :) po prostu ŚWIETNY MOD !! przeraża mnie SIŁA tych broni :P

No ale który ten mod? Ten okrojony?

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 18 lut 2013 11:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


1.34

W tego nowszego nie chce, bo taka ilość czołgów to przesada raczej xD ale na pewno jest trudniej.

a ten okrojony na max, nie działa mi, tzn działa ale jak wchodze do AIM w laptopie to nie mogę wejść w żaden z 4 linków, poprostu nieda się i nie mogę kupić nikogo poza IMP, może to wina ja2 PL niewiem.

Ale 1.34 działa miodzio, i mam też kilka pytań

Zagrałem w te Save co były dołączone testy broni itp czy ta broń przeciw czołgowa nie jest za bardzo OP, na czołgi jest świetna fakt, ale na wojaków też, wszystko zabija 1 hitem, niewiem może mało ammo jest ?

I na tescie OBRONA jeden z atakujących miał dziwną broń, strzelał jak z miotacza ognia, ale na bardzo dalekie odległości CO TO ZA BROŃ ? pozostawiała za sobą wielki ogień/ wielkie pasy ognia.
I zauważyłem że nawet pistoleciki mają siłe conajmniej 29, także aż sie boje sprawdzić siłe takiego FN-FAL'a
i tu kolejne pytanie, czy przez tą siłę broni nie będzie za łatwo? bo każdy wróg będzie się sypał na 2-3 hity ? chodzi mi o elity.

Bo barret jest, ten z UB tu rozumiem 1 hit 1 trup, ale jak to jest z karabinami szturmowymi ?


*
 
Starchris
Post : 18 lut 2013 12:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Ripper pisze:
a ten okrojony na max, nie działa mi, tzn działa ale jak wchodze do AIM w laptopie to nie mogę wejść w żaden z 4 linków, poprostu nieda się i nie mogę kupić nikogo poza IMP, może to wina ja2 PL niewiem.

Dobrze, że to napisałeś, sprawdzę dokładnie jak z nim jest.


Ripper pisze:
Zagrałem w te Save co były dołączone testy broni itp czy ta broń przeciw czołgowa nie jest za bardzo OP, na czołgi jest świetna fakt, ale na wojaków też, wszystko zabija 1 hitem, niewiem może mało ammo jest ?

To jest typowa broń przeciwczołgowa i tylko do tego celu została stworzona, do zabijania żołdaków się za bardzo nie nadaje (za dużo AP zabiera) chyba że dla zabawy.


Ripper pisze:
I na tescie OBRONA jeden z atakujących miał dziwną broń, strzelał jak z miotacza ognia, ale na bardzo dalekie odległości CO TO ZA BROŃ ? pozostawiała za sobą wielki ogień/ wielkie pasy ognia.

To było H&K G11 Flame Model. Bardzo fajna broń, ale do zdobycia w późniejszych etapach gry lub u Toniego.


Ripper pisze:
I zauważyłem że nawet pistoleciki mają siłe conajmniej 29, także aż sie boje sprawdzić siłe takiego FN-FAL'a
i tu kolejne pytanie, czy przez tą siłę broni nie będzie za łatwo? bo każdy wróg będzie się sypał na 2-3 hity ? chodzi mi o elity.

Ty chyba nigdy nie grałeś w New Classic. Jak trafisz na elity, to będziesz błagał, aby znaleźć jeszcze mocniejsze bronie.


Ripper pisze:
Bo barret jest, ten z UB tu rozumiem 1 hit 1 trup, ale jak to jest z karabinami szturmowymi ?

Zapomnij o czymś takim (jeden hit, jeden trup) na elitach. To będzie działać tylko na początkowych przeciwnikach. To Twój trup będzie się gęsto ścielił. Jest tylko jedna broń, która działa w ten sposób na elitach, jest to V-94 Anti Tank.

Co do karabinów szturmowych, to trochę będziesz musiał wylać amunicji, aby zabić elitę, pomimo ogromnych obrażeń broni. Ten mod jest tak skonstruowany, że w miarę postępu w grze staje się coraz trudniejszy. Pierwszym takim sprawdzianem będzie np. ALMA lub Rodzina Hicksów.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 18 lut 2013 14:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


A no masz racje nigdy nie grałem, także dzięki przekonałeś mnie, świetny mod

A odgłosy broni są moim zdaniem lepsze niż w 1.13 good job ! :)


*
 
Ripper
Post : 22 lut 2013 17:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Wiem że to pod post pod postem, ale mam pytanie, które mogło by być nie zauważone gdybym edytował posta.

Czemu żaden najemnik nie umie wykryć min i postawić flagi ? nawet z um.60 wpada na mine i ginie... da się wogóle wykryć mine ?


*
 
micand1989
Post : 23 lut 2013 00:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1583
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Ripper pisze:
Czemu żaden najemnik nie umie wykryć min i postawić flagi ? nawet z um.60 wpada na mine i ginie... da się wogóle wykryć mine ?

Czy ktoś już nie poruszał tej kwestii jeśli chodzi o NC?
Trza nośić ze sobą wykrywacz. :diabel2:

PS
Posty warto byłoby przyklejić do teamtu o NC 1.34 :>

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Ripper
Post : 23 lut 2013 09:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Hahhaha a ja wywaliłem wykrywacz bo w zwykłym JA2 był useless xD, thx za wyjasnienie dobre, podoba mi sie :P


*
 
Ripper
Post : 24 lut 2013 17:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Starchris mam nadzieje że przeczytasz to.
Możlwie że buga znalazłem, w sektorze nad kopalnią w SAN-MONA jest sektor z kilkoma magazynami i z sporą ilością żołnierzy Królowej ALE oni są nie agresywni TZN: są rozmieszczeni jako cywile i nic mi nie robią chyba że pierwszy strzele, to bug, czy to tak miało być chyba że to nie są żołnierze Deidranny :P ale ubrania mają identyczne.


*
 
Starchris
Post : 24 lut 2013 19:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Ripper pisze:
Czemu żaden najemnik nie umie wykryć min i postawić flagi ? nawet z um.60 wpada na mine i ginie... da się wogóle wykryć mine ?

Wszystko zależy od tego gdzie te miny znajdziesz. Im bliżej Medunym, tym miny są bardziej nie do wykrycia. W samej Medunie są miny, które mają współczynnik 20, co oznacza, że zobaczysz je dopiero gdy pod Tobą wybuchną. Nawet najemnik mający wszystko na 100 i wykrywacz jej nie wyczai.

Ripper pisze:
Starchris mam nadzieje że przeczytasz to.
Możlwie że buga znalazłem, w sektorze nad kopalnią w SAN-MONA jest sektor z kilkoma magazynami i z sporą ilością żołnierzy Królowej ALE oni są nie agresywni TZN: są rozmieszczeni jako cywile i nic mi nie robią chyba że pierwszy strzele, to bug, czy to tak miało być chyba że to nie są żołnierze Deidranny :P ale ubrania mają identyczne.

To prawdopodobnie są żołnierze Kingpina pilnujący tych magazynów. Który to dokładnie sektor?

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 25 lut 2013 13:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Jest to sektor C4, oni wyglądają identycznie jak standardowi żołnierze królowej, dlatego zdziwiło mnie to.


*
 
Starchris
Post : 26 lut 2013 21:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Tak to są oni, żołnierze Kingpina, ale nie wiem czemu wyglądają jak ci od Deidranny.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 27 lut 2013 12:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 304
  • Dołączył: 24.09.2010


Mhm, tak czy inaczej nie ruszałem ich :P ale odkryłem także inny błąd, nic strasznego ale, może się źle skończyć, kilka razy w walce o kopalnie poza przeciwnikami wrogiem okazywali się cywile, należało tylko wybić właściwych wrogów a potem wyjść z sektora i wrócić i już było ok, ale przez przypadek można sobie nieźle lojalność zepsuć :P
Ale to raczej wina map WF, pamiętam kiedyś że w WF miałem ten sam problem.

A co do samej rozgrywki to jest świetnie, ale jednak za łatwo :P granaty to niszczycielska broń tutaj, bez problemu dzięki nim wybiłem dobrze zkampionych wrogów na dachu, a o ilości pocisków moździerzowych nawet nie wspomnę :P
Drassen - san mona - alma - citzina - cambria i wszystkie samy moje, połowa wrogów padła od granatów/moździerza xD


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron