Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Perry
Post : 28 paź 2011 22:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
mając do dyspozycji program instalacyjny, instalujesz ten program z jakiegoś niewiadomego pliku o nazwie ACMBOOT, kiedy kilka plików niżej masz najczęściej na świecie spotykaną instalkę w postaci programu SETUP.EXE.


No i tak tez zrobilem za pierwszym razem, zainstalowalem go z pliku ponizej, ale nie bylo wzmianki o kodzie rejestracyjnym...
Wiec za drugim zainstalowalem go z innego "dziwnego pliku"


Starchris pisze:
Na domiar złego z Twoich ostatnich screenów wynika, że po zainstalowaniu programu z tego niewiadomego pliku uruchamiasz Visuala jakimś cudem z folderu instalacyjnego (czyli z plików, z których instalowałeś program).



Nie uruchamiam programu z pliku instalacyjnego, tylko z pliku msdev.exe który jest w folderze common, o który ci chodzi, a folder common jest tylko w w folderze do ktorego wypalowalem archiwum.. a powinien byc tam gdzie go zainstalowalem,, mi juz tez rece opadaja...

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Starchris
Post : 29 paź 2011 12:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Wklej screeny wszystkich okien, które Ci się pojawiają przy instalacji z pliku SETUP.EXE.


Dodano: 29 paź 2011 12:27

Szkoda mojego czasu w tym temacie. Dalej obstaje przy swoim, że to jak ty instalujesz Visuala to woła o pomstę do nieba.

Poniżej masz link do prawidłowo zainstalowanego Visuala. Przed jakimkolwiek uruchamianiem poniższego Visuala usuń bezwzględnie jak najdokładniej cały stary Visual.

Visual Studio C++ (1998)


Gdy go ściągniesz to wypakuj archiwum. Po wypakowaniu powstanie folder "Program files". Cały ten folder skopiuj bezpośrednio na dysk "C:\".

Następnie wchodzisz do następującego katalogu: "C:\Program Files \ Microsoft Visual Studio \ Common \ MSDev98 \ Bin". W ostatnim katalogu powinien być plik o nazwie "MSDEV.EXE". To tym plikiem uruchamiasz program Visual.

Przejdź teraz do skopiowania świeżego kodu źródłowego na dysk "C:\" (stary kod bezwzględnie usuń). Następnie z godnie ze wzorem z poradnika wdróż cały kod źródłowy w program, ustaw odpowiednią konfigurację i na koniec kliknij na "Build ja2.exe".

Teraz tak. Wszystkie foldery z kodu źródłowego, które powinny być wdrożone w program są już wdrożone. Ale na wszelki wypadek sprawdź konkretne zakładki. Przy okazji wklej mi screnna z zakładki "executable files".

U mnie działa to bez najmniejszego problemu. Jeśli u Ciebie dalej nie będzie to działać to znaczy, że cały Twój świat jest przeciwko Tobie i dopóki go nie naprawisz to nic w życiu poprawnie nie zainstalujesz.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 29 paź 2011 17:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
Gdy go ściągniesz to wypakuj archiwum. Po wypakowaniu powstanie folder "Program files"


Nie mogę wypakowywać domyślnie, a kiedy ustawiam manualnie na C:\Program files\... jako katalog do którego mam, wypakować mam taki komunikat:

Załącznik:
Visual archiwum.jpg
Visual archiwum.jpg [ 124.95 KiB | Przeglądany 1418 razy ]

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
aszek
Post : 29 paź 2011 17:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Perry, ale nie masz dostępu do zapisu w tym folderze. Mam wrażenie że pracujesz na koncie bez uprawnień admina (to dobrze) ;p Przeloguj się na konto z uprawnieniami admina albo uruchom aplikację z menu kontekstowego jako 'uruchom jako' i dalej tak jakbyś się logował na konto admina.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Starchris
Post : 29 paź 2011 17:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


No to w końcu udało Ci się czy nie wypakować to archiwum. To jest najzwyklejsze archiwum programu 7z. Absolutnie nic tam nie jest zablokowane. U mnie bez problemu się wypakowuje. Czy ktoś inny też mógłby to sprawdzić (archiwum ma niewielki rozmiar). Być może (ale wątpię) musisz mieć program 7z bo winrar może sobie nie radzić z algorytmami użytymi podczas kompresji programem 7z.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 29 paź 2011 18:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
Być może (ale wątpię) musisz mieć program 7z bo winrar może sobie nie radzić z algorytmami użytymi podczas kompresji programem 7z.


Program 7z też nie wypakował znów wyskoczył komunikat:

Załącznik:
Komunikat.jpg
Komunikat.jpg [ 224.67 KiB | Przeglądany 1394 razy ]


Tak więc, jak mówiłem wcześniej, skype, współdzielimy ekran, (może być anonimowo, jeśli chcesz ją zachować), i bedę robił wszystko pod Twoim czujnym okiem.. 10 minut i po sprawie, bo tak to my do niczego nie dojdziemy...


Załącznik:
IN1.jpg
IN1.jpg [ 77.13 KiB | Przeglądany 1387 razy ]


Załącznik:
IN2.jpg
IN2.jpg [ 109.14 KiB | Przeglądany 1387 razy ]


Załącznik:
IN 3.jpg
IN 3.jpg [ 107.34 KiB | Przeglądany 1387 razy ]


Załącznik:
IN4.jpg
IN4.jpg [ 185.02 KiB | Przeglądany 1387 razy ]


Załącznik:
IN5.jpg
IN5.jpg [ 225.27 KiB | Przeglądany 1387 razy ]

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


Ostatnio zmieniony 29 paź 2011 19:17 przez Perry, łącznie zmieniany 4 razy

*
 
Starchris
Post : 29 paź 2011 19:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 29 paź 2011 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
To spróbuj archiwum winrara.



Załącznik:
a1.jpg
a1.jpg [ 160.11 KiB | Przeglądany 1382 razy ]


Załącznik:
a2.jpg
a2.jpg [ 166.57 KiB | Przeglądany 1382 razy ]


Załącznik:
a3.jpg
a3.jpg [ 144.01 KiB | Przeglądany 1382 razy ]


Załącznik:
a4.jpg
a4.jpg [ 122.56 KiB | Przeglądany 1382 razy ]


Załącznik:
a5.jpg
a5.jpg [ 154.97 KiB | Przeglądany 1382 razy ]


Załącznik:
a6.jpg
a6.jpg [ 147.48 KiB | Przeglądany 1382 razy ]



Kota urodze za chwile :wall:

@Starchris masz skype???

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


Ostatnio zmieniony 29 paź 2011 19:39 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 29 paź 2011 19:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 29 paź 2011 19:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Wypakowałem, próbowałem 2 razy - Do C:\... błąd komuniakatora winRAR
- Do C:\Users\Perry\... wypakowało bezbłędnie,
czyli wynika z tego, ze nie moge wypakowywać do C:\... , ale dlaczego???

Visuala też wypakowało bezbłędnie do C:\Users\Perry, ale jak otworzyłem program to oczywiscie w "executable files" znów nie ma COMMON
I cały burdel zaczął sie na nowo, wszystko w "include" i "library", zachowało sie pomimo ze odinstalowałem program, usunałem kod źródłowy z dysku C: poprzednio, i dalej wyskakuje spawning error cl,exe

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


Ostatnio zmieniony 29 paź 2011 20:05 przez Perry, łącznie zmieniany 5 razy

*
 
Starchris
Post : 29 paź 2011 21:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


No to jak Ci się wszystko wypakowało to przenieś wypakowany folder Program Files na dysk C i wtedy uruchom program z godnie z instrukcją w moim poprzednim poście.

Nie ma Common ponieważ to jest instalka z dysku C, a nie z jakiegoś Users / Perry.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 30 paź 2011 18:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
No to jak Ci się wszystko wypakowało to przenieś wypakowany folder Program Files na dysk C i wtedy uruchom program z godnie z instrukcją w moim poprzednim poście.


@Starchis, nie wiem czy wiesz, ale katalog "program files" jest w każdym systemie od początku, więc nie mogę przenieść Twojego "program files": na dysk C, ponieważ katalog o takiej nazwie już istnieje na dysku C.

Starchris pisze:
Nie ma Common ponieważ to jest instalka z dysku C, a nie z jakiegoś Users / Perry.


Ale chyba o to chodzi, żeby był katalog "COMMON" w "executable files", bo jak go nie będzie, to będę miał - error spawning cl.exe, i za cholerę nic nie skompiluję.

Po za tym za każdym razem jak odinstalowuję Visuala, mój antywirus odmawia posłuszeństwa i nie moge mieć do niego dostepu. Co oznacza, że każde odinstalowanie programu Visual Studio = system restore, żeby antywirus działał poprawnie..

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Starchris
Post : 30 paź 2011 18:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Perry pisze:
@Starchis, nie wiem czy wiesz, ale katalog "program files" jest w każdym systemie od początku, więc nie mogę przenieść Twojego "program files": na dysk C, ponieważ katalog o takiej nazwie już istnieje na dysku C.

Nie wiem czy ty kiedykolwiek przestaniesz się ośmieszać. Przenieś ten cholerny katalog program files na dysk C, a jak Ci wyskoczy monit o już takowym istnieniu to po prostu klikasz na zamień i tyle !!!!!! Czy ty się leczysz psychicznie czy może bierzesz jakieś prochy !!!!!!!

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 30 paź 2011 18:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
Nie wiem czy ty kiedykolwiek przestaniesz się ośmieszać. Przenieś ten cholerny katalog program files na dysk C, a jak Ci wyskoczy monit o już takowym istnieniu to po prostu klikasz na zamień i tyle !!!!!!


Nie mogę kliknąć na zamień bo w oryginalnym "program files" mam pliki systemowe, to raz, dwa, normalnie kiedy kopiuje katalog o tej samej nazwie na dysk C, to w monicie wyskakuje mi opcja "copy but keep both files" niestety takiej opcji nie miałem,,

Psychicznie jeszcze sie nie leczę, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę bo ten program rozbraja mnie totalnie, jak pisałem wcześniej, masz skype??? Współdzielę z tobą ekran i zrobie wszystko pod Twoim okiem... Ja nie unikam konfrontacji w żadnym stopniu.. Proszę bardzo odpalamy skype`a i za 5 minut problem rozwiązany... problem nie leży w mojej niewiedzy tylko w samym zasranym Visual studio.

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Starchris
Post : 30 paź 2011 18:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1926
  • Dołączył: 25.06.2010


Perry pisze:
Nie mogę kliknąć na zamień bo w oryginalnym "program files" mam pliki systemowe, to raz, dwa, normalnie kiedy kopiuje katalog o tej samej nazwie na dysk C, to w monicie wyskakuje mi opcja "copy but keep both files" niestety takiej opcji nie miałem,,


Kolejna bezprecedensowa głupota. No to przenieś kolejny katalog czyli Microsoft Visual Studio do folderu Program Files na dysku C. Może teraz załapiesz o co chodzi.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna


cron