Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Od dłuższego czasu w moim kompie nękają mnie uciążliwe restarty które powodują brak chęci do zabawimy nim. Nękają mnie również różne błędy aplikacji które notorycznie pojawiają się. Dziś na przykład podczas restartu kompa (sam się zrestartował) pojawił się komunikat odnośnie "avast setup.exe".

A jego treść to:

"Instrukcja spod "(wyskakują jakieś liczby z literkami) odwołuje się do pamięci pod adresem "(i znowu te literki z cyferkami)". Pamięć nie może być "wrriten".

"Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji"
"Kliknij przycisk Anuluj, aby rozpocząć debugowanie programu."

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

eee nie masz tak źle, u mnie niekiedy całkowicie bez powodu (np. jak słucham muzyki lub oglądam filmiki, albo jak nie robie nic) zacina się a amen. nie miga kontrolka procka, ale co do twego problemu to nie wiem o co biega, ale to ze pamięć nie może być writen to miałem niekiedy przy byle czym :p

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wigen to może oznaczać uszkodzoną pamięć RAM, problemy z dyskiem / zasilaczem lub zbyt przeciążony temperaturowo procesor.

Radzę ściągnąć 2 programy - SuperPI i uruchomić w nim test MINIMUM 8M (a najlepiej 32M) - jak będą błędy to znaczy że może być coś z RAM / CPU

Drugi program to memtest i służy do kompleksowego sprawdzenia ramu - zostawić go na noc a rano będziesz wiedział czy program znalazł uszkodzone miejsca w pamięci komputera.

Możesz też sprawdzić w jakimś programie (HDD Tach, everest) coś takiego jak SMART - jest to system do analizy i monitorowania pracy dysku, pisząc na jakimś z forum komputerowych jak wyglądają odczyty możesz się dowiedzieć czy coś jest z dyskiem.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie