Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
XBARTEKX
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć co to za miejsce. No ale niestety tajemniczość tego miejsca powoduje o fakcie iż powstają teorię spiskowe na temat co rząd USA może tam chować. Jedni twierdzą że UFO inni że atomy inni że to miejsce ma odwrócić uwagę od innego. A co wy sądzicie??

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wiele słyszałem opowieści o tym ale wątpię aby trzymali tam UFO - nawet rząd USA nie byłby w stanie czegoś takiego ukryć. Bez wątpienia jest fakt że znajduje się tam bodajże najdłuższy pas startowy na świecie (9,5km). Już w czasie II WŚ oraz podczas Zimnej Wojny w bazie trwały prace nad samolotami i z tym się zgadzam - jest to baza w której opracowuje i testuje się najnowsze samoloty wojskowe.

Sporo było zamieszania jeżeli chodzi o Strefę 51 oraz prototypowy samolot Aurora, ile z tego prawdy to nie wiem i raczej nigdy się nie dowiem.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja myśle że ten pas startowy taki długi bo trza dużego samolotu żeby przewieść ATOMÓWKI. :D No bo ja myśle że tam opracowują i nie wiem jak to określić może tak budują bomby atomowe. Podejrzewam że chcą ich użyć przeciwko Rosji bo po kiego grzyba komu tarcza antyrakietowa :D.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Gdyby to co mówisz miało jakikolwiek sens takie pasy byłyby normalne w całym USA oraz Rosji. Rakiety wielogłowicowe są albo w bazach na lądzie w silosach albo w atomowych okrętach podwodnych (boomery xD) - samoloty to aktualnie przeżytek jeżeli chodzi o atak nuklearny, nawet z systemem stealth ciężko byłoby w razie wojny dolecieć np. aż do Moskwy "nie gubiąc po drodze skrzydeł".

A tak przy okazji - wydaje mi się że w Strefie 51 nie produkuje sie nawet broni jądrowej, fakt że w Newadzie znajduje się poligon nuklearny ale nie sądzę aby baza lotnicza służyła do budowy atomówek.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Hehe ale no powiedzmy że w strefie 51 robią pociski a samolotem przewożą je do bazy. Przeco tak być może ;].

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie:

a) pocisków (rakiet do silosów) międzykontynentalnych z wieloma głowicami nie da się przenieść samolotem - są po prostu za wielkie.

b) jeżeli nawet by się dało to po co im taki pas? Jeżeli mieliby specjalny samolot który by tego wymagał przy każdej bazie musiały być taki pas a tak nie jest.

Nie nie nie, nadal nie uwierzę że robi się tam broni jądrowej - uważam że rozwijane są tam samoloty i technologie w nich stosowane, tak pokazuje dotychczasowa historia a to już lepsze dowody niż domysły.

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
ważam że rozwijane są tam samoloty i technologie w nich stosowane

doskładnie - ściśle tajny szajs ale nic nadnaturalnego.
A co do samolotów z ładunkiem nuklearnym - nie są przeżytkiem. Chodzi tu o taktyczne głowice które nie są używane do niszczenia miast a skupisk sił wroga. Jeden obserwator daje namiary kolumny wrogich czołgów/wyrzutni rakiet/piechoty i bum. Oczywiście jest to dziś zakazane przez konwencje ale każdy nadal trzyma coś w zanadrzu.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to wiadomo :) Nie jest to jednak broń pierwszego czy odpowiadającego uderzenia podczas wybuchu konfliktu nuklearnego. Broń taktyczna jest dużo słabsza.... choć nie chciałbym być w pobliżu kiedy coś takiego wybuchnie :)

A coś mi się przypomniało - takie rakiety (międzykontynentalne) dałoby się przewieść ale na części a wtedy to już zwykłymi samolotami, nie wiem jednak czy kiedyś w taki sposób je transportowano.

Na Discovery często mówią o tej strefie i wypowiadają się osoby które RZEKOMO tam pracowały i widziały jakiś kosmitów spodki itp. - dla mnie to bezsens, osoba pracująca w wojsku nad jakimś tajnym projektem zobowiązuje się podpisać dochowanie tajemnicy a poza tym na pewno jest (nawet po skończeniu pracy) pilnowana aby nie było przecieków.

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Eh... czy są tam ufoludki? Dopóki ktoś mi nie pokaże zielonego stwora z laserową strzelba w ręku to nie uwierzę... Jak dla mnie to poligon doświadczalny dla nowych typów samolotów i tyle. A fakt, że wszyscy myślą, że są tam kosmici jest armii na rękę - w razie, gdyby ktoś zobacył prototyp w powietrzu jakiś "były pracownik" strefy powie, że widział UFO i tyle..

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

To całe ufo zostało wymyślone przez media tylko po to, aby podkręcić atmosferę. Żeby było o czym gadać. Jak czytam o rzekomych dowodach ufo w strefie 51 to mi się śmiać chce. To po prostu tajna baza USA w której testują swoje najnowsze osiągnięcia. Inne kraje również mają swoje tajne bazy i nie ma w tym nic niezwykłego.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Hehe ujmę to tak mogą tam próbować miniaturyzować owe głowice pozatym można zamówić zdjęcia satelitarne ale zobaczymy tylko rozmieszczenie budynków.

A tak na marginesie pierwsza plotka o UFO powstała gdy Francuscy lotnicy na II wojnie światowej lecieli na terenach Niemiec zobaczyli jakieś dyski no i uznali to najpierw za broń Hitlera Srytlera ale później jak o tym opowiedziano kolegom pomyślano że to kosmici i tak powstało UFO. :D

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Popers pisze:
pierwsza plotka o UFO powstała gdy Francuscy lotnicy na II wojnie światowej

A słyszałeś o takim panu co się nazywa George Wells?
http://en.wikipedia.org/wiki/The_War_of_the_Worlds

i on nie był pierwszy oczywiście.

Szczegóły ^^ . No ale ja uważam że JU EF O to głupota jednak lubie poznać zdanie innych ^^

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
pierwsza plotka o UFO powstała gdy Francuscy lotnicy na II wojnie światowej

Ke? Francuscy lotnicy? A czym głównie zajmowali się podczas IIWŚ lotnicy francuscy prócz bombardowania niemieckich stanowisk pacyfistycznymi ulotkami (w tym samym czasie kiedy niemieccy lotnicy używali w bombardowaniach na Polskę konwencjonalnych bomb)?

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna