Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Zaczyna się mundial, dyscyplina bez wątpienia najbardziej popularna w Polsce, a tu nikt nie pisze? Nie no, albo ta powódź, albo obecnie upały chyba zmieniły aż tak naszych użyszkodników, że nie chce im się nawet kilka słów wklepać :D
No to pomimo faktu, że nie znam się na piłce kopanej i jakoś niespecjalnie ona mnie interesuje, postanowiłem taki temat założyć - sporo u nas na forum jest o pucharach, mistrzostwach, rozgrywkach, to czemu mielibyśmy ominąć takie wydarzenie? :)

No dobra, nie oglądałem całego meczu Polska - Hiszpania (a było w ogóle co oglądać? :lol:), ale stawiam tą drugą drużynę jako tegorocznego faworyta.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:
No dobra, nie oglądałem całego meczu Polska - Hiszpania (a było w ogóle co oglądać? ), ale stawiam tą drugą drużynę jako tegorocznego faworyta.

To Polska się zakwalifikowała? Myślę, że nasza piłka nożna to sen o potędze i brak jakiegokolwiek przygotowania psychologicznego naszej reprezantacji, nie wspominając o PZPNie,
który daleki jest od jakichkolwiek działań na rzecz polskiej piłki noznej. :no:

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

I ja stawiam na Hiszpanię. Spośród Europejczyków tylko im kibicuję (no, może jeszcze Portugalczykom i Słowianom, ale nie spodziewam się po nich wszystkich sukcesów).
Cieszę się z wczorajszego wyniku Francuzów. Z drugiej strony, mógł wygrać Urugwaj...

Mam nadzieję, że ani Francuzi, ani Włosi nie dojdą do półfinałów.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

a ja mam nadzieję że to był ostatni punkt jaki zdobyła Francja. Z całych sił kibicuję Argentynie, resztką sił Hiszpanii.

Polska - Hiszpania, pokazali nam miejsce w szeregu, komentatorzy nadal będą wspominać Kazika Górskiego i pier**** jakie to wspaniałe "możliwości" mamy teraz, dla mnie proste, Polska liga jest jedną z najsłabszych w Europie, a piłkarze najbardziej leniwi w całej europie (co to za piłka gdy trener chce wprowadzić rygor treningowy, to się piłkarze buntują i prezes pozbywa się trenera), do Euro nic się nie zmieni i będę trzymał kciuki nie za wyjście Polaków z grupy tylko za nie narobienie sobie wstydu (btw. całe euro2012 spędzę w Poznaniu). Jeżeli teraz Leszek nic nie pokarze w pucharach to można uznać że Polska Ekstraklasa to liga podwórkowa, a pan Strasburger (ten od familiady) na pytanie komu kibicuje na MŚ2010 odpowiedział "no a komu mogę kibicować, polskiej drużynie oczywiście" :D

Argentyna wygrała, a goalkeeper Nigerii mecz życia rozegrał ...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A ja mam w pupie te mistrzostwa, podobnie jak całą piłkę nożną. Proponuję, aby nasza reprezentacja nadała tym mistrzostwom hasło, takie samo co we wszystkich poprzednich - "Może za 4 lata..." :diabel:

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Niemcy grali swietnie (wczoraj).
Wielkie brawa dla Australijczyków za determinacje... jak ja bym chciała by choc w połowie Polacy grali jak oni...

Moja mała "pasja"

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nasi zagrali ostatnim razem z Niemcami dwa razy lepiej, niż teraz Australijczycy: przegrali tylko 0:2. :)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
A ja mam w pupie te mistrzostwa, podobnie jak całą piłkę nożną.

Na stos z heretykiem !!

Te Wuwuzele są strasznie denerwujące, co mecz przez cały czas ten dźwięk ..., no i Polacy bramki strzelają :D

Ostatnio zmieniony 14 cze 2010 16:13 przez GrU, łącznie zmieniany 1 raz

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jaahquubel pisze:
Nasi zagrali ostatnim razem z Niemcami dwa razy lepiej, niż teraz Australijczycy: przegrali tylko 0:2. :)
przepraszam a jaki mecz masz na mysli?

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Olinka pisze:
Jaahquubel pisze:

Ten w którym Niemcy grali słabo co wyglądało jakby Polacy grali dobrze, a który i tak przegraliśmy.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
Olinka pisze:
Jaahquubel pisze:

Ten w którym Niemcy grali słabo co wyglądało jakby Polacy grali dobrze, a który i tak przegraliśmy.
dzieki no teraz to juz wiem o który chodziło :):):):)

a na powaznie to własnie miałam takie same odczucia, że to raczej Niemcy grali fatalnie a nasi grali jak umieli :)

Moja mała "pasja"

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

No i Wybrzeże KS zremisowało z Portugalią.
Mecz był naprawde dobry.
Dla mnie bardzo ciekawy.

I kolejna refleksja...
WKS gra 100 a moze i wiecej razy lepiej od nasze reprezentacji :(

I kolejna sensacja.
Szwajcaria wygrała z Hiszpania 1:0

Ale jak oni grali... po prostu mecz na poziomoe finałowym alez miło sie oglada takie przedstawienie :)

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 16 cze 2010 17:02 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Szwajcaria-Hiszpania to jak na razie najlepszy mecz mundialu, przykuł mnie do fotela. Z początku obrona Częstochowy, ale i Hiszpanie grali tak sobie (zobaczyli biało-czerwone stroje i wrzucili na luz :D ). Po golu obie drużyny zaczęły grać jak po amfie. poprzeczka Espanioli, słupek Helwetów... gdyby alpejczycy wykorzystali okazje, byłoby 3-0. jakby pirenejczycy się postarali, wolę nie zgadywać :P Z początku sędzia ciut sędziował na korzyść Szwajcarów, ale potem delikatnie przegiął na drugą stronę i się wyrównało.do tego komentarz "nie wiadomo, do czego jest zdolny (sędzia Webb)" - beka na całego :D Zawsze kibicuje Słabym drużynom i liczę w turniejach sportowych na niespodzianki, a tu proszę, jak na tacy + ładne widowisko na deser. I rewanż biało-czerwonych, hahaha! :P

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

M'cin pisze:
Szwajcaria-Hiszpania to jak na razie najlepszy mecz mundialu, przykuł mnie do fotela. Z początku obrona Częstochowy, ale i Hiszpanie grali tak sobie (zobaczyli biało-czerwone stroje i wrzucili na luz :D ). Po golu obie drużyny zaczęły grać jak po amfie. poprzeczka Espanioli, słupek Helwetów... gdyby alpejczycy wykorzystali okazje, byłoby 3-0. jakby pirenejczycy się postarali, wolę nie zgadywać :P Z początku sędzia ciut sędziował na korzyść Szwajcarów, ale potem delikatnie przegiął na drugą stronę i się wyrównało.do tego komentarz "nie wiadomo, do czego jest zdolny (sędzia Webb)" - beka na całego :D Zawsze kibicuje Słabym drużynom i liczę w turniejach sportowych na niespodzianki, a tu proszę, jak na tacy + ładne widowisko na deser. I rewanż biało-czerwonych, hahaha! :P

tez o tym pomyslałam ale mecz swietny ja tez zostawiłam prasowanie isiedziałam jak przykuta a na koncu te dodatkowe 5 minut to normalnie na głos do siebie mówiłam :)

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 16 cze 2010 17:09 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
zobaczyli biało-czerwone stroje i wrzucili na luz

Mogli wygrać z nami 3:0 i zostawić sobie 3 bramki na zapas, akurat by mieli na Szwajcarów.
Swoją drogą, Szwajcarzy wyglądali zupełnie jak nasi.

Howard Webb na koniec meczu na siłę próbował pomóc Hiszpanom. Jak kiedyś Austriakom. Tyle, że Hiszpanie nie wykorzystali.

--- Dodano: 17 cze 2010, 22:02 ---

Powiem krótko: niezły Meksyk.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna