Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ameryka to największy śmietnik, największa fabryka zanieczyszczeń. Ze wszystkich krajów, to oni produkują najwięcej gazów cieplarnianych i jakby tego mało, nie chcą zmniejszyć ich emisji. To teraz mają. Może jeszcze 2-3 takie huragany i czegoś się nauczą.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Ameryka to największy śmietnik, największa fabryka zanieczyszczeń. Ze wszystkich krajów, to oni produkują najwięcej gazów cieplarnianych i jakby tego mało, nie chcą zmniejszyć ich emisji. To teraz mają. Może jeszcze 2-3 takie huragany i czegoś się nauczą.
obawiam sie, ze sie nie nauczą :(
Bedą usprawniać systemy ewakuacji ale postęp gospodarki, przemysł to są rzeczy, których nie da sie powstrzymac.
A przecież u nich ruchy ekologiczne sa silne.
Moze kiedy rzad bedzie sie zajmował swoim krajem a nie polityką zagraniczną w takim zakresie to bedzie możliwe by pieniadze szły na filtry , oczyszczalnie itd.
Jednak nawet jako najwiekszy producent śmiecia Ameryla i tak sobei z tym radzi w przeciwienstwie do niektórych krajów Europy.

Generalnie po obejrzeniu Wall.ego mam baaardzo mieszane uczucia co do śmieci.
Segreguje je od dawna ale teraz to juz normalnie trzeba uczycdzieci w przedszkolach by wyrzucały śmieci do odpowiednich pojemników.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
Segreguje je od dawna ale teraz to juz normalnie trzeba uczycdzieci w przedszkolach by wyrzucały śmieci do odpowiednich pojemników.

I jechały przez pół miasta tylko po to, żeby wyrzucić butelkę*? :] W Polsce brakuje specjalnych pojemników.

*ew. flaszkę.

*
Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Mnie tam to w ogóle nie rusza ... Jak ma zniszczyć i pozabijać to niech dokona dzieła ... Raz oni, raz my ...

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

zadra666 pisze:
Raz oni, raz my ...

A kiedy my?

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

momo78 pisze:
A kiedy my?

Nie znasz dnia ani godziny.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A ostatnie wichury mogły być już "podciągnięte" pod "my" ...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

zadra666 pisze:
Mnie tam to w ogóle nie rusza ... Jak ma zniszczyć i pozabijać to niech dokona dzieła ... Raz oni, raz my ...

Według mnie podejście delikatnie mówić "dziwne" - ciekawe czy pisałbyś tak samo gdyby tornado rozp***** ci dom... wątpię, ale tak jest zawsze - człowiek mądry i mocny [w gadce] póki sam nie poczuje "palca Bożego" na sobie.

Mnie coś takiego nie spotkało ale szkoda mi ludzi, którzy tracą w ciągu dobry, godziny albo nawet sekund niejednokrotnie dobytek całego życia. Nie obchodzi mnie natomiast KTO to jest - czy Polak, czy Amerykanin czy może Rosjanin. Zresztą, jeżeli ktoś jest przeciwko np. władzom i polityce USA - co do tego ma huragan atakujących najczęściej ludzi nie związanych z polityką?

Co do śmieci itp. - ja bym za największego śmieciarza i kraj który niczym się nie przejmuje uważam Chiny. Śmieszne jest to że USA narzuca normy a sama ich nie przestrzega ale IMO sytuacja nie wygląda tam tak źle.

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Len pisze:
jechały przez pół miasta tylko po to, żeby wyrzucić butelkę*? W Polsce brakuje specjalnych pojemników.

Ej, ej. Nie prawda. U mnie co pare metrów, przy każdej szkole i na każdym siedlu takie pojemniki SĄ.

I jeśli ktoś nie wie... Oglądałem wiadomości. Huragan Gustaw spadł do poziomu drugiego. Więc nie bezpievzeństwo spada. I było też o jednej rodzince - Mąż przeżył. Żona nie: Trzymał ją w ramionac i mówił, że wszystko będzie dobrze a ona już nie żyła... To musi być okropne...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
USA narzuca normy a sama ich nie przestrzega ale IMO sytuacja nie wygląda tam tak źle.

Mówisz o tych samochodach długości naszych tirów, które w ciągu dnia spalają więcej niż rafinerie wytwarzają? :P na początku tego stulecia do Polski przyleciał mój wuj z Chicago (pierwszy raz od około 30 lat) i zaskoczyło go... czyste powietrze. A my narzekamy, że takie zanieczyszczenie mamy, co jest nieprawdą. Najgorsze są kraju wysoko rozwinięte. Ot, choćby takie Włochy. Tam w lasach, rolę szyszek pełnią plastiki. Tam nie jest tak jak u nas, że jadąc lasem tylko co jakiś czas widzimy śmiecie. Tam tego jest pełno na poboczach dróg.

Jak Amerykanom rozwali kilka miast to może czegoś się nauczą. na obecną chwilę sytuacja wygląda tak, że swoimi paliwożernymi samochodami jadą nawet do lodówki, żeby nie musieli niepotrzebnie się wysilać.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie