|
| Starszy chorąży |
 |
-
-
|
korzystam z grona , szczególnie do wymiany informacji z ludźmi z uczelni. Można łatwo o coś zapytać i szybko uzyskać odpowiedź. Na innych gronach tematycznych się nie wypowiadam i ostatnio przestałem je czytać. To że są tak łatwo dostępne spowodowało że często wypowiada się na tematy buractwo nie mające o sprawie najmniejszego pojęcia. I tak każda merytoryczna dyskusja ginie przytłoczona nawałem infantylnego spamu. Najlepszym przykładem są tu grona o broni palnej gdzie wchodzą i ,co gorsze wypowiadają się ludzie zajmujący się ASG. Nie żebym miał coś do ASG, samo w sobie to fajne hobby, ale jak widze 13-latka wypowiadającego się na temat swojej ulubionej broni PALNEJ na poważnym forum to mnie krew zalewa. Człowiek szuka informacji bo chce pójść na strzelnice i dobrać odpowiedni egzemplarz biorąc pod uwagę opinie doświadczonych strzelców, a tu wjeżdża dziesięciu ASG-owców i zaczynają srać w temacie jakie to sobie ostatnio modele kupili.
Tak więc, jeśli ktoś szuka konkretnej rozmowy to niech szuka grup dyskusyjnych czy gdzieś po forach internetowych. Grono się do tego raczej nie nadaje.
A nie wiem czy jest sens porównywać grono i nasząklasę, te dwie strony świadcza różne usługi, choć czasami dość zbieżne. Naszaklasa to nie jest raczej miejsce do wymieniania poglądów.
|
|