Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
MjrAQ123
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wszedłem na forum i nie widzę tam gruntu na poważną rozmowę. Jest raczej założone po to by sobie poużywać na chrześcijanach , a stwierdzenie , wybacz ,muszę zacytować, 'Chrześcijaństwo jako wspólnota w kościele Katolickim nie istnieje. I nie będzie istnieć. Katolicyzm teraz to partia polityczna. Na świecie uśpiona, w polsce rozwijająca się" pokazuje dobitnie" że autor tej wypowiedzi niewiele wie o temacie. A o Taize, żeby daleko nie szukać, nie słyszał ?

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

MjrAQ123
Zawsze antyklerykalizm uwazalem za glupote. Tak samo jak i zalozenia partii "Racja" ktora prezentowales w temacie o polityce. Powiedz mi jak w kraju gdzie 90-95% ludzi deklaruje sie katolikami, a przynajmniej 1/3 z tego chodzi regularnie do kosciola ma rzadzic taka partia? Tradycja, ktora istnieje w Polsce od przeszlo tysiaca lat nie poddala sie nawet 50-letniej komunie. Zapewne wiesz ze komunisci zawsze dazyli do likwidacji jakichkolwiek wierzen. Przeciez prawdziwy kamarat wierzy tylko w partie i prace na rzecz kolektywu.
Nie ma co nawet na ten temat trozmawiac. Polska nie powinna byc ani socjalna, ani klerykalna tylko lepiej zeby zajela sie doganianiem Europy.

*

MjrAQ123
Kapral
Kapral

Skoro jakieś wonty proszę o rejestracje na forum i zaczęcia nowych tematów. Forum nie istniueje tygodnia.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Cytuj:
wonty

Wonty??? Ja mam zawsze wonty i do kazdego a w szczegolnosci do Ciebie :/ . Powiedz mi jak ja mam sie wypowiadac na forum na ktorym nie mam nic do powiedzenia bo anyklerykalem nie jestem (choc kosciola nie popieram, paradoks :lol2: ). Skoro jestes w miare ustosunkowany co do swojego swiatopogladu to po co mi rejestracja??? Zeby sie klocic??? Tak szczerze do cholery z twoim forum.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie