Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
A na Randoka proponuję nie zwracać uwagi, to człowiek z innego świata.

To tajemnicze forum zapewne też istnieje w innym, lepszym świecie ;)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stridingshadow pisze:
To tajemnicze forum zapewne też istnieje w innym, lepszym świecie ;)

Ale w takim z którego w każdej chwili mogą wystawić głowę. Nie łudźcie się, że Randok nie czyta Waszych wypowiedzi :P

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Ale w takim z którego w każdej chwili mogą wystawić głowę. Nie łudźcie się, że Randok nie czyta Waszych wypowiedzi :P

Myślę że on jest ponad nasze marne knowania :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli ktoś zagląda jeszcze na LA, to nie polecam wysyłać PW, no chyba, że lubicie jak ktoś czyta wasze wiadomości :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja nie wiem dlaczego ta strona jeszcze istnieje. Chyba po to, aby robić dobre wrażenie. Najnowszych newsów na LA nie było chyba od 2 lat.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wigen pisze:
Ja nie wiem dlaczego ta strona jeszcze istnieje. Chyba po to, aby robić dobre wrażenie. Najnowszych newsów na LA nie było chyba od 2 lat.

Ewentualnie po to, aby sprawiać wrażenie, że wciąż może konkurować z JAC. Chociaż w sumie fakt, tak długo dychać i nie zdychać to prawdziwy wyczyn xD

A nieco poważniej. Scooly nic się nie zmienił, jak zawsze wielki zarządca, który nic nie robi poza kontrolowaniem wypowiedzi.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wigen pisze:

Szczerze, to ja też nie wiem.
Pisałem już kilka razy do Scooly'ego z propozycją przekazania LA pod strzechy JACenter - forum byłoby idealnym archiwum dla głodnych wiedzy, zaś JAGGEDopedia mogłaby być rozwijana, bo obecnie wszystko tam stoi w miejscu.
Niestety, wszystkie próby kontaktu spełzły na niczym, odpowiedzi brak. Najwyraźniej Scooly'emu pasuje trzymanie serwisu na respiratorze... ale to jego wybór, moja propozycja była szczera i jak najbardziej w dobrym celu.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lukas, on prędzej spali LA (mój skaaaarb) niż przekaże je tobie :P

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wiesz, z aktualnych użytkowników niewielu chyba jeszcze pamięta tamtą "wojnę". Zresztą, topory już dawno zakopane, a skoro on się serwisem nie zajmuje, to chyba odpowiedni moment i sposób na odejście ze sceny. Rozumiem tą zażyłość i upór, gdyby coś tam jeszcze wegetowało... no ale w chwili obecnej nie rozumiem, bo serwis drugi rok leci jako zawieszony.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

My sami już chyba nie wiele z tego pamiętamy. Ale powiedz to jemu. On chyba wciąż czeka, aż znajdzie się jakiś ktoś, co to wszystko za niego zrobi (prócz kontroli nad PW).

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie mówcie o LA tak dużo, bo Google uzna, że je polecacie.

Scooly!
Jeśli to czytasz, a ponoć zaglądasz, to mam dwa słowa do Ciebie.
Mało realne jest utrzymanie dwóch odrębnych środowisk na jeden niszowy temat. JACenter jest rozpędzone jak dobra lokomotywa, kto czegoś chce, wchodzi tu. Gdybyś chciał rozpędzić LA, musiałbyś mieć ludzi do sypania węgla. A takich nie znajdziesz, bo LA jest nieatrakcyjne i wszyscy, czy chcą coś robić, czy tylko czytać, wchodzą tu.
Nie wiem co za wojna była i mnie to nie interesuje. Twarde fakty są takie, że LA leży i nie widać szans na podniesienie go. Odpuść. Kończ Waść.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Szkoda, że sytuacja jest jaka jest - gdyby przenieść i aktualizować Jaggedopedię była by to naprawdę ogromna baza wiedzy o Jaggedach. A tak leży i mało kto tam zagląda.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Mi się marzy, żeby jednak LA ruszyło bo brak konkurencji nie jest niczym dobrym. Ale małe na to szanse, bo Scooly czuje potrzebę utrzymania LA, przy jednoczesnym braku chęci zrobienia czegokolwiek. Sytuacja patowa, która najpewniej skończy się nagłym i bez ostrzeżenia zniknięcie LA z internetu.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Gdyby nawet LA ruszyło, to nie odrobiło by start względem nas nawet przez 5 lat. Niestety, ale taka jest prawda. Jeszcze gdyby była starsza wersja witryny, gdzie były jakieś artykuły, a tak, na WordPressie nie ma szans na stworzenie nawet choćby w 10% czegoś tak dobre jak JAC ;-)

No właśnie, kwestia nagłego zniknięcia - dziwi mnie, że Scooly ma jeszcze ochotę opłacać domenę i ew. serwer (nie wiem czy za serwer płaci, czy to jakiś darmowy, czy po znajomości, etc).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Gdyby nawet LA ruszyło, to nie odrobiło by start względem nas nawet przez 5 lat. Niestety, ale taka jest prawda.

Śmiem się zgodzić - gdyby LA odżyło, to pojawiłaby się znowu konkurencja, a jak Len napisał, jest to motor napędowy i dla nas. Oj jak sobie przypomnę te codzienne dokładne przeszukiwanie zagranicznych serwisów, byle było cokolwiek szybciej u nas :D stare dobre czasy...

mtl pisze:
No właśnie, kwestia nagłego zniknięcia - dziwi mnie, że Scooly ma jeszcze ochotę opłacać domenę i ew. serwer (nie wiem czy za serwer płaci, czy to jakiś darmowy, czy po znajomości, etc).

Przeniesienie pod nasze skrzydła domeny i serwisu uwalniałoby go od tych kosztów. Ale skoro chce, niech płaci.
Domena jest w OVH (a więc najniższe ceny na rynku za .pl)
Hosting w linuxpl.com

BTW. Kiedyś miałem jakieś takie hamulce aby rozmawiać o kimś / o czymś publicznie, gdy on może to zobaczyć. Nie wiem czy Scooly przegląda nasze forum, ale jeżeli tak, to może wyciągnie z tematu jakieś wnioski. Nie tylko skład redakcyjny zauważył, że takie ciągnięcie sprawy nie ma sensu. Zresztą, nagłe usunięcie serwisu z sieci byłoby najgłupszym posunięciem, choć sam nie wiem, czego mogę się spodziewać.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna