Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wystawił na ciężki uszczerbek na zdrowiu?

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

OMG... to jest... tragiczne? Teraz naprawdę żałuję, że o to w ogóle poprosiłem :D
Ale wiecie co mnie wkurza najbardziej? To, że sami po części jesteśmy sobie winni powstawania takich "artystów" - ludzie przyjmują wszystko, co szałowe, dziwne, nietypowe. W takiej sytuacji sztuczne wylansowanie nawet całkowitego idioty / idiotki nie stanowi żadnego problemu, a głos można poprawić na wiele sposobów :)

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
W takiej sytuacji sztuczne wylansowanie nawet całkowitego idioty / idiotki nie stanowi żadnego problemu

Ba, nie tyle nie stanowi problemu a raczej stanowi element naszej rzeczywistości, patrz Jola Rutowicz.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Słabo znam dorobek "artystyczny" Dody i może dlatego w teledysku (jak i samej piosence) nic mnie nie zdziwiło, nie zaszokowało itd.
Moim zdaniem Doda nie jest aż taką kaszaniarą, jak się o niej wypowiadają przeciwnicy.
Gorsze rzeczy słyszałem, nawet w radiowej Trójce!

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jaahquubel pisze:
Doda nie jest aż taką kaszaniarą, jak się o niej wypowiadają przeciwnicy.

Tu nie chodzi o to że jest kaszaniarą, chodzi o to że jest bardzo mierna (niewielkie umiejętności i szczątkowy talent), a wyrabia sobie popularność wyglądem.
Gdyby to była modelka to nikt by nie narzekał.
Tymczasem ona udawała/nadal udaje piosenkarkę, a jej umiejętności w dziedzinie piosenki są kiepskie.
Może nie fałszuje ale techniką nie zachwyca, a teksty jej denne jak 150...

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Ba, nie tyle nie stanowi problemu a raczej stanowi element naszej rzeczywistości, patrz Jola Rutowicz.

Problem leży w tym, że obok postaci takiej jak Doda czy Jola Rutowicz, nie da się przejść obojętnie. Takie postacie zawsze budzą emocje, zawsze będzie się o nich mówiło (dobrze czy źle to już nie ważne, ważne, że mówi się w ogóle). Jest szum, jest rozpoznawalność, "kariera" się kręci. Swoją drogą, to owszem, takiej indywidualności jak Jola można ze świecą szukać i osobiście sądzę, że nie prędko pojawi się ktoś, kto ją pobije pod względem... hmmm... głupoty? Choć pierwsza kandydatka już jest - Sylwusia z Rozmów w Toku - http://www.dailymotion.pl/video/x5r9vs . Ostrzegam! Debilizm w czystej postaci...

Jaahquubel pisze:
Słabo znam dorobek "artystyczny" Dody i może dlatego w teledysku (jak i samej piosence) nic mnie nie zdziwiło, nie zaszokowało itd.

Mnie również. Nie wiem co takiego widzicie w tym klipie, co was tak, że tak powiem "oburza". Nie twierdzę, że to jakieś arcydzieło - ot, kolejny klip, jakich w dzisiejszych czasach pełno (tak samo z resztą jest z Dodą - kolejna "gwiazda" jakich dzisiaj pełno na świecie).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
OMG... to jest... tragiczne? Teraz naprawdę żałuję, że o to w ogóle poprosiłem

Jak to się mówi - zły dotyk boli całe życie. Nigdy tego nie zapomnisz.

Stridingshadow pisze:
a wyrabia sobie popularność wyglądem.

Dodajmy - ulepszonym komputerowo wyglądem. Widziałem ją z bliska i stwierdzam, co następuje - wcale nie jest ładna. Jej głos też w ogóle nie porywa, choć z reuły na żywo brzmi znacznie lepiej niż w telewizji.

moteel pisze:
Mnie również. Nie wiem co takiego widzicie w tym klipie, co was tak, że tak powiem "oburza". Nie twierdzę, że to jakieś arcydzieło - ot, kolejny klip, jakich w dzisiejszych czasach pełno (tak samo z resztą jest z Dodą - kolejna "gwiazda" jakich dzisiaj pełno na świecie).

Ale nikt nie twierdził, że teledysk jest kontrowersyjny, coś nas oburza itp. Zwyczajnie zastanawiałem się, dlaczego wystroiła się na... hmm... kobietę lekkich obyczajów.

A sam klip jest dowodem na to, że ona nie posiada talentu. Śpiewać umie, ale żeby zostać piosenkarką to trzeba umieć świetnie śpiewać, porywać widownię. A na jej koncertach ruszają się (i kwiczą) jedynie 8-letnie dziewczynki. A same teksty są tak prostackie, że szkoda gadać. Słuchasz jej piosenki, a kiedy się kończy - nie wiesz o czym śpiewała i poza krótkim refrenem, nic z niej nie pamiętasz.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Ale nikt nie twierdził, że teledysk jest kontrowersyjny, coś nas oburza itp. Zwyczajnie zastanawiałem się, dlaczego wystroiła się na... hmm... kobietę lekkich obyczajów.

No ona(ono?) pasuje do tytułu swojego albumu: Diamond Bitch xD

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Obejrzałem Rozmowy W Toku z Sylwusią, które podał Moteel. Wiecie, ta "kobieta" jest najlepszym dowodem na to, że nie należy wierzyć statystykom. Potem w wiadomościach nam wmawiają, że kobiety są lepiej wykształcone. Taa... tylko co z tego skoro połowa jest pusta jak nie wiem. Ta cała Sylwusia to nie wiem co ona ma we łbie. Chyba nic poza różowym misiakiem, złotą koroną itp. Pewnie jeszcze różowym gównem sra...

A wracając jeszcze do Rozmów w Toku. Dość niedawno był program o Włochach mieszkających w Polsce. Oglądałem z nudów. Jakiś czas temu idę sobie przez rynek mojego miasta, słyszę coś włoskiego, patrzę - a tu ci Włosi, którzy występowali w programie :]

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Co do wiarygodności statystyk itp. to z kawału, stopniowanie słowa kłamstwo:
- kłamstwo
- statystyka
- test komputerowy
:D

A teraz na "odprężenie" coś co dzisiaj przez przypadek znalazłem na wykopie:
https://www.youtube.com/watch?v=Z8Y1MalRrDc

Muzyka bez wokalu, może nie jakaś kosmiczna... ale fabuła teledysku pasuje do niej świetnie :)

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Rozmowy w toku, Sylwusia, Doda. Nie szkoda Wam czasu na to? Narzekacie, że się o nich mówi, a sami mówicie.
Po co to tu?

Nie oglądam MTV, nie oglądam TVN, nie mam styczności z takimi skrajnościami. Dobrze mi z tym i Wam też polecam. :-D

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jaahquubel pisze:
Dobrze mi z tym i Wam też polecam. :-D

Wiesz, my też się trzymamy z dala, i nam z tym dobrze, jednak to czasem nie wystarczy.
W zeszłe wakacje koleżanka zaprosiła mnie na swoje urodziny w nieistniejącym już klubie Testosteron na warszawskiej starówce.
Przez cały wieczór w klubowej TV leciała Doda, lub jak kto woli 'zespół Virgin'.
Czasem starasz się ale nie możesz uciec :P

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tak poza Dodą i Sylwusiami. Firma STX Jamboree opublikowała na YouTube filmik z gatunku "The making of..." o niedawnym koncercie w Gdańsku "Zaczęło się w Polsce" na 20. rocznicę upadku komunizmu. Przede wszystkim, nagranie pokazuje jak ogromnym przedsięwzięciem to było i jak późno nasze szanowne Europejskie Centrum Solidarności zabrało się za organizację koncertu. Na jednej ze scen widać wóz transmisyjny TVP, który rozsuwa się na boki... ciekawe skąd mają tyle kasy na takie cudo.

Ale co wzbudza największe emocje - pokazują urywki z relacji z TV: w tym nasze TVN24 i widok z helikoptera (skubany chyba z godzinę wisiał w jednym punkcie), a także CNN i relacja na żywo (!!!). Przy okazji opublikowano dane dotyczące koncertu i, jak się okazało, nie było tam 90 a 100 tys. ludzi! To czyni z tego koncertu największe wydarzenie muzyczne w Polsce tego roku. Szkoda tylko, że nie mówiło się o nim tyle, ile powinno. A Niemcy lada dzień będą u siebie świętowali.

[film]https://www.youtube.com/watch?v=SxDRm45ozJQ[/film]

Obrazek
Obrazek
Obrazek

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna