Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ah, jutro wielkie święto - koncert xD Już od ponad 3 tyg. mam bilety i dziś wyjeżdżam do Gdańska. Przed chwilą przeglądałem co piszą o koncercie najróżniejsze portale i coraz bardziej jestem podniecony. To koncert o niezwykle dużej randze, którą obniżają jedynie polskie gwiazdeczki, które na co dzień grywają na festynach. A tam zagrają u boku zespołu Scorpions i Kylie Minogue. Nie ukrywam, że jadę tam głównie ze względu na Scorpions ;) Transmisja z koncertu na TVP2, i co ciekawe - kończy się na występie skorpionów, Kylie już nie pokażą. Ba! Kylie nie można nawet fotografować! Czyżby obawiała się, że ją wygwizdają? Bo fani bardzo xD

A teraz kilka krótkich faktów z internetu:

Cytuj:
Od niedzieli stoi już trybuna VIP na 2 tysiące osób, w poniedziałek kontynuowano montaż sceny. Będzie ona drugą co do wielkości sceną w historii koncertów w Polsce. Jej długość wyniesie około 60 metrów. Na większej wystąpił w Polsce tylko raz zespół The Rolling Stones.

Rok temu Scorpionsi w Ostrowie Wlkp. grali na scenie, która mierzyła jakieś 30m i była ogromna. Nie potrafię sobie wyobrazić 2x większej sceny...

Cytuj:
W tej chwili przygotowywana jest konstrukcja do tzw. Efektu Domina - przewróconych zostanie dwadzieścia wielkich czerwonych bloków. Ma to symbolizować upadające reżimy komunistyczne Europy Środkowej. Najprawdopodobniej w tym wielkim symbolicznym wydarzeniu weźmie udział prezydent Lech Wałęsa.

Byle nie z Kaczyńskim bo będziemy mieli przedwczesne gwizdanie xD

Cytuj:
"I tak np. do wyrównania 12,5-hektarowego terenu, gdzie odbędzie się koncert, zużyto 4 tys. ton podkładu i 18 ton gruzu. Podczas koncertu wykorzystanych będzie 200 zestawów głośnikowych i 6 telebimów dla publiczności. Scena o szerokości 60 metrów i wysokości 23 metrów ważyć będzie 85 ton. Sprzęt niezbędny do organizacji koncertu przewiozło 50 tirów."

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

I jak tam po koncercie Len? O ile wiem to mały kaczor był w Krakowie :) .
Scorpionsów nie trzeba nikomu polecać.
Za to polecę grupę Pendulum i kawałek np. "slam".

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
I jak tam po koncercie Len? O ile wiem to mały kaczor był w Krakowie :) .

Ano był, ale nie chciało mi się czekać na niego. Poszedłem na plażę :D

Za to jestem niezmiernie dumny, że widziałem Lecha Wałęsę. Nareszcie go zobaczyłem. Bez przerwy, przez całe życie oglądałem go w telewizji a teraz mogłem na żywo, byłem strasznie podjarany tym faktem. I nie tylko ja zresztą, widać było że ludzie go szanują, a trochę ich było. Wyszedł na scenę przed 90 tysięczną publicznością, pełen luz, rączka w kieszeni, bez głupawych przemówień. Wałęsa pokazał, że jest człowiekiem z krwi i kości (w przeciwieństwie do Kaczyńskiego, który nawet pod stocznią musiał głosić swoje herezje, żenada). Wałęsa umie pożartować ("Mi z męskości to pozostało tylko golenie..."), umie na luzie podejść do tego wszystkiego. A wraz z nim były inne historyczne postacie jak np. pan Borusewicz - obecny marszałek senatu.

Kto nie był niech żałuje. Kolega mi mówił, że w TV koncert wyglądał świetnie. Tymczasem nagranie z telewizji oddaje jakieś 5% tego, jak jest naprawdę. A co tam się działo... scena była przeogromna (druga co do wielkości w historii koncertów w Polsce). Ludzi było tak dużo, że końca nie widziałem. A głośno tak bardzo, że rzeczy na całym ciele trzęsły się jak podczas trzęsienia ziemi. Tego nie da się opisać, pojedynczy bas porównałbym jedynie do bomby uderzającej o ziemię - wielkie pier*olnięcie :)

Najbardziej zadowolony jestem z występu Scorpionsów. Ich wejście - istne cudo. Puścili Hurricane 2000 nagrane z Berlińską Filharmonią, zapowiedź po angielsku ("Ladies and gentelmen!") po czym na scenę wskoczył zespół. Coś niesamowitego, w życiu się tak nie czułem. Tak bardzo tym podniecony, liczyłem na taki wstęp ale nie sądziłem, że rzeczywiście będzie. Kylie Minogue też dała czadu. To były nieco odmienne wrażenia - inna muzyka, inne wszystko, dlatego nie chcę porównywać. Jej muzyka na żywo brzmi świetnie, ale odnoszę wrażenie że ta cała choreografia (to wszystko na scenie, prawie nagie tancerki) jest ważniejsze od samej muzyki. Bo nie wiem czy zauważyliście ale korzystała z pół-playbacku. Dlatego bardziej szanuję Scorpionsów, bo oni każdy dźwięk sami wydobywają. Ale to oczywiście nie znaczy, że było źle. Kylie dała czadu na całego, a ona sama jest bardzo kontaktowa. Dobrze porozumiewa się z publicznością mimo bariery językowej. Ona sama była oszołomiona tym koncertem, poprosiła żeby oświecić publiczność bo chciała zobaczyć jak dużo nas jest :) Wg policji było tam 70 tys. a organizator podaje, że 90 tys. Ja skłaniam się ku temu drugiemu ponieważ na kilka dni przed koncertem, sprzedano 75tys. biletów, a te sprzedawano jeszcze w samym Gdańsku na kilka godzin przed koncertem więc musiało być więcej ludzi.

Wady koncertu? Przede wszystkim - organizacja. Bilety zakupiłem jakieś 3 tyg. przed koncertem, a były to bilety pod samą scenę. Przynajmniej tak podawały wszelkie plany i rozpiski, także na stronie organizatora. Tymczasem co się okazało jak weszliśmy na teren? Że sektor B przecięto na pół i w pierwszej połowie (tej pod sceną) utworzono sektor dla VIPów (którzy już i tak mieli miejsca siedzące po prawej stronie). Nie miałbym żadnych pretensji gdyby nas o tym poinformowano. Ludzie byli strasznie wkurzeni, specjalnie staliśmy kilka godzin (a ja dodatkowo miałem za sobą 2 nieprzespane dni) żeby być jak najbliżej sceny a ochrona nas wypieprzyła jakieś 100m dalej! Ale najśmieszniejsze jest to, że w sektorze dla VIPów z lupą można było szukać ludzi młodych. Od razu widać było, że trafili tam ponieważ mieli lepsze znajomości niż my. Dodatkowo była tam jedna wielka dziura, tak mało ludzi tam było! Śmiesznie wyglądało jak w sektorach obok ludzie skakali, dobrze się bawili, a VIPy kilka metrów od sceny stały z założonymi rękoma. A sama ochrona też nie wiedziała co jest grane, nie mieli pojęcia gdzie są jakie sektory, nie udzielali żadnych wskazówek, a mnie nie chcieli wpuścić z flagą Polski. Musiałem flagę ściągnąć, bo wg nich rurka PCV to "drzewiec". Tak więc, ochrona była wnerwiająca ale najbardziej wkurzył organizator, który w ostatniej chwili postanowił dogodzić krewnym i znajomym przesuwając ludzi, którzy przejechali cały kraj żeby się tam znaleźć.

Ci, którzy nie pojechali, a mieli w miarę blisko (ludzi mieszkających kilkaset kilometrów od Gdańska można zrozumieć) wykazali się skrajną ignorancją, moim zdaniem. Mówię tu o ludziach młodych, którzy chodzą do klubów, tam tracą masę pieniędzy, a wstęp na koncert "Zaczęło się w Polsce" kosztował 10zł! To tak jakby ktoś chciał Wam sprzedać Maybacha za tysiaka. Taki ten koncert był wielki, takie wrażenia... do końca życia tego nie zapomnę :)

A oto kilka nagrań, żebyś się zorientował jak tam było ;)

[film]https://www.youtube.com/watch?v=nrIBlUX0H7Y[/film] [film]https://www.youtube.com/watch?v=FtO3FxLaqhU[/film]

A tu cała reszta nagrań Scorpionsów, wszystkie z TVP:
Coming Home: https://www.youtube.com/watch?v=r-ZHV-b3McE&fmt=18
Loving You Sunday Morning: https://www.youtube.com/watch?v=i2hJ0vajZ4I&fmt=18
Is There Anybody There: https://www.youtube.com/watch?v=ttHE8V7r-WA&fmt=18
The Zoo: https://www.youtube.com/watch?v=59HB_ksbd3Y&fmt=18
Coast to Coast: https://www.youtube.com/watch?v=Nzw4J6eeaIk&fmt=18
Send Me An Angel: https://www.youtube.com/watch?v=tumI_QhMQ9I&fmt=18
321: https://www.youtube.com/watch?v=4iD9GHcnuso&fmt=18
Bad Boys Running Wild: https://www.youtube.com/watch?v=Uu5nN6KKaHw&fmt=18
Still Loving You: https://www.youtube.com/watch?v=v2BHvyDlYK8&fmt=18
Blackout: https://www.youtube.com/watch?v=OA8agwkmlLg&fmt=18
Big City Nights: https://www.youtube.com/watch?v=j-ymwi4-kUw&fmt=18
Wind Of Change: https://www.youtube.com/watch?v=TqNfZaubHZc&fmt=18

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Eh, w nocy potwierdzono, że Michael Jackson nie żyje. Nigdy z nim nie rozmawiałem, nawet go nie widziałem ale poczułem się tak jakby zmarł ktoś, kogo dobrze znałem. Stało się tak zapewne dlatego, że utwory Jacksona to moje najwcześniejsze wspomnienia z dzieciństwa dot. muzyki. Mam w domu (teraz raczej w piwnicy) całe mnóstwo oryginalnych kaset z lat 80. i 90. takich sław jak właśnie Michael Jackson czy Queen. Kiedy byłem mały, brałem te MJ i słuchałem na walkmanie (ktoś jeszcze pamięta to urządzenie?), wtedy jeszcze nawet nie wiedziałem co to są płyty CD. W życiu słuchałem wielu gatunków, w ostatnim czasie przeniosłem się na rocka ale sentyment do Jacksona zawsze pozostanie.

Co do jednego nie mam wątpliwości - Michael Jackson zostanie zapamiętany przynajmniej tak dobrze i tak długo jak Elvis Presley. Nie wątpiłem w to nawet za jego życia. Jest bardzo wiele przyczyn dla których tak musi się stać. Przede wszystkim, czy jest ktoś, kto o nim nie słyszał? Nie wielu królowało tak długo jak on, nikt nie ma koncie tak wielkiej ilości hitów jak on, nawet Queen. A dodać należy, że są to hity pamiętane do dziś. Poza tym, ta tragiczna śmierć która dodatkowo nastąpiła w momencie, gdy miał wrócić na scenie po 12 latach nieszczęść, targania po sądach i obrzucania błotem przez media. Ba, moim zdaniem nawet Evis Presley nie będzie mógł mu dorównać popularnością, nawet w porównaniu do jego czasów.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wiedziałem, że ktoś o nim tu napisze.
Jeszcze się okaże, że setki Amerykanów rocznie będą twierdziły, że widziały Micheale na stacji benzynowej lub w sklepie.

Jackson zapodał kawał dobrej muzyki, mimo, że w gatunku nie kojarzącym się z ambitnymi produkcjami.

Len pisze:
słuchałem na walkmanie (ktoś jeszcze pamięta to urządzenie?), wtedy jeszcze nawet nie wiedziałem co to są płyty CD

Hehe! Stare, dobre czasy...

A fanem Queen byłem, jak miałem chyba z 5 lat.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Jaahquubel pisze:
A fanem Queen byłem, jak miałem chyba z 5 lat.

a ja nadal jestem

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci. Chociaż szczególnym miłośnikiem już Queen nie jestem, to miło mi ich czasem posłuchać.

Ciekawe czego będą słuchać dzieciaki, których gusta muzyczne kształtowało Ich Troje, Feel albo Doda.

Kolega, który siedzi teraz koło mnie przed chwilą dostał muzyką po uszach, bo za głośno ustawił słuchawki. I od razu przypomniał nam się teledysk do "Black or White" Jacksona. :)
Śmierć MJ to dziś temat numer jeden, nie ma co.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Właśnie zakończyły się uroczystości pożegnalne Michaela Jacksona w Staples Center. Od razu widać było, że u nich robi się to inaczej niż u nas. Przemówienia były optymistyczne, a przynajmniej większość, bo niektóre naprawdę wzruszające. Ale kiedy do mikrofonu podeszła najmłodsza córka Jacksona... na Polsat News nawet komentator/tłumacz nie wytrzymał.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ale imo bylo to w iscie amerykanskim, komercyjnym stylu. Teraz wielu ludzi zarabia na smierci Michaela.
Jestem teraz w Londynie i na kazdej dyskotece, w wielu samochodach leca utwory MJ. Przoduje Billie Jean.

BTW klimatyczne, polecam: Massive Attack - Unfinished Sympathy

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pewnie każdy z Was widział nowy teledysk Dody, który MTV i podobne telewizje puszczają co kilka minut. Siłą rzeczy, jestem zmuszony do oglądania paru klatek z tego teledysku na dzień, podczas przełączania programów. Szkoda, że nie da się ustawić pomijania programu, kiedy leci to coś. Ale ostatnio się zmusiłem i obejrzałem większą część. Pominę już, że wokal jest z gatunku "tralala ale fajna pogoda", czyli o niczym. Ale czy Doda na nim nie wygląda jak k****?

Nie lubię przeklinania, szczególnie w internecie, ale nie znam innego słowa które tak dobrze określiłoby to, co ona ze sobą zrobiła. A dodam jeszcze, że w telewizji i tak wygląda się znacznie lepiej niż w rzeczywistości. Widziałem ją jakiś czas temu, grała ok. 100m od mojego domu (co nie wzbudziło we mnie kompletnie żadnych emocji) i stwierdzam - wcale nie jest ładna, ani tym bardziej piękna jak to często ją określają w TV.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Pewnie każdy z Was widział nowy teledysk Dody, który MTV i podobne telewizje puszczają co kilka minut.

Nie, nie każdy. :jupi: Nie mam MTV ani innej podobnej stacji. ;)

A tak poza tym, to ten temat to może do wątku Żal.pl, a nie do Muzyka? :>

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Weź daj linka do jakiegoś filmiku umieszczonego na youtube... ja mam mtv chyba, ale nie oglądam takich programów - dla mnie to kategoryczna strata czasu :P (w sumie to w ogóle mało tv oglądam).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lukas, nigdy ci tego nie wybaczę. Musiałem jeszcze raz na to spojrzeć, a nie wiedziałem jak się teledysk nazywa, co wydłużyło moje męki :P Na szczęście, wyłączyłem dźwięki. Chodzi mi o to COŚ, co włącza się w drugiej minucie.

https://www.youtube.com/watch?v=XSW5ZL-Ks6s

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Chryste Janie!
Weźcie usuńcie ten jego post!!!
Na pewno jakoś łamie on regulamin i konstytucje itp.
lukasamd jak mogłeś o to poprosić xD?

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna