Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 308 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
Zhenia
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Kto na trenera? Jak na mnie broń Boże Smuda. Dlaczego? Bo Polska nie zagra przez 3 lata meczu o stawkę. Smudę jest świetny, ale głównie w motywowaniu. Poza tym ma taki charakter że jeśli ktoś mu nie będzie pasował to nie zagra. W jakiej formie by nie był ów nieszczęśnik.
Teraz trzeba zatrudnić "pracusia", trenera analityka. Będzie dużo jeździł, sprawdzał, robił analizy i porównania. Majewski w tym czasie to jak na mnie nie jest zły wybór.
Pozdrawiam.

*

Ferry
Awatar użytkownika
Szeregowy

Jaah to wygląda na takiej zasadzie

1. Słowacja 8 19
2. Słowenia 8 14
3. Irlandia Płn 9 14
4. Czechy 8 12
5. Polska 8 11
6. San Marino 9 0 xD

Slowenia gra z san marino i slowacja
my gramy z czechami i slowacja
czechy z irlandia i nami

jeśli Słowenia wygra tylko z san marino a my wygramy oba mecze zrównamy sie punktami ze Słowenia a wtedy decyduje bilans bramek korzystny dla nas. Olczywiscie jesli slowency nie zrobia jhakiegos festiwalu goli :)Pozostaje wtedy nie byc najgorsza druzyna 2 miejsca i awans do baraży jest. Wtedy trzeba przytoczyć ,,więcej szczęścia niz rozumu,,

P.S bilansu goli nie pisalem bo nie chcialmem ponizyc san marino :]

A odnośnie siatkowki mamy ZLOTO!!!
ale nie spodziewalem się ze Rosja takie wciry dostanie od Francji i pozniej Bułgarii wychodzilo na to ze nie byla taka straszna ale to co Gruszka powiedzial dzis w TVN 24 Rosja gdby dostala sie do finalu zagralaby pewnie lepiej niz Francuzi

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A jak jest liczony bilans bramek?

*
Ferry
Awatar użytkownika
Szeregowy

lp. drużyna m. z. r. p bramki pkt.
1. Słowacja 8 6 1 1 21:8 19
2. Słowenia 8 4 2 2 13:4 14
3. Irlandia Pn 9 4 2 3 13:9 14
4. Czechy 8 3 3 2 15:6 12
5. Polska 8 3 2 3 19:11 11
6. SanMarino 9 0 0 9 1:44 0

bilans goli czyli zdobyte odjąć stracone
slowency maja lepszy o 1 irlandczycy gorszy o 5 (licze ze przy obydwu wygranych przez polske meczach eliminacyjnych to z tymi druzynami ewentualnie mozemy sie liczyc
chodzi o to zeby slowenia nie nastrzelala sie z san marino i slowacja(mniejsze szanse) albo nastrzelala sie tak ze pod koniec zdobyte-stracone lepszy wynik miala polska
zwyciestwo czechow nad irlandia sprawia ze nie awansująjesli irl moze wygrac ale nie taka roznica zeby mniec lepszy bilans niz polska

w skrócie nie mozemy tracic goli podczas dwoch pozostalych spotkan a slowenia z irlandia maja ich zdobyc jak najmniej

lepsza wersja tabelki from onet.pl

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Zhenia pisze:
Kto na trenera? Jak na mnie broń Boże Smuda. Dlaczego? Bo Polska nie zagra przez 3 lata meczu o stawkę. Smudę jest świetny, ale głównie w motywowaniu. Poza tym ma taki charakter że jeśli ktoś mu nie będzie pasował to nie zagra. W jakiej formie by nie był ów nieszczęśnik.
Teraz trzeba zatrudnić "pracusia", trenera analityka. Będzie dużo jeździł, sprawdzał, robił analizy i porównania. Majewski w tym czasie to jak na mnie nie jest zły wybór.
Pozdrawiam.

widzę że oglądałeś program "cafe football" bo zdanie o Smudzie identyczne :D
Dla mnie jedyny idealny kandydat to Smuda, bo coś potrafi (a że jak ktoś mu nie pasi to wywala to dobrze, będą grali zawodnicy a nie nazwiska), bo czegoś dokonał, bo jeszcze nie miał szansy wykazać się z kadrą, i też jestem za trenerem z Polski. bo z pustego i Salomon nie naleje xP

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

GrU pisze:
widzę że oglądałeś program "cafe football" bo zdanie o Smudzie identyczne :D

Nie, nie czytałem. Czytałem za to takie opinie na forach piłkarskich i się z tym utożsamiam.

Smuda byłby fajny, tylko że przez 3 lata pracy podczas meczów "o nic" mógłby skłócić ze sobą rzeszę ludzi. Od działaczy, przez szefów klubów po samych piłkarzy. Każdy wie, jaki Smuda ma charakter. Przez 3 lata (niecałe) trzeba zatrudnić trenera "analityka" (niekoniecznie Majewski) i dać mu możliwość spokojnej pracy w budowie drużyny na Euro.

"Krzykacze" typu Smuda, Tarasiewicz, są świetni gdy drużyna jest tuż przed rozgrywkami albo w ich trakcie. Umieją dobrze zmotywować. Teraz jest potrzebny kto inny. Co WCALE nie oznacza, że będzie selekcjonerem podczas EURO.

Wtedy Smuda jeśli zachowa poziom będzie jak najbardziej na miejscu.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Smuda byłby chyba lepszy teraz pod kątem rozwoju Roberta Lewandowskiego. Ostatnio Robertowi nie szło ani w meczach Ligi Europejskiej, ani w El. MŚ.

Co do bilansu bramek, to tego się spodziewałem. Słowenia ma lepszy, co w połączeniu z meczem z San Marino (pół biedy, że na wyjeździe) nie wygląda za dobrze.
Wydaje mi się, że nawet jeśli jakimś cudem punkty w tabeli rozłożą się na naszą korzyść, to i tak wylądujemy pod Słowenią.

O ile w ogólności wyjazd na mistrzostwa w celu pokazania, że się niczego nie umie jest dla mnie bez sensu, o tyle w obecnej szczególnej sytuacji byłoby dobrze jednak załapać się tym wielkim fartem do RPA, żeby jednak mieć o co grać zanim nadejdzie EURO u nas.
No i oby PZPN załatwił jakieś sensowne sparingi, może turniej towarzyski.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jakoś nie omawialiśmy tu walki Gołoty z Adamkiem, no ale w sumie nie było za bardzo co oceniać ;)
Dzisiaj znajomy sypnął "żartem" który jednak chyba będzie prawdą - Gołota może zostać wrestlerem, trwają rozmowy z Hulkiem Hoganem!
Podam link do serwisu, który się tym konkretnie zajmuje:

http://wrestlefans.pl/index.php?news_ac ... &newsid=74

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Oglądałam walke.

Mądra decyzja Gołoty :ok:

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Obawiam się, że gdyby miał się na serio bić z kimś bez rękawic, to szeregi wrestlerów szybko by się skurczyły, nawet pomimo braku szybkości z jego strony ;) No ale wrestling to wrestling, gra pozorów mająca na celu stworzenie atmosfery takiej sieczki, zamiast jej realnego odprawiania ;)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

już za niecałe 16 godzin kolejny odcinek świętej wojny, dla mnie i wielu ważniejszy od finału MŚ, el clasico , Gran Derbi, i mimo wyraźnej przewagi barcy i mimo że jest faworytem neutrali i kibiców nie Realu to zawsze HALA MADRID. I mecze typu Wisła Kraków 0:1 Cracovia pokazują że derby rządzą się swoimi prawami.

https://www.youtube.com/watch?v=7Srh8aQ- ... _embedded# <---- te czasy to prawdziwa wojna :D

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Liga Hiszpańska mnie średnio interesuje, głównie dlatego, że powstała ogromna dysproporcja między Barca/Real - reszta ligi. Zdecydowanie wolę Premiership. Poza tym, derby nigdy nie są oszałamiające. Zazwyczaj jest gryzienie gleby i wycinanki, więc nie spodziewałbym się gradu bramek i fantazji. Ciekawe będzie za to jak Barca poradzi sobie ze swoją zadyszką i czy Real w końcu poskłada do kupy tę bandę indywidualistów. Kasowanie po 1-0 kelnerów z dołu tabeli można dawać radę nawet jeśli drużyna nie osiąga 100% formy, ale pokonać Real/Barcę - tu już trzeba wejść na jej szczyt.

Może obejrzę....

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

No widzisz te spotkania są zwane "derbami Europy" właśnie dlatego że nie ma rzeźni tylko jeden z najlepszych meczy w sezonie, ostatnie derby 6:2 dla barcy ale mecz cudowny akcja za akcję, mimo że Real bez jakieś super formy to akcji szło tyle co barcy tyle że wykończenie nie szło, i na przestrzeni lat było 1xx meczy tych drużyn i padły tylko 2 remisy 0:0, i jest wiele spotkań między odwiecznie walczącymi ze sobą klubami, a tylko te mecze są nazywane derbami europy, a to o czymś świadczy, dlatego nieważne czy barca jest najlepszym teamem na świecie a real to "banda indywidualistów" derby będą cudowne.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

To się może pokusisz o typ ? :)
ja mam przeczucie, że w końcu w realu coś zatrybi i daję 2-3 dla Realu, mimo że na wyjeździe (miało być 2-2, ale zauważyłem że Krystyna zdrowa)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

na rozum/logikę biorąc obstawiłbym 1x, ale w przypadku Realu i rep Polski wole w ogóle nie obstawiać niż być przeciwko sobie :D, najgorsze w tych derbach jest to, że dla połowy składu Realu, tej połowy co teraz przyszła, będzie to pierwszy taki mecz i to jeszcze na stadionie Barcy, cała Katalonia żyje tym meczem, atmosfera będzie niesamowita, "Krystyna" zaraz po kontuzji, Pellegrini wie że jest pod obserwacją Prezesa, oby Real nie zaczynał meczu tak jak Gołota większość swoich walk. Największy ból jaki noszę w sobie to że będąc na koloniach (dawno dawno) w Hiszpanii było zwiedzanie stadionu Barcy a nie Realu :(. Wracając do meczu, pewno jest to że Real to jedyny zespół który nie będzie się bronił na Camp Nou, bo cała reszta jedzie tam się bronić, a to że Real atakuje zawsze widać po ostatnich derbach, jak to mówią fani barcy "pół tuzina do dwóch" :(, oby nigdy więcej

A nawet jeżeli przegramy dzisiaj 10:0 to tego i tak nie przebije
https://www.youtube.com/watch?v=S5GgMD3e ... re=related

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna