Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Obrazek

Co to jest za obrazek pytacie? Kliknijcie na niego i wpiszcie dane podane na nim. Będziecie mieli okazję odsłuchać całą płytę z soundtrackiem z Rambo IV! Nawet nie wiecie jak bardzo mi się spodobał, pamiętam muzykę z poprzednich części serii i ta idealnie do nich nawiązuje choć została stworzona przez zupełnie innego człowieka - Briana Tylera, jeśli interesuje Was muzyka filmowa to z pewnością go kojarzycie.

Muzyka z Rambo IV spodobała mi się tak bardzo, że... musiałem ją usunąć. Po prostu nie chcę znać jej na pamięć przed oglądnięciem filmu :) Ale raz możecie przesłuchać. Ma naprawdę świetne momenty idealnie pasujące do dramatycznej fabuły filmu.

PS. Po zalogowaniu ukaże się zwiastun, kliknijcie na napis aby pominąć. Tam będziecie mogli wybrać poszczególne kawałki. Osobiście polecam najbardziej pierwszy i dwa ostatnie kawałki.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mi strona nie działa, tzn. wpisuję dane ale mimo to nie loguje, infa o złych danych też nie ma. Walnięty formularz?

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Mi strona nie działa, tzn. wpisuję dane ale mimo to nie loguje, infa o złych danych też nie ma. Walnięty formularz?

wpisz DUZYMI literami :P
jak wpisywałem hasło małymi to sienie dało ale jak duzymi to hej :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Co do nowego Rambo to mam trochę mieszane uczucia. Doświadczyłem już tego oglądając pierwsze minuty tego filmu i stwierdziłem że ten film to jedna wielka rzeźnia tak że nie da się oglądać bo wszędzie gdzie nie spojrzeć obcinane są głowy, ręce, nogi oraz zabijane są małe dzieci bez żadnych skrupułów. Trup w nowym Rambo ściele się gęsto co sprawia że ten film okropnie nudzi bo co parę minut Rambo zabija kolejnych ludzi co jest dla mnie bez sensu. Co więcej najnowszy Rambo to taki sobie starszy pan podchodzący ledwo pod 50-dziesiątkę co widać zapewne po wyrazie zmęczonej twarzy jaką prezentuje. Spodziewałem się również więcej gry Sylvestra Stallone.
Jedynym atutem filmu są jedynie efekty dźwiękowe.

Podsumowując:

Film nie podobał mi się na tyle aby obejrzeć go parę razy. Liczyłem na coś bardziej lepszego.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

jak dla mnie najlepsza czesc RAMBO to dwójka.
poprostu to moge oglądać ciągle.

I'm a... fraid.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
jak dla mnie najlepsza czesc RAMBO to dwójka.
poprostu to moge oglądać ciągle.

A ja chyba najbardziej lubie "Pierwsza Krew". Mi sie wydaje najbardziej brutalna i najciekawsza mimo iz paradoksalnie Rambo nie zabil nikogo (!). Moze poza rzutem w helikopter kamieniem ;) po ktorym jeden z bohaterow zginal.

Polecam taki link:

http://www.geekstir.com/movies/rambos-kill-count/

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

nemrod pisze:
Polecam taki link

hehe najlepszy ostatni punkt :diabel2: :devil:

I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Zero scen erotycznych w Rambo i bardzo dobrze! Strasznie mnie wkurzają, nie wiem czemu ale takie sceny są we WSZYSTKICH współczesnych filmach i wszędzie są zrealizowane w ten sam sposób.

A sam film Rambo IV wydany w Polsce pod tytułem John Rambo jest dość specyficzny. Na pewno nie jest to film dla wszystkich. Stallone ostatnio zażartował ze Schwarzeneggerem, że tylko oni wciąż kierują się starą szkołą. Dziś już nie robi się takich filmów w jakich oni grali w latach 80. i 90. Tym bardziej mnie cieszą kontynuacje takich filmów jak Rocky, Szklana Pułapka czy właśnie Rambo.

Sam John Rambo odniósł na świecie sukces, nie jakiś spektakularny ale sukces. A film jest oceniany bardzo różnie, podczas gdy jedni bardzo go chwalą, inni zaraz obok piszą, że nic ciekawego. Moim zdaniem to wszystko zależy od oczekiwań i kto na jakich filmach się wychował, młodsi widzowie mogą mieć problemy z odbiorem Rambo IV. Zresztą, takie kontynuacje dawnych hitów zawsze spotykają się ze skrajnymi ocenami, nigdy ludzie nie są zgodni. Dotyczy to filmu Rocky Balboa i Szklana Pułapka 4.0, ale fani jak zawsze byli zachwyceni.

Ja miałem iść na Johna Rambo do Multikina w Poznaniu, gdzie byłem w sobotę. No ale, że to dość męczące miasto to już nie poszedłem, przespałbym cały film :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Z resztą Stallone zapowiedział iż pracuje teraz nad scenariuszem do piątej części Johna Rambo i jak sam mówi z pewnością nie będzie to film wojenny. Chce bowiem trochę po eksperymentować (trudne słowo :D) innymi gatunkami oraz samym bohaterem.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

To dziwne bo najpierw przyznał, że chętnie zagrałby w piątej części Rambo, producent nieźle na nim zarobił więc też był chętny, potem przyznał, że na pewno nie będzie kolejnej części, a teraz, że pisze scenariusz. Dziwne szczególnie jeśli dodać fakt, że ostatnio myślał o kontynuacji film Na Krawędzi.

Moim zdaniem, Rambo V to nie jest dobry pomysł. Takie reaktywacje dawnych hitów są mile widziane ale tylko pojedyncze części. Filmy z serii Rambo zawsze dobrze trafiały z tematem, Rambo IV trafił idealnie ale żeby nie było powtórki, Rambo V musiałby opowiadać o Iraku albo Afganistanie a już raz tam był i nie wyszło to za dobrze.

Mam wątpliwości czy ludzie zechcą oglądać piątą część przygód Johna Rambo ale jest szansa ponieważ film nie ma opowiadać o wojnie podobnie jak pierwsza część serii, którą przecież uważa się za najlepszą.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
Zero scen erotycznych w Rambo i bardzo dobrze! Strasznie mnie wkurzają, nie wiem czemu ale takie sceny są we WSZYSTKICH współczesnych filmach i wszędzie są zrealizowane w ten sam sposób.

W trylogi Residenta jest np 1 "scena erotyczna"

a co do Rambo
Snajperka rozwalajaca głowy i odrzucajaca na kilka metrow tego ktory glowy nie stracil
Rambo troche sflaczaly
ogolnie nie bardzo lubie filmy rambo, i inne typu "jednoosobowej armii zbawienia" (ofc sa wyjatki, "5 element" "Leon Zawodowiec" itp)i najnowszy rambo raczej mnie nie przekonal do tego rodzaju filmow

PS
hi all

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wczoraj był na TV4 film "Nazajutrz" (ang. "The Day After") - lata 80. XX wieku, sytuacja w Europie jest bardzo nieciekawa - ciągłe spory pomiędzy NATO a ZSRR. W końcu dochodzi do wojny.

Bohaterowie mieszkający w USA są świadkami wystrzelenia międzykontynentalnych pocisków jądrowych, nie wiedzą czy jest to atak czy odpowiedź, wiedzą natomiast co stanie się w ciągu najbliższych 30-40 minut.

Wojnę przeżywa jednak sporo osób, niestety są oni skazani tylko na siebie, panuje chaos, brakuje właściwie wszystkiego. Na dodatek coraz więcej osób choruje na chorobę popromienną.

Na samym końcu filmu jest mała anegdota - to co pokazano w filmie (a IMO i tak było dosyć mocne) jest tylko ułamkiem z tego co wynikłoby z takiej wojny. Dobry film, polecam.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Wczoraj był na TV4 film "Nazajutrz" (ang. "The Day After") - lata 80. XX wieku, sytuacja w Europie jest bardzo nieciekawa - ciągłe spory pomiędzy NATO a ZSRR. W końcu dochodzi do wojny.

Bohaterowie mieszkający w USA są świadkami wystrzelenia międzykontynentalnych pocisków jądrowych, nie wiedzą czy jest to atak czy odpowiedź, wiedzą natomiast co stanie się w ciągu najbliższych 30-40 minut.

Wojnę przeżywa jednak sporo osób, niestety są oni skazani tylko na siebie, panuje chaos, brakuje właściwie wszystkiego. Na dodatek coraz więcej osób choruje na chorobę popromienną.

Na samym końcu filmu jest mała anegdota - to co pokazano w filmie (a IMO i tak było dosyć mocne) jest tylko ułamkiem z tego co wynikłoby z takiej wojny. Dobry film, polecam.

hmmm Fallout: The Movie?? :P haha
zapowiada sie ciekawie

I'm a... fraid.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Hmmm... Przejrzałem parę stron z tego tematu i nieco się zdziwiłem, że nikt wcześniej nie wspomniał nawet słowem o "No Country For Old Men" (czyżby nikt tego nie widział?). Film wyreżyserowali bracia Coen, co już samo w sobie stanowi odpowiednią zachętę dla znawcy ich wcześniejszych dokonań (szczególnie "Barton Fink" i "Fargo").

Opis skradziony z Filmweb'u i nieco skrócony (nie napisałem własnego, gdyż uznałem, że ten i tak będzie lepszy): W Teksasie, gdzieś na pustkowiu nieopodal granicy z Meksykiem rozegrała się krwawa jatka. Transakcja gangu narkotykowego skończyła się totalną katastrofą. Gangsterzy pozabijali się nawzajem. Pozostały po nich 2 miliony dolarów w walizce, którą nawet po śmierci kurczowo ściska jedna z ofiar i tona heroiny w bagażniku furgonetki. Pewien myśliwy trafia tu już po wszystkim. Natychmiast zorientował się w sytuacji i zabrał pieniądze. Narkotyków nawet nie tknął. Niestety, gang narkotykowy nie poznał się na jego wspaniałomyślności. Jego tropem rusza morderca. Ma oczywiście wytropić Mossa, zabrać mu pieniądze i, niezwłocznie "zlikwidować".

Film jest po prostu rewelacyjny, dawno nie widziałem tak dobrego kina. Nie ma w nim niczego zbędnego, żadnych niepotrzebnych gadek i temu podobnych elementów, przez które film z dobrego stacza się na dno. Sam pierwszy raz oglądałem go z zapartym tchem, tylko w paru momentach jest dość przewidywalny, reszta naprawdę dostarcza emocji. Do tego dochodzi jeszcze genialna kreacja mało znanego Javier Bardem jako psychopatycznego zabójcy, po prostu cudo. Inni aktorzy też nie pozostają daleko w tyle. Kto nie widział, niech szybko nadrobi zaległości, bo to film jakich mało.

Tutaj macie zwiastun na YouTube (nie oddaje nawet w 10% prawdziwego klimatu filmu!)

Słowem należy też wspomnieć o polskim tłumaczeniu tytułu - "To Nie Jest Kraj Dla Starych Ludzi". Niby wierny oryginałowi, ale nie zupełnie. Polscy tłumacze albo dają tytuł, który wzięli kompletnie z kosmosu (o zgrozo, zawsze przypomina mi się "Fight Club" - po polsku "Podziemny Krąg"), albo wierne tłumaczenie. Niby dobrze, ale w tym przypadku nie o to chodziło. "Old Men" to slangowe określenie heroiny w stanach. Wiem, że gdyby dali jakiś wymyślony tytuł, to też by mi pewnie nie pasowało, ale IMO obecny nie oddaje klimatu oryginalnego, angielskiego tytułu.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

moteel pisze:
Wiem, że gdyby dali jakiś wymyślony tytuł, to też by mi pewnie nie pasowało, ale IMO obecny nie oddaje klimatu oryginalnego, angielskiego tytułu.

to podaj swoje propozycje dla Fight Clubu i dla No country for old men. W pierwszym przypadku trzeba wykazać się kreatywnością bo klub walki brzmi niewiarygodnie głupio. A co do starych ludzi to jakiekolwiek nawiązanie do heroiny w tytule byłoby bez sensu.

A sam film rewelka , polecam.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna