|
| Kapral |
 |
-
-
-
|
Tak coś od siebie - uważam, że i PC i konsole mają swoje dobre i złe strony. PC jest o wiele bardziej wszechstronny, jednak aby móc się zadowolić najnowszymi grami na max detalach upgrade sprzętu co (MAX) 1,5 roku to bardziej niż konieczność... z konsolkami - kup i graj i olej wymagania Plusem konsol jest to, że autorzy zmuszeni są do takiej optymalizacji kodu, aby gra chodziła płynnie (na PC to zazwyczaj olewają - "bo gracze sobie kupią lepsze karty/procki bla bla bla i nVidia nam płaci" . No i na konsolce o wiele fajniej się gra w jakieś parapa-the-rapery, czy inne OogaBooga przy kilku browarach ze znajomymi Sam posiadam dreamcasta, prędzej miałem pegasusa (do dziś nie mogę sobie wybaczyć, że go sprzedałem ). Na dreamie wymiatam do dzisiaj, o dziwo na konsolkę wciąż powstaje coś nowego (wystarczy tylko sporo pogrzebać w necie). Co do strzelanek na konsole... beka jest nieziemska grając w 2 - 4 osoby na jednym TV w Quake 3 Arena na padach No i na konsolki mamy mordobicia, które ostatnimi laty jakoś na PC się nie pojawiają za często. No ale konsole też mają swoje wady - nie są tak wszechstronne jak PC, gry zazwyczaj są mniej zaawansowane technicznie (dla aggro-ps3-fanów - nie chodzi mi o grafikę, którą mimo wszystko PC już przegania PS3 [coś czuję, że za to stwierdzenie mi się oberwie ]), ciężko o porządny RTS na konsole (chociaż taki Conflict Zone na Dreamcast'a to po prostu poezja), nie można sobie na tym tworzyć grafiki, programować, gatunki gier ograniczają się zazwyczaj do strzelanin TPP, jRPG i platformówek... poważną wadą konsol jest również cena gier : No i gdybym miał wybierać - konsola + telewizor HD albo dobry PC + monitor 21"... wybrałbym jednak tego drugiego - za wszechstronność zastosowań, dobre RTS'y, i normalne, a nie mangowe, RPG'i, strzelanki itd itd itd... (dobre jest to, że ostatnimi czasy engine'y gier są bardzo przenośne, a co za tym idzie wiele gier wychodzi i na konsole i na PC - i w sumie co tu się dziwić? W końcu to więcej kasy dla wydawcy i producenta) :okulary: Mówiąc krócej - i PC i wszelakie konsole mają i wady i zalety. Zaś wszelkim zatwardziałym fanatykom PS3, PC, X360 czy ekspresów do kawy, którzy umieją jedynie argumentować swoje wypowiedzi bluzgami, mówię zdecydowane NIE  P.S.: To nie jest pełna opinia z pełnym uzasadnieniem - mam mało czasu, bo muszę mykać na uczelnię, ale jak wrócę, bo upgrade'uję post :okukary:
===ADNOTACJA=== Powyższa opinia jest tylko i wyłącznie zdaniem autora, zgodnym z punktem 2, artykułu 32, rozdziału II Konstytucji RP; punktem 1, artykułu 41, rozdziału II Konstytucji RP; punktem 1, artykułu 53, rozdziału II Konstytucji RP oraz punktem 1, artykułu 54, rozdziału II Konstytucji RP. Jest ona jak najbardziej subiektywna, bowiem autor nie jest cyborgiem bez uczuć (chociaż czasami by chciał) i nie może bez uwzględniania ich wypowiedzieć się na dany temat. Aczkolwiek autor miał szczęście obcować z każdym z wymienionych sprzętów (PC, X360, PS3, PS2, Dreamcast, PSX, Pegasus) i wyrobić sobie jako-taką opinię, a jednocześnie pozwalając sobie na porównanie zalet i wad konsol i PC. Jeśli nie zgadzasz się ze zdaniem autora napisz o tym i uzasadnij, posługując się składnią zdań i wyrazów od poziomu 5 klasy podstawówki wzwyż. Wszelkie bluzgi, obelgi i nieuzasadnione pseudo-fakty autora nie ruszają  Sorka za ten mały offtop, ale wiem (z wielu for), czym w końcu kończy się rozmowa o PC i konsolach, (oraz porównywanie jednych i drugich) więc wolę się, że tak się wyrażę, zabezpieczyć :okulary:
_________________ Gry, recenzje, zapowiedzi, kody, poradniki, fora Dragon Age 2, Dragon Age, Toolset, Poradniki, Fora Skyrim
|
|