Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja ksiazki nie czytalem i nie wiem. Nie czuje sie wcale przez to gorszy. Uwazam, ze filmy Petera sa dobrze nakrecone i gwarantuja sporo dobrej rozrywki.

Tak btw: dlaczego ty zadra uwazasz sie za 666??????

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

nemrod pisze:
Tak btw: dlaczego ty zadra uwazasz sie za 666??????
A co to ma do rzeczy??? :devil: :devil: :devil: . To tak samo jak bym miałe się Ciebie spytać czemu masz podpis Predator ......

*

Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Cóż, ciesze się, że to Jackson ma to robić, bo przynajmniej film uniknie zdziecinnienia. O ile jednak Dwie Wieże były lepsze od Drużyny Pierścienia, to Powrót Króla dla mnie był trochę nudnawy. Byłem na nim w kinie i muszę powiedzieć, że przy wspinaczce Frodo i Sama po zboczach Orordruiny o mało nie usnąłem.

That as soon as you're born you're dying...

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A może warto by pomyśleć o składzie obsady. Ja obstaje za tym aby w Hobbita ponownie wcielił się Elijah Wood, a o reszcie niech martwią się producenci. Wiadomo już że za reżyserkę weźmie się reżyser Spider Mana, a ekranizacja ma składać się z dwóch części które mają być kręcone jednocześnie.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Wigen pisze:
Ja obstaje za tym aby w Hobbita ponownie wcielił się Elijah Wood
Moim zdanie mHobbit u Jacksona to pomyłka( "trochę" niepodobny) :> ..... Ale to tylko moje zdanie :D

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

zadra666 pisze:
mHobbit u Jacksona to pomyłka( "trochę" niepodobny) :>

A jak wygladaja hobbity? Z opisu Tolkiena kazdy tworzy inne wyobrazenie i imo jaki w filmie bedzie hobbit, taki bedzie dobry, bo hobbity przeciez nie istnieja i nikt hobbita jeszcze na zywo nie widzial. Byle sie zgadzal w miare z opisem ksiazkowym.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

zbliża się obcy kontra predator 2 :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

momo78 pisze:

Nie mam zamiaru oglądać, na pierwszej części myślałem, że usnę. Akcja była ale cały film wyglądał jak streszczenie całości. Ledwo coś się zaczęło a kończyło tak szybko że widz nawet nie zdążył zauważyć, bez sensu.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Nie mam zamiaru oglądać, na pierwszej części myślałem, że usnę. Akcja była ale cały film wyglądał jak streszczenie całości. Ledwo coś się zaczęło a kończyło tak szybko że widz nawet nie zdążył zauważyć, bez sensu.

JA go obejżę za same postacie i klimat tzn. za obcego i predatora (i za VS) :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

co najwyżej ściągnę i obejrzę do obiadu. Jedynka była ŻENUJĄCA.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Cytuj:

Eeeech. To juz nie to samo co sami obcy i same predatory :> i nie to samo co obcy vs predator na pc. Nie wiem, czy warto ogladac, bo fanem predatora jestem zagorzalym (chyba widac :P ), ale to juz nie to co Schwarzenneger w dzunglii. To bylo fantastyczne kino akcji/s-f/grozy.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ostatnio pomyślałem aby pójść do kina na film "Elizabeth: Złoty wiek". Wysokobudżetowa angielska produkcja na którą warto wydać pieniądze na bilety. Z tego względu że jest to druga część filmu. Osadzona głęboko w realiach czasów królowej Elżbiety I (XVI w.). Dzielnej i bardzo potężnej monarchini królewskiego rodu.

Fajnym filmem który wszedł właśnie na nasze ekrany jest produkcji amerykańskiej a nosi tytuł: "Jestem legendą" z Willem Smithem w roli człowieka który podczas jakiegoś nieznanego wybuchu który zabił całą ludność Nowego Jorku zostaje sam wraz ze swym psem sam na zgliszczach ulic Nowego Jorku.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

2 dni temu wpadłem do Empiku z zamiarem kupna pewnego filmu, który leżał tam od dłuższego czasu, został ostatni egzemplarz. Czaiłem się na niego i czaiłem, w końcu doszedłem do wniosku, że lepiej wydać te marne 65zł na coś co będę wspominał, wracał do tego i chwalił się tym niż żebym wydał na coś co szybko minie. Jaki film kupiłem? Jeśli mnie naprawdę znasz to się domyślasz - Rocky Balboa.

Jestem wielkim zarówno fanem serii Rocky jak i samego Sylwestra Stallone. Filmy Rocky widziałem setki razy, głównie jako młody chłopiec, bardzo mi się spodobał. Ogromny sentyment więc pozostał. Kiedy rok temu wyszła ostatnia część Rocky'ego nie zwlekałem długo. Ale dopiero teraz kupiłem oryginał choć na DVD jest już bodaj od początku lata. Sam się sobie dziwię ale tak wyszło.

A co na płycie? Może zacznę od wydania, przyznam się, że spodziewałem się czegoś więcej. W pudełku nie ma nic oprócz płyty, oczywiście kupuję film a nie dodatki ale jednak wydawcy przyzwyczaili nas do choćby skromnych dodatków. To na pewno nie jest powód aby żałować wydanych pieniędzy. Samo pudełko z okładką i naklejka na płycie wyglądają świetnie i zajmą pierwsze, najlepiej widoczne miejsce na półce. Całość jest oczywiście na DVD, menu główne zostało zrobione świetnie - Rocky z uniesionymi rękoma na znak zwycięstwa na szczycie schodów muzeum w Filadelfii, tą scenę zna każdy, fan czy nie fan, każdy zna. W tle leci chyba najbardziej charakterystyczny kawałek - Gonna Fly Now. Trochę zdziwiły mnie angielskie napisy ale to w ogóle nie przeszkadza bo jest ich mało. Na płycie oprócz filmu znajdziemy zwiastuny oraz inne dodatki takie jak... no właśnie, tu niespodzianka - alternatywne zakończenie filmu! Oprócz tego sceny, które nie znalazły się w finalnej wersji czy choćby The Making Of Rocky, który powinien obejrzeć każdy. Ten kawałek pokazuje o co tak naprawdę chodzi w filmie.

Podsumowując - jestem strasznie zadowolony. Inwestycja była świetna. 65zł za coś co uwielbiam ponad wszystko? Jasne! To ma dla mnie większą wartość niż parę papierków i monet. W najbliższym czasie czeka mnie kolejna przygoda z Rocky'm, tym razem z polskim lektorem.

Obrazek Obrazek

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Też oglądałem Rocky' ego. Doskonale wyreżyserowany i zagrany przez Stallone daje niepowtarzalny klimat życia bokserskiego. Stallone stworzył klasyczny dramat w sportowej formie no i właśnie dlatego chce sie go oglądać w tejże formie.

No cóż skoro po raz szósty Rocky odniósł taki sukces dlaczego by nie takiego samego miałby nie odnieść najnowszy Rambo.

PS: Len to jak jest w końcu z tymi tematami. Ile jest teraz tematów pod tytułem "Film" dwa czy jeden? Czy ten drugi dotyczy tylko filmu na kanwie Jagged Alliance?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Temat o filmach jest tylko jeden, ten. Zaś w dziale "Ogólnie o JA" istnieje temat o konkretnym filmie - na podstawie Jagged Alliance.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Następna