Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Lemur
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Co do trylogii "Rambo" należy pamiętać że 2 i 3 trójka to właściwie tylko odrealniona strzelanina i pirotechnika. Natomiast część pierwsza to naprawdę niezły film (!) z przesłaniem o czym niewielu teraz pamięta. Mam nadzieję że nowa część obędzie się bez tanich chwytów.
@snick
Nie dziwię się że o tym wspomniałeś :) . Jednak musiałem swoje wtrącić, dla mnie to słaby film (patetyka, gra aktorska - oprócz Sama Elliota, łzawa retoryka i dziwnie pojęty patriotyzm). Chociaż sceny batalistyczne ujdą w tłoku. Są lepsze filmy w "wietnamskiej" tematyce, polecam: "Hamburger Hill", "Pluton" i " Czas Apokalipsy".

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wczoraj był na TVP niezły film pt. "Byliśmy żołnierzami" w którym przedstawiono pierwszą większą bitwę stoczoną podczas wojny wietnamskiej w dolinie Ia Drang. Film bardzo mi się spodobał ponieważ nie pokazał walki tylko ze strony amerykańskiego patriotyzmu i walki o wolność jak to często bywa ale z dużo bardziej realistyczniejszego - pokazano cierpienia osób które dowiedziały się o śmierci swoich bliskich po obu stronach oraz to w jak krótkim czasie wojna potrafiła zniszczyć psychikę człowieka.

A tak nawiasem - nieźle się złożyło ;) Tu premiera Vietnam SOGa a tu taki film...

EDIT:
Sorki ale dopiero teraz zauważyłem że na poprzedniej stronie o filmie pisał snick ;)

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja też napisałem :) (nie to żebym koniecznie się domagał zauważenia).
Mam dokładnie odwrotne zdanie na temat tego filmu, chociaż nie potępiam całkowicie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Mi się fim bardzo podobał, a w telewizji raz na pół roku coś mi się podoba :] No i dobrze się zbiegło z premierą JA2: Vietnam SOG '69 :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No jeżeli mam być szczery to w Jagged Alliance na pewno nie zobaczysz choć w miarę realistycznych scen po takiej bitwie - efekt działania napalmu na ludzkiej skórze czy niezbyt fartownego trafienia z AK 47 (chodzi tu raczej o amunicję 7,62mm a nie kałacha) np. w rękę.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Wczoraj ściągn... Tzn wszedłem w posiadanie filmu Sniper. :D Opowiada on o misji doświadczonego amerykańskiego snajpera i jego młodego partnera.

Widziałem go już kiedyś, ale tylko do połowy i jakoś mnie naszło na niego... Muszę przyznać, że mi się spodobał. Polecam każdemu lubiącemu taką tematykę. ;]

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oglądałem film kiedyś i chyba nie tak całkiem dawno w TV - mi również bardzo się podobał i mogę go polecić, kurde znowu film o walkach w dżungli (a premiera SOGa była niedawno... :D).

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Taa, zupełnie nienajgorszy film z Berengerem nie?. Ten sławny patent z pociskiem w lunecie...:-).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No trzeba przyznać że to było akurat lekkie przegięcie ale w innych filmach też występuje np. w Szeregowcu Ryanie. Motyw niezbyt realistyczny ale za to jaki efektowny ;)

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A wiecie, że pogromcy mitów to kiedyś sprawdzali? Z dużej odległości nie da się przebić lunety, gdyż soczewki zmieniają tor lotu pocisku... Ale z bliskiej (tak jak w Sniperze) kula spokojnie przeszła i trafiła w oko galaretowatego manekina. :P

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak, motym z kulą przebijająca cały układ optyczny lunety i jeszcze oko snajpera można włożyć między bajki. Chociaż podobno to prawda. Właśnie Myth Busters sprawdzali ten mit. Chodziło o amerykańskiego snajpera (albo o Chucka Mawhinneya albo Carlosa Hathcocka, obaj około 100 potwierdzonych "karbów na kolbie"), który podczas wojny wietnamskiej >sic!< :) właśnie w ten sposób zastrzelił wietnamskiego żołnierza vietkongu.
Problem w tym że oni tam palili dużo pewnego nielegalne zioła :) i pewnie to wizja ich "zadymionych " umysłów.

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Zobaczyłem dziś film pt. "300" i muszę przyznać, że wywarł na mnie ogromne wrażenie. Świetna robota, napradę godny polecenia i obejrzenia :!:

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pojaiwł się zwiastun filmu John Rambo, który jest kręcony od ostatniego dnia lutego 2007r. Zwiastun trwa kilka minut, ukazuje on Johna Rambo, który najwyraźniej zmęczony tym wszystkim przestał się tym przejmować, nie obchodzi go już, że giną niewinni ludzie. Jednak zmienia zdanie, gdy... sami zobaczycie :P

Film jak to Rambo jest nastawiony na akcję, jest brutalny, to widać na zwiastunie. Skośnookim ucina głowę, strzela do nich z działka stacjonarnego z odległości 1m. Z pewnością nie będzie to film dla dzieci, a sam Sylvester Stallone wygląda świetnie, nigdy nie powiedziałbym, że ma już 60 lat. Nie jest tak młody jak w poprzednich częściach filmu ale wygląda chyba anwet lepiej. Sami zobaczcie bo warto, możecie pobrać zwiastun z poniższego linka.

FilmWeb.pl - Galeria zdjęć z filmu John Rambo
FilmWeb.pl - Zwiastun filmu John Rambo

Ostatnio zmieniony 15 cze 2007 12:43 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
strzela z działka stacjonarnego z odległości 1m

fajna scena :diabelek:

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Oglądałem dziś "Shooter"- "strzelec" po naszemu. robi wrażenie, szczególnie scenami z udziałem snajperów. polecam

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 31  Następna