Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wcześniej kliknięcie na obrazku u góry przenosiło do strony głównej serwisu, teraz przenosi do strony głównej forum. Ja wolałem po staremu, bo do strony głównej forum i tak jest link.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja też, pisałem o tym Lukasowi na Gg uzasadniając, że na każdej podstronie są przynajmniej dwa linki do strony głównej forum. Ale do samego serwisu tylko jeden i to mało czytelny, wcześniej łatwiej było z forum trafić do newsów. Ale on to uzasadnia tym, że na nagłówku jest logo forum, więc powinno prowadzić do forum.

Niemniej, przyłączam się do protestu. Zbierajcie namioty, jedziemy do Przemkowa :D

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Ale do samego serwisu tylko jeden i to mało czytelny, wcześniej łatwiej było z forum trafić do newsów.

Do tego stopnia mało czytelny, że dopiero teraz go znalazłem. Myślałem, że tam są tylko linki do funkcjonalności forum.

Cytuj:
Ale on to uzasadnia tym, że na nagłówku jest logo forum, więc powinno prowadzić do forum.

Niby tyz prowda.

Jest tak:
Cytuj:
Strona główna » Jagged Alliance Center » Forum jagged-alliance.pl » Link pod górnym obrazkiem

A jakby zrobić tak:
Cytuj:
jagged-alliance.pl » Forum » Jagged Alliance Center » Forum jagged-alliance.pl » Link pod górnym obrazkiem

gdzie pod jagged-alliance.pl byłby link do strony głównej serwisu, a pod Forum link do strony głównej forum?

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja także przyłączam się do protestu!
Lepiej było po staremu!

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
..na każdej podstronie są przynajmniej dwa linki do strony głównej forum

Nadal są - jeden w nawigacji nad tematami / spisem forum a drugi w takiej samej nawigacji pod nimi :D

Len pisze:
Ale on to uzasadnia tym, że na nagłówku jest logo forum, więc powinno prowadzić do forum.

Tak jest przyjęte na całym świecie, nie ja wymyśliłem tą zasadę. Poza tym jak damy obrazek forum a link do serwisu do googlarka nie wie o co biega ;)

Len pisze:
Zbierajcie namioty, jedziemy do Przemkowa

Zapraszam. 26-27 września - X Dolnośląskie Święto Miodu i Wina :D

@Jaahquubel:
Masz na myśli właśnie tą nawigację, po której pisałem Lenowi. Nie wiem jednak, czy to oby na pewno byłoby wygodne rozwiązanie, poza tym byłoby chyba nieco za długie :D

W sumie moglibyśmy dać obrazek jako link do głównej, ale wtedy powinniśmy dodać jakiś tytuł z prawdziwego zdarzenia, nie w wersji obrazkowej. Pytanie tylko - czy to będzie dobrze wyglądać? Najprawdopodobniej obrazek zostałby przesunięty w lewo, a na prawej dodalibyśmy tytuł.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie