Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pamiętacie 18 Wheels Of Steel zwane potocznie Hard Truckiem? Wydany za granicą 18 WoS American Long Haul był... ostatnią częścią serii. Gra zostanie niedługo wydana w Polsce. Jednak nie martwiłbym się tym specjalnie bo to nie oznacza końca symulatora ciężarówek, wręcz przeciwnie - od roku przygotowywany jest Euro Truck Simulator, czyli nic innego jak Hard truck w Europie.

Nie będę się za bardzo rozpisywał, powiem tylko, że premiera zapowiedziana jest na czerwiec br. i gra ma już polskiego wydawcę, którym jest TopWare. Nic tylko czekać, a żeby Was zaciekawić podrzucam screeny z bardzo ciekawymi i być może dobrze znanymi wam budynkami w tle.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Jeśli tak ma wyglądać Warszawa jak jest pokazana na powyższych dwóch screenach to ja dziękuje za taki symulator.Na dodatek otoczona jeszcze jakimś dziwacznym murem który w takich grach nie ma sensu. Z drugiej jednak strony to plus za to że chociaż jest taki aspekt w tej grze jak nasza stolica. Nie będę też zawiedziony jeżeli pojawi sie jeszcze parę miast np. Kraków, Poznań, Wrocław lub Gdańsk.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oj Wige, to jest Euro Truck Simulator więc rozdrabnianie się nad jednym miastem nie ma większego sensu, szczególnie jeśli robi ją niewielka czeska firma. Nie można oczekiwać, że cała Warszawa będzie odwzorowana co do ulicy jeśli do zrobienia jest cała Europa.

Chyba nie grałeś nigdy w Hard Trucka. Tam zawsze wielkim miastem takim jak Chicago było parę domów i firm, to wszystko. Więc postępy jakie uczyniono w Euro Truck są ogromne.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No wiesz trochę coś się grało. Fakt, faktem było w Hard Trucku trochę takich niepodobnych do rzeczywistych wielkich miast, ale to nie oznacza że w Euro ma być tak samo.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dlatego mówię:
Cytuj:
rozdrabnianie się nad jednym miastem nie ma większego sensu, szczególnie jeśli robi ją niewielka czeska firma. Nie można oczekiwać, że cała Warszawa będzie odwzorowana co do ulicy jeśli do zrobienia jest cała Europa.

Dokładne odwzorowanie miast, a raczej miasta, znajdziemy chyba tylko w GTA, a i tam nie do końca. Teraz wyobraź sobie ile czasu ludzie nad tym pracują i jakie pieniądze na to wydają. A teraz pomnóż to razy 40 (bo tyle będzie miast w Euro Truck).

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Eeee gra bedzie cienka. Po screenach widac, ze realizmu w niej nie bedzie za grosz...przeciez kazde dziecko wie, ze w Polsce nie ma takiego rownego asfaltu ;) .

Tak na powaznie, to od dawna o czyms takim marzylem. Zeby moc sobie jezdzic bez ograniczen. Tylko nie mialem na mysli ciezarowek, ale autokary :) . Zreszta 18-kolowcem tez bedzie milo sie przejechac.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

nemrod pisze:
Tylko nie mialem na mysli ciezarowek, ale autokary :)

A jest na rynku taka gra jak "Bus Driver" w której podroż możemy spędzić za kierownicą również autokaru. Ale Euro Truck'owi to raczej do pięt nie dorasta. :)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli mam być szczery to graficznie bardziej podoba mi się BusDriver niż ETS, serio. W Hard Trucka itp. grałem tylko chwilkę i gry te w ogóle mnie nie przyciągają. Obawiam się że w tym wypadku będzie tak samo, no chyba że jakiś cud ale niby jaki? Wizja jeżdżenia sobie wirtualnie po Warszawie nie za bardzo mi się podoba.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Odświeżamy stare tematy.

"Euro Truck Simulator" pojawi się w sklepach już 20 sierpnia 2008.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

TopWare Poland upadło, lecz prawa do serii symulatorów ciężarówek od Czechów przejmuje FonoGAME. Na dniach ogłoszono Euro Truck: International, które zadebiutuje u nas 25 września. W skład wydania wejdą 4 gry:

- Euro Truck Simulator + dodatek Ekspansja Wielka Brytania
- German Truck Simulator + dodatek Ekspansja Austria
- Bus Driver
- UK Truck Simulator

Wszystkie te gry miały już swoją premierę poza ostatnią w której przenosimy się do Wielkiej Brytanii i oczywiście jeździmy lewą stroną ulicy. Osobiście ciekaw jestem jak to wyszło, bo mam niemiłe wspomnienia ze stłuczek w GTA: London 1969 :D

Obrazek

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W grę Bus Driver miałem przyjemność grać jakiś czas temu i jest bardzo fajna i grywalna i nawet grafika wcale nie jest taka zła. Gierka przede wszystkim na kilkugodzinne (maksymalnie dwie lub trzy) odprężenie bo tyle zajmuje przejście całej gry. Autobusy w tej grze prowadzi się naprawdę ciężko, czasami miałem wrażenie, że prowadzę czołg. No ale to w końcu Bus Driver, a nie Need For Speed Most Wanted. Chociaż prowadziłem raz w NFS MW betoniarkę (po wgraniu odpowiedniego dodatku) i ten pojazd to się dopiero prowadziło ciężko. Ale za to fizyka w grze była na bardzo wysokim poziomie i przy ostrym skręcie w prawo lub w lewo oraz przy bardzo dużej prędkości około 60 do 70 km/h (jak na betoniarkę to bardzo dużo) dało się betoniarkę wywrócić na bok.

Jeśli chodzi o Bus Driver to najfajniej prowadziło się autobusy więzienne.

Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010 22:55 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja również grałem w Bus Drivera i bardzo mi się podobał. Takie "coś innego" niż coraz badziewniejsze ostatnio produkcje :)

Starchris pisze:
Jeśli chodzi o Bus Driver to najfajniej prowadziło się autobusy więzienne.

Czyżby dlatego, że przy łamaniu przepisów i ostrej jeździe więźniowie byli zachwyceni, w przeciwieństwie do normalnych obywateli? :D

W jakiegoś "traka" kiedyś chwilę grałem, ale nie przepadam za żadną grą tego typu... jakoś nie widzę klimatu w jeżdżeniu ciężarówką.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
W jakiegoś "traka" kiedyś chwilę grałem, ale nie przepadam za żadną grą tego typu... jakoś nie widzę klimatu w jeżdżeniu ciężarówką.

To jest fajne jak się ma kierownicę. Ustawiasz na niej kierunkowskazy, wszystkie światła, włącznik silnika, wycieraczek i takie tam i jedziesz :D Ale gra i tak nudna. Najlepszy był chyba German Truck Simulator w którym wreszcie wprowadzono system, który zachęcał do dalszej gry, bo np. w Euro Trucku było to jeżdżenie bez sensu. Teraz poluję na UK truck Simulatora, które zamierzam zrecenzować. Mi się te gry podobają ale przez pierwsze 2 dni, potem powolne jeżdżenie po takich samych trasach jest zbyt nudne.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
To jest fajne jak się ma kierownicę. Ustawiasz na niej kierunkowskazy, wszystkie światła, włącznik silnika, wycieraczek i takie tam i jedziesz :D

Mi wystarczy, że często muszę robić za kierowcę bo jestem niepijący :P

BTW. To ty w GTA jeździłeś zgodnie z przepisami?! :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W GTA można było zwiać przed niebieskimi :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie