Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Mimo małej przerwy chciałem was teraz zainteresować pewną grą która wyszła spod loga firmy BioWare która ma na swoim koncie takie tytuły jak: Baldur's Gate, Neverwinter Night's 1 i 2 oraz Star Wars: Kinghts of the Old Republic. Chodzi oczywiście o Mass Effect. O grę która będzie starać się o tytuł najlepszej gry roku 2008.

Mass Effect jest typowym RPG-em z dużą ilością akcji. Akcja gry rozpoczyna sie w roku 2183 kiedy to ludność rozpowszechniła się po prawie całej galaktyce i została zmuszona do walki i współpracy z obcymi cywilizacjami. Nasze poczynani zaczynamy jako rodzaj pewnego Widma o nazwisku Shepard który jest zaprzysiężonym obrońcą pokoju.

W czasie przygody natrafiamy na bardzo duże ilości NPC-ów z którymi możemy prowadzić rozbudowane opcje dialogowe. Nasze kwestie które chcemy wymówić możemy wybrać zanim nasz rozmówca zakończy wypowiedź. W grze mamy możliwość wyboru płci jaką chcemy zacząć przygodę. Jest to płeć żeńska jak i płeć męska

Gra Mass Effect została podzielona na dwa języki. Polski oraz angielski. Polscy tłumacze z firmy CD Projekt do pracy nad lokalizacją zatrudnili plejadę gwiazd polskiego kina. W grze możemy usłyszeć m.in. Marcina Dorocińskiego (głos Komandora Sheparda) znanego z serialu telewizyjnego "PittBull" oraz aktorkę Magdalenę Różczkę (głos Pani Komandor Shepard) którą można było oglądać w komedii romantycznej "Lejdis".

Premiera gry przepowiedziana jest na czerwiec.

*

momo78
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Zapomniłałeś dodać, że BioWare zrobiło jeszcze Jade Empire (jeden z lepszych RPG-ów w jakie grałem)

Zwiastun Mass Effect zobaczyłem własnie na płycie z Jade Empire, i spodobała mi sie ta gierka. Czekam az dostane ją w swoje łapy :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie