Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Nie od wczoraj mówi się o drugiej części Crysisa, ale dopiero kilka dni temu opublikowano jakieś filmiki pokazujące bardziej konkretnie to, jak będzie gra wyglądała.
Najpierw trailer:

[film]https://www.youtube.com/watch?v=U_tqe3X1p5E[/film]

Film z samej gry:

[film]https://www.youtube.com/watch?v=h-c24Llgi5I[/film]

Wygląda... no naprawdę nieźle. Coś mi się wydaje, że może to być po raz drugi rewolucja w sferze grafiki + audio. Pierwsza część Crysisa zadebiutowała już naprawdę spory kawał czasu temu i moim zdaniem, pod tymi względami nie wyszła póki co gra lepsza.
Osadzenie akcji w Nowym Jorku i w ogóle miastach amerykańskich również sporo zmienia - jeszcze lepszy klimacik, którego do tej pory nie było (nowoczesne miasto zniszczone wojną było np. w World in Conflict, ale nie z perspektywy FPS). Szkoda tylko, że mój sprzęt tego na 99,99% nie uciągnie chyba nawet na minimalnych :D

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Mnie nie radują informację o planowanej konsolizacji C2. już teraz 99% gier multiplatformowych jest ułatwianych tak, żeby na padzie nie było problemu, a do tego są zryte konwersjacjowo :D No i tak poza tym, to NIENAWIDZĘ autoregeneracji w strzelankach (moim skromnym zdaniem najgorsza "rewolucja" w historii gier, słowo daję), a dobra grafika jest dla cieniasów ;)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

M'cin pisze:
No i tak poza tym, to NIENAWIDZĘ autoregeneracji w strzelankach (moim skromnym zdaniem najgorsza "rewolucja" w historii gier, słowo daję)

Wolisz magiczne apteczki, czy rozwiązanie z Operation Flashpoint?

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Najlepsze jest rozwiązanie Marine'a z AvP

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cudowne, Oldskulowe Apteczki. Wiem, jakie rozwiązanie jest we Flashpoincie, ale nie grałem, nie skomentuję ;) a autoregeneracja bardzo popsuła moje wrażenia z Necrovision i Geras of War (moim skromnym zdaniem, najbardziej przereklamowanej gry z ostatnich pięciu lat). Jak jeszcze w Serious Samie 3 dadzą, to uznam, że świat naprawdę skończy się 12.12.2012 :P

*

Zbychu
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Jeszcze w Far Cry 2 bylo pośrednie rozwiązanie , już nie pamiętam zbyt dokladnie , ale najpierw wyszarpywalo się kulę z rany , nastawialo się kończynę , a następnie używalo strzykawki , no i są jeszcze falloutowe stimpacki , ( chociaż to fps z z rpg'owymi statystykami i obrażeniami więc to trochę inna liga ) . Ha ! Wprowadzenie Crysisa do miasta do dla mnie duży plus , nadają mu więcej epickości ( choćby scenka z zawalającym się wieżowcem ) , no i te roboty bardziej do mnie przemawiają niż te z jedynki , poza tym ciekawe jak bardzo otwarte będzie miasto , bo dżungla pozwalala często obejść przeciwników , a martwię się że tu będzie się za bardzo prowadzonym za rękę . Szkoda mi tylko tego że nie będzie już tych zadziornych , cymbalowatych Koreańczyków , bo tylko fun jaki mi dawali byl wielki i byli jedynym powodem dla którego nie odstawilem crysisa po 2 ukończeniu gry . A co do gears of war , to nie wiem jak jedynka , ale 2 jest jedną z niewielu gier która wprawila mnie w ekscytację , pod względem atrakcji zapewnianych w każdej misji tylko half-life'y przebijają GoW'a , tylko że w GoW wszystko jest w dużo większej skali , ostrzeliwanie się w ogromnej wyrwie powstalej pod miastem , spowodowanej przez ogromnego czerwia , przez którego będzie się trzeba przebijać gdy zostaniemy przez niego polknięci , czy obrona barki plynącej przez ogromne podziemne jezioro to sceny które zapamiętuje się na dlugo , a takich scen jest sporo w GoW , gdzie inne wysokobudżetowe produkcje maja taką scenę co najwyżej w finale .

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zbychu pisze:
a martwię się że tu będzie się za bardzo prowadzonym za rękę

Też się o to martwię, bo choćby względnie otwarta sceneria i miasta do siebie nie pasują, jeżeli chcemy mówić o choćby "tylko" bardzo wysokich wymaganiach systemowych.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie