Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jeśli myślicie, że Warhound i Chrome 2 to jedyne gry polskiej firmy Techland na miarę Crysisa, które mają szansę na międzynarodowy sukces to jesteście w błędzie. Trzecim hitem Techlandu jest gra Dead Island powstająca od ponad roku... albo dwóch lat. Zresztą nieważne bo mimo, że gra powstaje tak długo wiemy o niej naprawdę nie wiele.

Jaki to będzie gatunek? [glow=red]HORROR[/glow]! I to naprawdę niezły bo tutaj nie będziemy sztywno uderzać kijem w mutanty ale, w dosłownym tego słowa znaczeniu, szarpać się z nimi! Na początek pozwolę sobie przedstawić parę screenów nie pokazujących zbyt wiele. Ale pozostałe (ciekawsze) są sprzed dwóch lat.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Właśnie dziś pojawił się pierwszy zwiastun gry, i to jaki! Choć trwa tylko pół minuty to jestem pod ogromnym wrażeniem. Obejrzyjcie sami, możecie go pobrać z jednego z poniższych linków:

480х360 (SD, 4 Мб) | (HD, 13.1 Мб)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Im więcej tym gier tym mniej mi się to wszytsko podoba - albo zabieramy się za 1-2 i robimy doskonale albo za więcej i wychodzą shity... zobaczymy jaki będzie efekt bo screeny (i to renderowane) oraz zwiastuny już mnie znudziły :P

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A oglądnąłeś chociaż filmik? :P Oglądnij bo jest świetny.

Z tego nie wyjdą shity. W Techlandzie nie jest tak, że nad wszystkimi tytułami pracują równolegle. Obecnie najwięcej osób pracuje przy Warhound, przy Chrome 2 i Dead Island zapewne pracuje garstka czekając aż tamci skończą Warhounda. A skoro o tej grze mowa, w odpowiednim temacie dałem też nowy filmik, też obejrzyj :D

A firma City Interactive zapowiedziała grę Terrorist Takedown 2 na silniku gry... F.E.A.R.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Obejrzałem teaser i uważam że jakiejkolwiek rewolucji nie przynosi - zobaczymy jak to będzie wyglądało po premierze... mam nadzieję że to NIE BĘDZIE polski Resident Evil (który ostatnio jest beznadziejny).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Po prostu jesteś zazdrosny, El Lukasie! :D

Dead Island to gra z widokiem FPS, czyli z oczu. A co w tym rewolucyjnego? No może nie rewolucyjne bo to już jest robione w paru produkcjach ale na pewno bardzo nowatorskie - To całe szarpanie się, tutaj nie podchodzimy do wrogów drętwo wymachując łomem tylko dosłownie się szarpiemy z wrogami jak w życiu prawdziwym.

Poza tym jeśli ktoś ma wprawne oko to dostrzeże inne cechy jak np. lekkie nawiązanie do filmu Wzgórza Mają Oczy.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Po prostu jesteś zazdrosny, El Lukasie! :D

O co? xD Bardzo się cieszę że Polacy rosną w siłę w robieniu gier ale... wolę poczekać na efekty, screeny z Crysisa też mnie olśniewały a teraz podchodzę do wszystkich gier inaczej - wolę najpierw poczekać do premiery z wielkimi mowami :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nareszcie, Techland uruchomił oficjalną stronę gry Dead Island, która (jak dla mnie) zapowiada się świetnie. Na stronie oprócz informacji o grze znajdziemy screeny oraz bardzo klimatyczne tapetki. Oraz oczywiście teaser pokazany na tegorocznych targach Games Convention.

www.deadislandgame.com

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nom Techland robi bardzo dobre strony dla swoich gier i ta też zalicza sie do takiej grupy ;) Szkoda tylko że nie nie znalazłem wersji PL (trochę to dziwne nie?).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jeden z największych polskich developerów, Techland, udostępnił film technologiczny, na którym pokazuje, w jaki sposób zbudowane będą modele postaci w grze "Dead Island".
Cytuj:
"Wielowarstwowy system zniszczeń – stwierdza Paweł Marchewka, CEO firmy Techland - to prawdziwy technologiczny przełom w naszej najnowszej produkcji "Dead Island". Jesteśmy z niego bardzo dumni, ponieważ o ile nam wiadomo, jesteśmy pierwszym developerem, który podszedł do tego tematu w tak innowacyjny sposób. Myślę, że spokojnie mogę zaryzykować stwierdzenie, że jest to rewolucja w kwestii projektowania postaci w grach. Możliwości, jakie daje nam ta technika wydają się ogromne"

Dead Island: System zniszczeń - Pobierz
Dead Island: System zniszczeń - Obejrzyj

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tematem numeru najnowszego CD Action będzie Dead Island. I bardzo dobrze bo ta gra będzie nie tyle rewolucją wśród polskich gier co światowych. Oczywiście postaram się z Wami podzielić tym co tam nabazgrolą ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie