Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Adam "Scorpik" Skorupa - Mówi Wam coś to imię i ten nick? Jeśli nie - wstydźcie się! To najlepszy i najpopularniejszy polski kompozytor muzyki do gier, to on jest odpowiedzialny za muzykę i inne odgłosy do takich tytułów jak Gorky 17, Gorky Zero, Gorky.02, Infernal, Cold Zero, Painkiller czy nadchodzący wielkimi krokami Wiedźmin. Właściwie to on zrobił muzykę chyba do większości polskich gier.
Ja ze Scorpikiem rozmawiałem wiele razy, głównie na forum firmy Metropolis Software, gdzie jestem moderatorem (zapraszam wszystkich).

Dlaczego o nim piszę? A no dlatego, że ponad 2 tyg. temu na stronie Gram.pl pojawił się konkurs w którym każdy mógł zadać pytanie Scorpikowi, można było zadać max. 3 pytania. Najlepsze miały być wylosowane i zadane Scorpikowi, ten oczywiście na nie odpowiedzieć.
Oczywiście nie mogło tam zabraknąć Lena, wielkiego fana jego twórczości :) Pytań padło ponad 150 więc konkurencja była ostra ale mimo to... moje pytanie zostało wybrane :!: Ba, zadane jako pierwsze :!!:

Dlatego po prostu musicie przeczytać ten wywiad ;) Ja jestem tam jako Lenn, łatwo mnie rozpoznacie, w końcu jestem na samym początku ;)

Gram.pl - Wywiad ze Scorpikiem - News
Gram.pl - Wywiad ze Scorpikiem

*
djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Scorpik to stary "wyjadacz" tzw. sceny komputerowej. Przez lata był muzykiem zajmującym czołowe miejsca w konkursach muzycznych i chartsach (rankingach) polskich i zagranicznych.

Obecnie tworzy także muzykę w ramach projektu "Aural Planet" (goa, trance, ambient i pochodne). Próbka twórczości muzycznej.
Dla niewtajemniczonych: to tzw. moduły muzyczne komponowane na specjalnych programach (trackerach). Najprościej odtwarzać zwykłym Winampem.

Strona Aural Planet.

Kilka jego utworów w formacie .mp3 także tu.

Pozdrowienia.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja się nie znam ale mogę pogratulować Lenowi że udało mu się zadać pytanie... baa i to jako pierwszy :)

EDIT:
BTW. Fajna muza! :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tak się składa, że muzyki Aural Planet słucham codziennie :)

Scorpik razem z tym zespołem robił muzykę do Gorky.02 i wyszło im to idealnie. Ja Scorpika lubię nie tylko za jego twórczość ale również za to, że w wielu kwestiach ma dokładnie takie same zdanie jak ja. Albo czysty zbieg okoliczności albo... on mnie naśladuje :D xD :one:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Albo czysty zbieg okoliczności albo... on mnie naśladuje :D xD :one:

Jest jeszcze jedna możliwość - ty naśladujesz jego :lol:

A co do samej muzyki - coś mi się to skojarzyło z Jarre = bardzo miłe pierwsze a nawet drugie i trzecie wrażenie :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ta odpada, to nie w moim stylu. Zresztą swoje zdanie mam bardzo utrwalone już od czasów, gdy go jeszcze nie znałem.

Kawałki AP słucham od roku i nie sądziłem, że ktoś jeszcze lubi słuchać takiej muzyki :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Szkoda że na stronie mają tylko 1 album free, na wiki czytają że mają kilka - 2 widziałem też na allegro.

Ehh dobra to nie temat o muzyce :D

*
djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
A ja jeszcze co do Skorpika - posłuchajcie kawałku intruder.mod, IMO wymiata

Po prostu nabija się z techno :-) Za czasów Amisi furorę robił podobny jajcarz -
Dreamer.

Gorąco polecam przeszukiwanie tego typu baz danych modułów. Jak ktoś lubi niszowe klimaty elektroniki to najczęściej znajdzie je właśnie tam :-)

Pozdrowienia.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Posprzątałem ten temat ze śmieci.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie