Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Wolfenstein: Enemy Territory
Obrazek

Gra jest na tyle popularna że pozwoliłem sobie założyć ten temat ;)
Enemy Territory to gra przeznaczona właściwe tylko do gry w multiplayerze (no chyba że ktoś lubi grać z botami), jest to strzelanka oparta na silniku Quake 3. Działania graczy są rozgrywane w realiach II Wojny Światowej zaś gra jest dużo bardziej złożona niż Q3 - tutaj występują typy postaci (soldier, medic, enginner, field ops, cover ops) różniące się od siebie umiejętnościami i wyposażeniem.

Do wyboru mamy 2 strony konfliktu czyli Axis oraz Allies, na każdej z map któraś ze stron ma do wykonania jakieś zadanie ograniczone limitem czasowym a druga musi im oczywiście w tym przeszkodzić. Biorąc pod uwagę zalety takie jak dobra grafika, pełna darmowość gry (!) oraz złożoność otrzymujemy coś co jest połączeniem Q3 oraz CSa, tworzy to mieszankę najlepszą z tych tytułów ;)

Sam gram w ET od... od jakichś 2-3 tygodni a wyglądało to tak - miałem na dysku Q3 i ET, grałem i grałem w Q3 aż spróbowałem w ET. Teraz Q3 nie ma już na dysku i nie zostało włączone od pierwszego uruchomienia Enemy Territory ;) Gram tylko na jednym serwerze który za to jest bardzo dobry (namiary mogę podać na gg/pw)

Linki:
Enemy Territory na Gry-Online
Polskie Centrum Enemy Territory
ET - Gra do pobrania

Co wy uważacie o tej grze?

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Świetna gra tylko że na początku trzeba ściągać dużo map modów itd. Co jest lekko mówiąc wpieniające. :/ ALE i tak nic nie przebije standartowego fueldumpa. To była pierwsza mapa w jaką grałem i sie w niej zakochałem od pierwszego obejrzenia ;].

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W ET gram od 3 lat ale z przerwami, właściwie co jesień sięgam po tą grę. Ostatnią jesienią także, ale zrobiłem wyjątek sięgając po niego ze 2 tyg. temu, niestety teraz raczej rzadko gram.

Ale nieźle się nagrałem, gdy przez tydzień w moim pokoju był drugi komputer. Ja i brat zakąłdaliśmy własne serwery w sieci lokalnej i grraliśmy między sobą. To było o wiele lepsze niż granie z kimś kogo reakcji nie można zobaczyć.

Gra jest bardzo fajna. A pomyśleć, że początkowo miała to być zwykła kotnynuacja Wolfensteina. Jednak coś poszło nie tak i wydano tylko multiplayer za darmo, z singleplayerem sobie darowano.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No i to chyba wyszło bardziej grze na zdrowie - gdyby był single to byłaby raczej płatna ;)

@XBARTEKX - map wcale nie ma tak dużo do ściągania a jeżeli są to większość serwerów jakie widziałem miała włączone ;) Pliki modów też mogą się pobierać podczas wchodzenia na serwy. IMO i tak najlepszy jest etpub :P

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie