Gra jest na tyle popularna że pozwoliłem sobie założyć ten temat
Enemy Territory to gra przeznaczona właściwe tylko do gry w multiplayerze (no chyba że ktoś lubi grać z botami), jest to strzelanka oparta na silniku Quake 3. Działania graczy są rozgrywane w realiach II Wojny Światowej zaś gra jest dużo bardziej złożona niż Q3 - tutaj występują typy postaci (soldier, medic, enginner, field ops, cover ops) różniące się od siebie umiejętnościami i wyposażeniem.
Do wyboru mamy 2 strony konfliktu czyli Axis oraz Allies, na każdej z map któraś ze stron ma do wykonania jakieś zadanie ograniczone limitem czasowym a druga musi im oczywiście w tym przeszkodzić. Biorąc pod uwagę zalety takie jak dobra grafika, pełna darmowość gry (!) oraz złożoność otrzymujemy coś co jest połączeniem Q3 oraz CSa, tworzy to mieszankę najlepszą z tych tytułów

Sam gram w ET od... od jakichś 2-3 tygodni a wyglądało to tak - miałem na dysku Q3 i ET, grałem i grałem w Q3 aż spróbowałem w ET. Teraz Q3 nie ma już na dysku i nie zostało włączone od pierwszego uruchomienia Enemy Territory
Gram tylko na jednym serwerze który za to jest bardzo dobry (namiary mogę podać na gg/pw)Linki:
Enemy Territory na Gry-Online
Polskie Centrum Enemy Territory
ET - Gra do pobrania
Co wy uważacie o tej grze?