Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Obrazek

Bus Driver

Kolejna gra w którą nie zagrałbym gdyby nie przypadek - znalazłem info o niej na jednym z for i całkiem mnie zainteresowała. Gra jest dobra bo jest oryginalna - wcielamy się w niej w kierowcę autobusu a naszym celem jest przejechanie kolejnych tras zdobywając jak najwięcej punktów.

Punkty zdobywamy za dobre parkowanie na przystankach, dojazd na czas, włączanie kierunkowskazu czy przejazd na zielonym świetle. Aby nie było całkowicie łatwo za złamanie przepisów dostajemy punkty ujemne więc musimy uważać jak jedziemy.

Gra ma bardzo przyjemną dla oka grafikę i z tego co mi wiadomo niewysokie wymagania sprzętowe - grałem w demko i było idealnie na maksymalnych + podrasowane detale w ustawieniach sterowników. Muzyka jest równie dobra ale występuje tylko w menu, a szkoda bo pasowałaby do jazdy.

Powiem szczerze - chciałem to tylko zobaczyć a skończyło się na tym iż przeszedłem 5-6 tras i dalej chciałem grać :D Pod względem grywalności gra po prostu WYMIATA :D

Oficjalna strona gry
Bus Driver na Gry - Online

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W Bus Drivera PL grałem dzień po polskiej premierze :D

Gra jest fajna, przypomina Hard Trucki które są z tej samej firmy. Gra się fajnie, autobusami kieruje się właśnie tak jak powinno się kierować w grach. Czuje się ich ciężar.

Gra jest fajna ale nieco krótka. Jednak można w nią zagrać.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Raczej nie skorzystam. Z samochodówek lubię tylko carmageddona, a perspektywa kierowania autobusem jakoś mnie nie pociąga.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

snick pisze:
Z samochodówek lubię tylko carmageddona.

Not ot tutaj na takie emocje liczyć raczej nie możesz :D - na ulicach nie ma żadnych pieszych a pasażerowie wsiadają tylko jak otworzysz drzwi na przystanku a wtedy nie możesz jechać. Twórcy chyba specjalnie tak zrobili aby gra która miała stanowić taki miły symulatorek nie przerodziła się czasem w jakąś krwiożerczą sieczkę ;)

I bardzo dobrze bo gra ma bardzo dobry klimat.

*
JanerO

Całkiem fajna i miła gierka - grałem trochę i przyznam że dosyć realistycznie się jeździ tymi autobusami.

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Ale mi to realistyczny symulator, jak nie ma cywili do rozsmarowania na chodniku... :kosci:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No nie ma się co dziwić - specjalnie zablokowali aby nie było psychopatów w tej grze bo nie o to w niej chodzi! :D Ja bym tak nie mógł w niej zabijać cywili - jest zbyt ładna a ludzie zbyt niewinni....

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dobrze, że nie można rozjeżdżać ludzi bo w przeciwnym razie zmieniłaby się w GTA. A i oznaczenie na pudełku miałoby wyższą liczbę, a jak się domyślam nie o to chodziło twórcom.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
A i oznaczenie na pudełku miałoby wyższą liczbę, a jak się domyślam nie o to chodziło twórcom.

Twórcom pewnie nie... Ale zastanów się, jak takie wyższe oznaczenie pozytywnie wpływa na sprzedaż. xD

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No i przed chwilą przeszedłem tą grę. Miałem ją dzień po premierze ale dopiero niedawno zdecydowałem się pograć, przeszedłem bardzo szybko bo gra jest krótka. W zasadzie wszystkie "misje" sprowadzają się do jeżdżenia po mieście zgodnie z przepisami uważając, żeby nie zahamować zbyt mocno bo wtedy ludzie marudzą.
Najbardziej podobały mi się trasy w których woziłem więźniów, a to dlatego że nie musiałem przestrzegać przepisów. A sami więźniowie zamiast marudzić - cieszyli się i klaskali, gdy zderzałem :) Dobra była też jedna z ostatnich tras podczas śnieżycy, nie dość że można było fajnie się rozpędzić to jeszcze jeździć bokiem na zakrętach jeśli jedno z kół zaryło w śnieg :) Niestety żadnym autobusem nie udało mi się zrobić ciastka z dziurką :diabel:

Gra niestety nie ma zakończenia, po prostu mamy zaliczone wszystkie trasy i tyle. A co do zaliczania tras - trzeba by się naprawdę postarać, aby nie dostać złotej gwiazdki. Nawet gdy zupełnie spieprzyłem sprawę - dostawałem złotą. Mój brat miał kiedyś brązową, ciekaw jestem co takiego robił, zjeżdżał z przepaści?

Gra jest przeznaczona jedynie dla tych, którzy lubią raz na jakiś czas w coś pograć. A zajmuje śmieszne 90MB, a jeszcze nie tak dawno śmiałem, się, że Hard Truck (też z czeskiego SCS) waży 150MB. Jak tak dalej pójdzie to te swoje gry będą wydawać na dyskietkach xD

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie