Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Sadness
Polska gra na konsolę Wii? Czemu nie, przecież tworzymy już gry na Xboksa 360. Ale konkurencja dla Resident Evil? Hmm...

Domyslam się, że nikt z was nigdy nie słyszał o projekcie Sadness. Za grę odpowiedzialne jest studio Nibris, które robi jeszcze inną grę na konsolkę DS. Gra będzie Survival Horrorem czyli coś pokroju Resident Evil o którym słyszał każdy.
Tyle tylko, ze Sadness będzie wyróżniała pewna rzecz. Coś czego nie zastosowano jeszcze chyba w zadnej grze! Mianowicie akcja gry dzieje się przed I Wojną Światową, twórcy chcą jak najbardziej oddać charakter tamtych lat co nie jest łatwe stare dzieje możemy jedynie obejrzeć na czarnobiałych filmach. I właśnie na taki pomysł wpadło studio Nibris, mówiac krótko - gra będzie przedstawiona w czarnobiałych barwach!

Nie będę za dużo pisał bo sam nie wiem za wiele jednak trochę informacji znajdziecie na Gry-Online. Widziałem kiedyś parę screenów i muszę przyznać, że to po prostu MUSI być wielki hit!

Po więcej informacji zapraszam również na oficjalną stronę studia Nibris. Premiera gry zapowiedziana jest na rok 2008 więc jeszcze trochę czasu zostało, temat ten założyłem aby uświadomić wam, że poza tworzonymi obecnie Warhound, Chrome 2, Wiedźmin i Two Worlds jest jeszcze jedna gra, która ma olbrzymie szanse na światowy sukces.

Nibris - Strona oficjalna
Sadness - Informacje o grze na Gry-online

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No Resident Evil na pewno pokona bo grałem w RE4 i powiem że to... dno... jak na 2007 to wykonanie (a raczej konwersja z PS) wypadła tragicznie... wątpię aby Sadness tak wyglądał bo w życiu żadnych screenów nie widziałem

Co do popularności - w Polsce nie zdobędzie raczej uznania bo większość polaków gra na blaszakach, a część na PS/PS2... inne konsolki już są dużo mniej popularne (no dobra, Xbox nie jest taki zły).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pocieszające jest to, że Wii sprzedaje się lepiej niź X360 i PS3. Jednak w polsce mało kto ma w ogóle konsolę, nie mówiąc już o Wii, które kosztuje tyle co komputer. Już nawet Painkiller: Hell Wars, który jest konwersją Painkillera na Xboksa nie został u nas wydany i nie trudno się dziwić.

Jednak to, że zapewne nie zostanie u nas wydane to nie powód, żeby się tym nie interesować. To polski projekt i możemy być z niego dumni.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Sadness ma kłopoty, nie będę pisał o co chodzi. Przeczytajcie tutaj. Ta gra zapowiada się naprawdę dobrze i ta informacja bardzo mnie zmartwiła.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie