Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Lemur
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Bioshock to jedna z nadziei 2007 r. Połączenie gry FPP, survival horroru i cRPG wydaje się być ciekawe, a screeny wyglądają zachęcająco.
Parę słów o fabule.W wyniku katastrofy bohater znajduje się w podmorskiej bazie naukowej opanowanej przez mutantów. Gra ma otwarty charakter i pozwala na swobodne działania.
Te dość oryginalne cechy ciekawie współgrają z grafiką, jak widać na screenach lokacje są bardzo stylizowana, steampunkowe. Moim zdaniem przypomina trochę klimatem film "Miasto zaginionych dzieci". Jeżeli miałbym wybierać to wolałbym żeby przypominała film "Leviathan" lub "Głębia". Byłaby po prostu mniej wykręcona, ale jest dobrze.
Poza tym jakościowo dużo nie da się zarzucić, gra wygląda po prostu ładnie i ma specyficzny klimat.
Z ciekawych rzeczy: broń będzie miała charakter eksperymentalny i będzie ją można modyfikować.
Dobra, dość gadania. Obejrzyjcie sobie galerię i filmik i sami ocencie:
Galeria:
http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=4618
Film:
https://www.youtube.com/watch?v=sBScavhfWLs

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Gra wygląda całkiem ładnie choć statyczne screeny na pewno nie oddają nawet krzty klimatu grozy który występuje w horrorach. Po obejrzeniu filmiku mogę powiedzieć że podoba mi się oświetlenie (refleksy na broni itp.) motyw z idącą dziewczynką i robotem jest dla mnie nieco niezrozumiały ale to i lepiej bo tajemniczość i groza jednak jest :D

Ciekaw jestem pod jakiego DX będzie gra i jakie będą jej wymagania.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Mi się w tej grze bardzo podoba jedna rzecz, a raczej niedawna decyzja jej twórców - nie będzie multiplayera, twórcy tłumaczą się tym, że gra sieciowa mogłaby zniszczyć klimat gry na który tak ciężko pracują.

I zgadzam się z nimi w 100% Tryb multiplayer to taki tryb w którym fabuła nie ma znaczenia, a skoro gra ma szokować wspaniałym multiplayerem z rozbudowaną i szkującą fabułą to po włączeniu gry sieciowej ten cały czar pryśnie.

I właśnie dlatego ja bardzo rzadko gram w gry przez sieć bo z doświadczenia już wiem, że wszystko to co mnie zachwycało w singleplayerze po zagraniu w multiplayera pryśnie i gra nie będzie mi się tak podobała jak wczesniej. Gratulacje dla twórców za zdrowy rozsądek.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Inteligentna gra, która ostatnimi czasy zashockowała sporą cześć srodowiska graczy. Niestety nie grałem (wym. sprzętowe :/ ), ale gra zaintrygowała mnie do tego stopnia, że IMO warto o niej się wypowiedzieć, szcxzególnie jeśli ktoś z was miał może przyjemność (bądź nie...) w nią grać.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Miałem przyjemność grać ;) Pierwsze co rzuciło się w oczy to płynność na najwyższych detalach (dla mojej karty DX 9.0c), gra jest trochę chora (np. staruszka biegnie na nas z magnum ;)) choć dosyć fajna. Nie grałem zbyt długo ponieważ pomimo fotorealizmu nie wciągnęła mnie na zbyt długo.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie