Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
snick
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Rainbow Six (R6) to cykl gier Red Storm Entertainment, firmowanych nazwiskiem słynnego pisarza, Toma Clancyego.

W skrócie - pod komendę gracza trafiają członkowie elitarnej jednostki antyterrorystycznej o nazwie Rainbow Six. Mają oni na wyposażeniu mnóstwo sprzętu: pancerze, broń palną, granaty, flashbangi itd. Przed każdą misją gracz wybiera podwładnych, którzy mają wziąć w niej udział (zależnie od potrzeby - snajperzy, specjaliści od materiałów wybuchowych itd.), dzieli ich na zespoły i planuje sposób realizacji wyznaczonych celów. Zazwyczaj jest to zabicie wszystkich terrorystów, ewentualnie dochodzi do tego rozbrojenie bomb, czy uwolnienie zakładników.

W grach z serii R6 nie ma miejsca na pomyłki. Jeśli komandos zostanie trafiony, to w najlepszym wypadku zostaje ranny. Znacznie częściej ginie na miejscu. Nie muszę chyba mówić, że ponowne trafienie rannego również kończy się śmiercią? Autorzy naprawdę postawili na realizm. Na mapie nie ma checkpointów, dodatkowych żyć, apteczek itd. Można co najwyżej powtórzyć misję, zaczynając ją od nowa.

Zacząłem wątek, bo właśnie zmagam się z R6: Raven Shield. Co prawda miałem kontakt z wcześniejszymi częściami, ale w kampanii nadal polegam na sprawdzonych planach autorów gry. xD Może gdy raz przejdę R6, to zacznę opierać się na własnych planach. :)

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

grałem we wszystko zaczynając od podstawowego R6, a potem aż do ghost recon. Nie graj na planach defaultowych bo właśnie planowanie sprawia największą przyjemność. A dokładniej oglądanie jak twój idealny plan nie daje najmniejszych szans przeciwnikowi. polecam. miodzio.

*

AzuR
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Lockdown sux, nie wiem jak Vegas. SWAT 4 o niebo lepszy.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

AzuR pisze:
Lockdown sux, nie wiem jak Vegas. SWAT 4 o niebo lepszy.

Tych gier nie można porównywać pomimo że w obu przypadkach grasz po stronie policji.

PS: I tak mówię Ci dalej - ET rulz, SWAT jest wooooolny jak żółw i może się schować :P

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

SWAT VS R6?
dwie inne gry. nie da się porównać , a tym bardziej wykazać wyższośc którejś z nich. R6 to są plany plany plany., I to właśnie lubię.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie