Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Postanowiłem założyć ten temat bo po raz kolejny ostatnio wróciłem do AoE2 - a skoro do niej wracam pomimo tego że ma już tyle czasu to chyba jest dobra ;) Zresztą cała seria jest bardzo dobra.

Ja sądzę że AoE2 jest bardzo dobra (a z dodatkiem Conquerors już świetna) i zasługuje na miejsce w mojej pamięci jeżeli chodzi o dobre RTSy.

Ostatnio wpadłem też na dziwny pomysł - zamierzam zrobić kampanię w której będziemy kierowali grupą średniowiecznych najemników :D I to będzie jedyne podobieństwo do Jagged Alliance ;)

Ostatnio zmieniony 09 paź 2006 19:30 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Co do
lukasamd pisze:
AoE2
to gra jest naprawde super i polecam wszystkim a jeżeli chodzi o dodatek
lukasamd pisze:
Conquerors
to przyznam się bez bicia że nie grałem.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Aż dziw mnie bierze, że jeszcze nikt nie założył tego tematu, ale proponowałbym o całej serii zamiast tylko o drugiej częsci, wystarczy wymazać cyferkę w nazwie tematu ;)

Age Of Empires 2 to świetna gra, grałem w nią wieele razy. Często do niej wracam choć jakoś nigdy nie umiem jej przejść. Ta gra ma w sobie coś takiego co przyciąga, człowiek czuje że to dobra strategia. Żadko grałem w kampanię ponieważ jest trochę jednostajna, wolałem wziąć obojętnie jaką mapę, paru przeciwników i pokonywać ich tylko metodą "wybić co do jednego". Świetna gra, kto nie grał - nie lubi strategii.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dobra poprawiłem na całą serię.

Jeżeli poprawiłem to się wypowiem co ja o tym sądzę. Pierwszą częścią jaką grałem była AoE2... i przyznam że jest to dla mnie jedyna akceptowalna część tej gry. Jedynki oraz AoE3 nie lubię a oto powody:

AoE1: Czasy starożytne za którymi nie przepadam, nie wymiarowość ludzi do budynków (BARDZO mi to przeszkadzało).

AoE3: Spore wymagania (choć u mnie to nie problem), niesamowita grafika i muzyka - TAK! uważam to za wady! A dlaczego? Wg. mnie wrzucili masę bajerów (min. silnik fizyki Havoc) ale gra jak dla mnie straciła zupełnie cały klimat który miała dwójka.

Z wad AoE2 wymienię może tylko to że ma trochę ograniczony edytor - błąd poprawiono w dodatku.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja najpierw zetknąłem się z pierwszą częścią AOE i pewnie dlatego nic w niej mi nie przeszkadza, nawet brak wielu opcji które się później pojawiły. Moim zdaniem jest to najbardziej grywalna część seriim wciąga najbardziej i najdłużej trzyma, szczególnie mnie bo lubię czasy starożytne.

W trzecią część serii niestety nie grałem i z tego co słyszałem mam czego żałować. Ale cóż poradzę gdy komputer nie wyrabia.
Cytuj:
AoE3: Spore wymagania (choć u mnie to nie problem), niesamowita grafika i muzyka - TAK! uważam to za wady! A dlaczego? Wg. mnie wrzucili masę bajerów (min. silnik fizyki Havoc) ale gra jak dla mnie straciła zupełnie cały klimat który miała dwójka.

Pełno bajerów ale zauważ, że AOE z tego słynie. Gdy wyszła pierwsza część królowały strategie z widokiem od góry (a'la JA1) a AOE w którym widać było całą sylwetkę postaci i innych rzeczy to był szok, wtedy mało kto mógł sobie pozwolić na pogranie w to cudo, takie miało wymagania. Druga część jak na swoje czasy nie wprowadziła nic rewoulcyjnego, ale była w czołówce. Trzecią część też chcieli zrobić tak aby robiła wrażenie. Poza tym gdyby wydali grę bez bajerów to byłyby niskie oceny, a ludzie gadaliby że spaprali robotę.

*
Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Len pisze:
kto nie grał - nie lubi strategii.

Ja nie grałem :P a jakoś lube strategie (Starcraft Warcraft Bitwa o Srodziemieitp) :)

Planuje któregoś dnia zalatwić sobie ta gre i pograć, zobaczyć czy mi sie spodoba
tylko pytanie co jest lepsze(na początek)
II czy III część AoE ?

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Fireox pisze:
II czy III część AoE ?

Ja osobiście polecam AoEII

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Fireox: Pierwsza część lub druga. Nie zaczynaj od trzeciej ponieważ drugą i trzecią część dzieli cała epoka.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja polecam AoE II.

Potwierdzam też słowa Lena ;)

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Age of Empires II- dla mnie chyba najlepsza strategia jaka kiedykolwiek widziałem :) Fajnie jakby zrobili remake tej gry na silniku z AOE 3 :diabel:

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Grizzli pisze:
Fajnie jakby zrobili remake tej gry na silniku z AOE 3 :diabel:

Jak na moje oko byłby to AOE3 z mniejszą ilością opcji :]

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ostatnio naszła mnie wielka ochota by sobie pograc age of empires II z dodatkiem :D . A tak przy okazji- dla tych co grali- jaka jest waszym zdaniem najlepsza cywilizacja(może byc z dowolnej serii)??- Dla mnie najlepsi są japończycy bo ja kocham orientalne klimaty + samurajów :diabel2:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

IMO najlepszą cywilizacją są bizantyjczycy - mają najwięcej technologii i najlepsze jednostki oraz budowle defensywne. Mimo to ja najbardziej lubię grać Francuzami - szarża paladynów to jednak coś ;)

*
Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Grałem już w AoE 1 gra dosyć fajna wiadomo grafiką na dziesiejsze czasy nie zachwyca :P gra sie przyjemnie ogólnie bardzo dobry rts
Grizzli pisze:
jaka jest waszym zdaniem najlepsza cywilizacja

nie wiem grałem tylko Persami :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dla mnie egipcjanie lub persi. Ale nie kieruję się ich technologiami lecz raczej tym, że wogóle lubię Egipt :)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna