Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

Ostatnio zmieniony 06 lip 2010 07:29 przez Pablo1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja nic nie wiem, ja się wypieram, pytajcie Lena :P

A tak na poważnie, to dowiedziałem się o tym jakiś czas temu. Niestety informacja już nie jest zła, bo jest dla nas fatalna - o reedycji jakiegokolwiek Jaggeda w Polsce możemy raczej zapomnieć, a na Allegro już również "czystej dwójeczki" raczej nie znajdziemy.
Ja tą firmę już nawet nie za Jagged Alliance będę wspominał, ale za gierki tak często dorzucane do Komputer Świat: Gry, przed którymi człowiek całymi godzinami siedział przed komputerem - Earth 2140 (to akurat było w CDA), Earth 2150 (calutka niesamowita, niedoceniona seria), obie części Knights and Merchants (do tej pory pamiętam dźwięk ubijania winogron przez chłopa, albo wołania głodnych wojaków o kiełbasę), czy nawet ta seria w której strzelaliśmy do latających na ekranie kurczaków :)
Po prostu gry z klimatem, z duszą no i w sensownej cenie.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Szkoda. Chciałem u nich w sklepie zakupić 2 gry niedługo, między innymi Raven Squad. T_T

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Właśnie. Wielka Szkoda. :wall:

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Topware to po 1 Jagged, a po 2 Jack Orlando :D

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

I tak od dawna niczego sensownego nie wydali. Cóż zrobić, jedni upadają po to, aby inni mogli się wybić.
Moim zdaniem nie ma co rozpaczać.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
Topware to po 1 Jagged, a po 2 Jack Orlando :D

Muzyczke z JO puszczam sobie od czasu do czasu.
Ostatnio nawet gre sobie przypomniałam i przeszłam.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Newsa o upadku TopWare miałem pisać już w zeszłym tygodniu ale dysk mi padł. Będzie jutro i to ze szczegółami, których nie podały komercyjne portale.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to czekamy, bo tych tajnych informacji to ja nie posiadam a chętnie je poznam :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

O zupełnie tajnych mówić nie mogę ale o tej wspominałem ci dość niedawno, kiedy już wiedziałem, że TopWare nieubłaganie zmierza ku upadkowi. Newsa napisałem i zamieściłem, możecie się z nim zapoznać pod poniższym linkiem:

https://jagged-alliance.pl/news505/firma ... krutowala/

Dałem go bez kategorii bo do żadnej nie pasował, a nie mamy czegoś takiego jak "Inne".

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wielka szkoda, bardzo lubiłem tę firmę ze względu głównie na Jagged Alliance. Jak dla mnie ten upadek zakończył erę taktycznych gier turowych, choć nie ukrywam że sam będę jeszcze długo grał w serię Jagged bo jest ona moją ulubioną grą.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Aver pisze:
Szkoda. Chciałem u nich w sklepie zakupić 2 gry niedługo, między innymi Raven Squad. T_T

Aver, ich gry wciąż można kupić. Nie dość, że nówki to jeszcze tańsze niż wcześniej. Jest także Raven Squad za 35 zł. Ja z kolei przymierzam się do zakupu Building & Co, bo cena śmieszna - 17,90 zł, a gra podobno fajna. Wszystkie gry są oczywiście w wydaniu pudełkowym, nie elektronicznym.

Wygląda to tak jakby opróżniano magazyny TopWare, stąd te niskie ceny. Pełen spis gie,r nie tylko z TW, znajdziesz tutaj.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na stronie Playback.pl pojawił się ciekawy artykuł o historii TopWare Poland. Całkiem fajnie napisany, choć nie wszystko jest tam prawdą, szczególnie gdy autor wgłębia się w szczegóły ale i tak warte polecenia. Wspomniano też o Jagged Alliance 2, a z tekstu można wywnioskować, że autor tekstu czytał JACenter przed przystąpieniem do pisania :)

http://playback.pl/article/show/2631/to ... oniera?p=1

Cytuj:
W tym samym roku ukazała się również rewelacyjna strategia taktyczna Jagged Alliance 2 oraz naprawdę niezły Gorky 17 prosto od polskiego studia Metropolis Software. Ta pierwsza wciąż żyje sercem ogromnej społeczności fanowskiej zwłaszcza w Polsce i otwarcie przyznają, że zamknięcie TopWare bardzo ogranicza szanse trafienia trzeciej części tej niszowej turówki do polskich sklepów.

Pamiętam jak pisałem w newsie, że po upadku TopWare pod znakiem zapytania stoi dystrybucja w Polsce JA3, lecz w rzeczywistości wcale tak nie uważam. Co do wydawcy to nie mam akurat wątpliwości ;)

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Gdy spoglądam na niusy o zamknięciu Topware czuje się, jakby mi ktoś wyrzucił sentymentalną zabawkę z dzieciństwa... Gorky 17... Earth 2150... the moon Project... Jagged Alliance 2... Wildfire... ech :(

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na szczęście wszystkie wymienione przez Ciebie tytuły są do nabycia, od chociażby w GOG.com :P
Ostatnio mieli promocją właśnie na tytuły Top Ware, o której też wspominaliśmy na łamach serwisu.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna