Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Seria znana, lubiana, a ostatnio nawet spartaczona i upodobniona do Simsów przez panów z Tilted Mill Entertainment. Najnowszej odsłony kijem nie dotknąłem, ale doskonale pamiętam jak w ubiegłym wieku zagrywałem się w pierwszą część serii, gdzie wszystkie budynki widziane były od góry. SimCity 2000 to już nie było to samo, grałem sporadycznie i nigdy mi się nie podobało za bardzo. Co innego 3000 przy którym również spędziłem sporo czasu. Od ponad roku co jakiś czas powracam do SimCity 4, postawiłem sobie za cel zabudowanie całego regionu (Timbuktu) i udaje mi się zbudowac kilka porządnych miast zanim mi się znudzi i powrócę do niej za kilka miesięcy :)

Mam tylko jeden problem. Czy ktoś z tu obecnych wie jak to możliwe, że niektórzy budują miasta liczące kilkaset a nawet kilka milionów mieszkańców? Największe jakie udało mi się zbudować liczy tylko 200 tys. mieszkańców i więcej już nie daję rady. Miasto stoi, cokolwiek bym nie zrobił, ludzi przybywa w niemal niezauważalnym tempie. Co zrobić, aby moje miasto ruszyło z kopyta?

*
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Sporo czasu spędziłem nad SimCity 3000. W inne części niestety nie miałem okazji zagrać.

Pamiętam jednak, że również natrafiłem na ten sam problem - miasto około 200-220 tysięcy ludu i dalej nic... wszelkie próby nagłego rozruszania kończyły się nagłym odpływem finansów, bez rezultatów zresztą.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie