Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
M'cin
Post : 23 wrz 2011 21:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Obczaj sobie port tej gry na NES/Pegasus, to jest dopiero hardkor :D


*
 
M'cin
Post : 05 lis 2013 16:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009




*
 
SaviolaMaster
Post : 05 lis 2013 21:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


M'cin pisze:


Fuck yeah!, stare wikingi - grałem kiedyś u kumpla na MS-DOSie :D.

Oj ja znam sporo:
- Mortal Kombat I&II
- Prince of Persja I
- Dune&Dune 2
- Supaplex
- Commander Keen (4 pro)
- Prehistoryk
- Warcraft (I)
wiele wiele więcej :P.


*
 
Starchris
Post : 06 lis 2013 14:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lost
Post : 06 lis 2013 18:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011



_________________
Obrazek


*
 
Winter
Post : 06 lis 2013 22:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 15.12.2012


Fallen Haven: https://www.youtube.com/watch?v=KWZ2MTF1sT0

Na prawdę miło wspominam owy twór który ukradł mi nieco czasu, mimo iż to było tylko demo. Strategia sci-fi z walką w turach z mapami podzielonymi na coś w rodzaju sektorów. Gra bardzo słabo znana, a szkoda, bo miała coś w sobie unikatowego.

Dodatkowo dało się bardzo łatwo grzebać w ustawieniach. Statystyki budynków, postaci, pojazdów były zapisane w niezakodowanych plikach txt. ;)


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 28 lis 2013 12:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


Mam problem - może ktoś pomoże? Chodzi o The Settlers (pierwszą część). Kiedyś grałem w to do upadłego we dwóch na podzielonym ekranie (dwiema myszkami). Teraz znów mnie naszło, a tu kicha. W nowym kompie pod Win 7 są tylko porty USB. Nie wiem jak podłączyć myszki - obie próbują obsługiwać ten sam kursor, a drugiego nie ma czym ruszyć. Ktoś pomoże?

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
SaviolaMaster
Post : 28 lis 2013 18:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010




*
 
Andrew Vysotsky
Post : 29 lis 2013 12:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


Nie działa. Problem jest nie w tym, jak stworzyć dodatkowy kursor, gdyż są dwa (każdy na swojej połowie ekranu), tylko na tym, jak zmusić drugą myszkę, pada albo joya, żeby się tym drugim i drugą połówką zainteresowała. W dodatku grę trzeba oczywiście odpalać w dosboxie. Chodzi ładnie, z dźwiękiem, i tylko ten kursor... Dawniej jedną mysz się podpinało pod com a drugą pod PS2 i wszystko było O.K.:) Teraz mam tylko USB :(

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
micand1989
Post : 29 lis 2013 16:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Powiem Ci że nawet na Win98 nie działają dwie równolegle myszki (PS2 i USB).

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
M'cin
Post : 29 lis 2013 23:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Ja gdzieś czytałem, i chyba to był manual do GlovePIE'a, że windowsy widzą myszki i klawiatury, niezależnie ile podłączysz, jako jedno i to samo urządzenie, i prostych metod na załatwienie tego nie ma.


*
 
lukasamd
Post : 01 gru 2013 15:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Może warto spróbować przez emulator np. Amigi - o ile pamiętam, WinUAE chyba umożliwia względnie dokładne przypisywanie urządzeń.


*
  WWW
diora
Post : 21 sty 2015 15:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 19.01.2015


arkanoid


*
 
p4g4npr1d3
Post : 21 sty 2015 21:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 20.01.2015


ekonomia feudalna na c 64


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10


cron