Jednak temat nie o Far Cry, a o jej następcy - FAR CRY 2.
Akcja gry toczyć się będzie w Afryce, a jak obiecują autorzy, do zwiedzania dostaniemy 50 KM kwadratowych terenu. Wybieramy jednego z dwunastu najemników, witamy się z Afryką i z naszym zadaniem - mianowicie mamy rozprawić się z handlarzem bronią, który podkręca lokalny konflikt dla własnych zysków. Jak mamy tego dokonać? Cóż, twórcy obiecują pełną swobodę - to od gracza będzie zależało, czy będzie walczył otwarcie, czy może najpierw zdobędzie zaufanie, żeby potem spokojnie wbić mu nóż w plecy. Zapowiada się fajnie, co więcej po obejrzeniu dostępnych materiałów nie mogę się doczekać aż położę łapki na tej grze.

Wszystko fajnie, ale... no właśnie. Dziś (chyba?) pojawiły się wymagania sprzętowe gry:
WYMAGANIA MINIMALNE:
- Procesor: Pentium 4 3.2 Ghz, Pentium D 2.66 Ghz, AMD Athlon 64 3500+ lub lepsze
- RAM: 1 GB
- Karta wideo: NVidia 6800 or ATI X1650 lub lepsze
- Wymagany Shader Model 3 i 256 MB pamięci karty graficznej
- Napęd: DVD-ROM
- Wolne miejsce na dysku: ok. 12 GB
ZALECANE:
- Procesor: Intel Core 2 Duo Family, AMD 64 X2 5200+, AMD Phenom lub lepsze
- RAM: 2 GB
- Karta wideo: NVidia 8600 GTS lub lepsze, ATI X1900 lub lepsze
- 512 MB pamięci karty graficznej
- Dźwięk: zalecana karta dźwiękowa z obsługą 5.1
Widzę już zgrzyt na waszych twarzach. Fakt, wymagania do najmniejszych nie należą, jednak zważywszy na poziom grafiki jaką prezentuje gra nie są aż tak wygórowane (ja osobiście nie mam się czym martwić - po niedawnym upgrade kompa, gra będzie śmigać aż miło).
Cóż, dalej zainteresowanym grą (pomimo sprawdzeniu wymagań
) polecam następujące materiały filmowe (HD, niższa jakość dostępna po wejściu w linka):E3 2008: How-To Trailer
E3 2008: Trailer
Ubidays 2008: Tech Demo
Ubidays 2008: Trailer

Mam nadzieję, że gra będzie naprawdę dobra i warta poświęconej jej uwagi