Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
Popers
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

zadra666 pisze:
A tak an serio to chyba najlepszą ze starszych jest Duke3D

młodyś.

*

eRKay
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

a moze duke nukem forever? :one: :one: :one: :one: :one: :one:

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Lemings to jest gierka, no poprostu trafiony w 10 pomysł

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

:D :D :D Te małe zielone ludziki są po prostu świetne. Lemmings 1 i 2 wymiatały, wersja Revolution w 3D (czy coś takiego) na PC była już IMO bez klimatu.

W tej grze można było raz ratować biedne stworki a raz specjalnie zrobić tak drogę aby każdy po kolei rozsmarował się na bruku po upadku z dużej wysokości :lol:

Swoją drogą, gierka miała wspaniałą muzykę za czasów Amigi.

*
Cell
Chorąży
Chorąży

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

ano grałem w to. Na dwóch się fajnie pruje.

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Jej zaletą jest to, że jest cholernie długa, kolorystyka się zmienia po pokonaniu bossów, ma dużą grywalność i są jeszcze coraz to efektowniejsze ataki, wraz z ulepszaniem broni.

Ja zawsze brałem czarodziejke (bo barbarzynća rzucał skierkami, a rycerzynka mieczami, a ja uwielbiam magie),a brat łucznika. Ach! Uwielbiam to intro. Miałem ze 6 lat i z bratem sie śmialiśmy za każdym razem niemiłosiernie jak czarodziejka stała na górze, machła laską i darła się: " Ale ja jestem sexy! Patrzcie i podziwiajcie tę moc" Jakoś tak mniej więcej to było:D. I jeszcze ten dźwięk smaczkowaty: bezcenny.

Najbardziej mnie denerwowali ci złodzieje co mi wszystko kradli. Oni byli strasznie irytujący. I w 60% przypadków niedało się go złapać i zabić.

POLECAM TE GRE :ok: .

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

e no bez przesady. Można odpalić i pociupać ale nie jest to jakieś szczytowe osiągnięcie w dziedzinie gier komputerowych.

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Jak na tamte czasy (i według mnie teraz też) była to świetna gra. I jak ją tak włączyć czasem w przewie pomiędzy przechodzeniem z Baldurs Gate do Icewnd Dale to to była dobra gra. I sie dobrego smaku fantasy nietraciło. :]

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja do starych gier zaliczam jeszcze nie zapomnianą przygodówkę Hopkins FBI z gwiazdorską polską obsadą. Grał ktoś kiedyś w tą grę?

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Wigen pisze:
Grał ktoś kiedyś w tą grę?

Jasne, że tak! Grało się troche. I te zagadki :]. Fajnie było na początku jak był ten napad na bank :P . Przeszedłem tylko pierwszy roździał. Dalej nieumiałem przejść. Ale zajefajna giera. Miała klimacik.

*

Klepczar
Plutonowy
Plutonowy

ech wychowałem się na pierwszym DOOMie Warcrafcie (pierwszym rzecz jasna) no i prince of persia pierwszym a jak że!
no i u sąsiada był wolfenstein ale om miał stare wielgachne dyskietki i nie było jak na mą 486 przerzucić...

no i nie wiem czy ktoś tu będzię pamiętał gierę Descent (też era 486 z dyskami mniejszymi niż płyta CD-R)

a hopkins też był ale to już "nowożytność"
na etapie wyspy się robił beznadziejnie trudny i bez solucji nie poszło...

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Klepczar pisze:
no i nie wiem czy ktoś tu będzię pamiętał gierę Descent

strzelanka 3d. To był ciekawy okres. Mniej więcej w 95 roku PieCe wysunęły się lekko na prowadzenie przed amigę , którego już później nie oddały. Pamiętam że wciąż na amisi miałem w tym czasie rewelacyjne giery (premier manager 3, wings of glory...) , ale już zaczynały pojawiać się pierwsze pecetowe tytuły w 3D (magic carpet2, descent) i z większą ilością szczegółów (deadly games !!! ).

ehh to były czasy. Jak się mamy licytować to ja przygodę ze strategiami zacząłem od "Warlords" ; ) klasyk. ktoś mnie przebije ?

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Fajny temat :-)
Najstarsza gra komputerowa w jaką grałem - konsola z grami sportowymi podłączana do telewizora (skrzynka z kilkunastoma guzikami i dwa "dżojstiki", które miały pokrętła lewo - prawo), wybierało się guziczek - np. tenis i pojawiał się czarny ekran i dwie białe kreseczki przedzielone pośrodku linią - odbijało się biały punkcik... Jak z kuzynami się o to zabijaliśmy! Można było wybierać tenis, hokej 1x1 i drużynowy...
Atari: Warlord, Tarzan, Aztec Challenge, Zybex, MONTEZUMA'S REVENGE!!!
Commodore 64: Battle OF Britain (strategia, kierowało się lotnictwem alianckim w 1940 r.), River Raid, Pit Stop (Formuła 1), Green Beret, Commando (rewelka!), Bruce Lee, Moon Patrol...
Amiga: North & South, The Settlers, WORMS!!! :-)
PC: stareńki Command & Conquer pod DOSem (pierwsza edycja z 1995 r. - do dziś mam oryginał), Carmageddon - przejechałem wszystkie plansze i jeździłem wszystkimi samochodami, łącznie z największym policyjnym 6-kołowcem :-), Duke Nukem 3D, BLOOD (niesamowita strzelanina gra w klimacie horroru - rówieśnik Duke'a)...
I wiele innych tylko pamięć mnie zawodzi już :-D
Pozdrowienia.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

djt pisze:
Najstarsza gra komputerowa w jaką grałem - konsola z grami sportowymi podłączana do telewizora (skrzynka z kilkunastoma guzikami i dwa "dżojstiki", które miały pokrętła lewo - prawo), wybierało się guziczek - np. tenis i pojawiał się czarny ekran i dwie białe kreseczki przedzielone pośrodku linią - odbijało się biały punkcik... Jak z kuzynami się o to zabijaliśmy! Można było wybierać tenis, hokej 1x1 i drużynowy...

Heh, Czarne pudło ? Ja na to wołałem "Czarne Gry". "Chodźcie pogramy w czarne gry" itp . Boks był dobry bo jak się dobrze przeciwnika ustawiło to się go pruło po ryju a on od lin się odbijał prosto na nasze kolejne ciosy. Drugi gracz mógł sobie w tym momencie iść zrobić herbatę, bo nie było bata uciec z tego klinczu. To był dopiero BUG, a nie jakieś dzisiejsze przekłamania w teksturach ;]

Commando, Pit Stop i River Raid znam z komody, ale świat atarynki to już jest dla mnie mrok średniowiecza. respect...

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna