Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
PeseiK
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

nemrod pisze:
Pamiętacie może grę Supaplex?

Sam swój! Ja też w to grałem :D Świetna gierka logiczna, doszedłem do piećdziesiątego któregoś poziomu i nie mogłem przejść dalej :) Dzisiaj oczywiście przeszedłem te kilka poziomów dalej... Ech, polecam ;)

@lukas - Grałem w Superfroga :D Świetna gra, grafikę jak na tamte (1994) czasy miała genialną, gram w nią do dziś :D

A czy pamięta ktoś takie cudo jak Commander Keen? ;)

Z tych nieco nowszych, to grałem w Quake, ale mi się niezbyt podobał... O wiele bardziej podszedł mi starszy Wolfenstein 3D ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

PeseiK pisze:
@lukas - Grałem w Superfroga :D Świetna gra, grafikę jak na tamte (1994) czasy miała genialną, gram w nią do dziś :D

Powiem ci że od kiedy mam PC to lepszej zręsznosciowo-platformówki to jeszcze nie widziałem pomimo dosyć długiego czasu (prawie 6 lat ;) ).

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Co tam jakiś Superfrog :P Pamiętacie Bumpy'ego? ;) Czyli platwormową symulację życia podskakującej, gumowej piłki? :)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pamięta ktoś Duke Nukem 3D? Pamiętam co ja się w tą grę nagrałem, na tamte czasy była świetna, najlepsze było to, że środowisko było po części interaktywne. W innych grach nie dało się kompletnie nic zrobić z przedmiotami wokół nas, a tutaj można było odkręcić wodę w kranie, odlać się itp. itd.

Ale nie o tym chciałem pisać, w internecie właśnie pojawiła się nowa wersja tej gry! Zmiany nie są oszałamiające bo gra działa wciąż na tym samym silniku, ale za to wstawiono tekstury w znacznie wyższej rozdzielczości. Z tego co mi wiadomo jest to amatorska robota więc zapewne można grę rozpowszechniać. Ale linka nie podam, wystarczy, że wejdziecie na PBT i w szukajce wpiszecie co trzeba.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na portalu gry.wp.pl poinformowano o przyznaniu nagród Vaporware, które są przyznawane grom, które się pojawiają i pojawiają ale nie mogę się pojawić. Pierwsze miejsce zajął nikt inny jak sam Duke Nukem Forever tworzony od 9 lat. Jak tak dalej pójdzie to po pietach będzie mu deptać Jagged Alliance 3 zapowiadany od 5 lat.

Gry.wp.pl - Vaporware przyznane kolejny raz!

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Hehehe.... te 4 lata różnicy to jednak długo a DN Forever jednak cały czas jest w produkcji (choć ja sam w to nie wierzę :one: ), JA3 ma jednak szanse na powstanie, długo na to czekamy ale ma szanse.

*
Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jeśli chodzi o JA3, to jest to zgoła inna sytuacja. DNF jest przecież teoretycznie cały czas "tworzony", a zajmuje się tym jedna firma. Za to w wypadku Jagged Alliance opóźnienia wynikają ze spraw formalnych, zmian producentów itp. Faktyczna produkcja JA3 zaczęła się przecież dopiero od przydziału zadania F3 Games. Nie panikujmy, będzie dobrze.

That as soon as you're born you're dying...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oj nie. JA3 zaczął tworzyć jeszcze Sir-tech w 2001r. Czyli w tym samym roku w którym wydali JA2UB. Gdyby nie zbankrutowali to może od 2003r. mielibyśmy trzecią część serii.

Dowodem na to, że tworzyli są pewne teksty w creditsach UB. Poza tym oni sami przyznawali się do tego, że tworzą JA3, niedawno znalazłem wywiad przeprowadzony z nimi w 2001r. Gdzie opisywali jaka ta gra będzie.

*
Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Mi nie chodzi o to, że nie było tworzone. Chodzi mi o to, że powodem niepowstania JA3 było bankructwo Sir-Tech i późniejsze roszady licencyjne. A co do "faktycznej produkcji", to przecież Jagged w obecnej formie (silnik, skład, itp.) dopiero zaczął być tworzony.

That as soon as you're born you're dying...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja będę kontynuował temat starych gier :P

Grał ktoś kiedyś w grę Ishar? Takie baardzo stare RPG, grałem w 2 część na amidze kiedy miałem kilka latek ;) ale jakoś się z kuzynem pocinało a gra niesamowicie wciągała.

A tu screen na rozjaśnienie umysłu ;) :

Obrazek

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A tu jeszcze raz ja. Skoro mówiliście o słabych grach (Duke Nukem Forever ;) ) to macie tutaj screena nader kiepskiej polskiej nawalanki, nie powalała dosłownie niczym, chodzi mi oczywiście o (nie)sławnego Franko:

Obrazek

Gry szczerze NIE POLECAM ;)

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

hehe stare dobre franko, pamiętam tylko tyle że jak podchodziłęm pod koniec gry to mi się wieszałe i nie wiem co było dalej

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Sid: Ale DNF też nie jest ciągle tworzony. Silnik graficzny zmieniano conajmniej 3 razy, a to oznacza, że 3 razy zaczynali grę od nowa. Podobno najnowszy silnik to Unreal Engine 3 więc jeśli to prawda przez najbliższe kilka lat możemy być pewni, że go nie zmienią.

*
Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lukasamd pisze:
A ja będę kontynuował temat starych gier :P

Grał ktoś kiedyś w grę Ishar? Takie baardzo stare RPG, grałem w 2 część na amidze kiedy miałem kilka latek ;) ale jakoś się z kuzynem pocinało a gra niesamowicie wciągała.

Grałem w Ishary i Eye of The Beholder, ale więcej czasu spędziłem nad Dungeon Master. Tu można zobaczyć klona Dungeon Master - Return To Chaos.

lukasamd pisze:
A tu jeszcze raz ja. Skoro mówiliście o słabych grach (Duke Nukem Forever ;) ) to macie tutaj screena nader kiepskiej polskiej nawalanki, nie powalała dosłownie niczym, chodzi mi oczywiście o (nie)sławnego Franko:

A Doman'a pamiętarsz lub Street Hassle. To ci sami od Franko.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
A Doman'a pamiętarsz lub Street Hassle. To ci sami od Franko.

O Franko to była gra, niezłe jaja były przy niej. Te bloki, maluchy a na murze "Love Krove" :D Grałem w nią bardzo dużo, niedawno nawet włączyłem żeby zobaczyć, tylko że ta gra była strasznie denerwujący, ale fajna :)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna