Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

zadra666 pisze:
lukasamd pisze:
Gorsze gówno niż gry typu Tibia, trzymać się od tego z daleka.

Oczywiscie mógłbym teraz coś powiedzieć o machaniu krzesłem czy sensownym wydawaniu kieszonkowego ... Ale nie powiem ;p

NonsensTibia

Sam nie wiem i tu o co gorsze nie mam zdania :D.

Ten kwadracik na środku to ty;
Wszystkie inne kwadraciki to nooby.

Czyli ten kwadracik po środku też jest noobem :D.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Pablo1989 pisze:
Dlatego w there tylko gram aby ludzimi pogadać

no właśnie. Ja w tym celu idę do pubu. Właśnie dlatego SL uważam za niebezpieczne zjawisko. Ludzie zamiast kombinować w RL zaczynają przenosić swoje życie do świata wirtualnego.
Po pierwsze jest to poważne zagrożenie dla trwałości więzi społecznych. Są przecież osoby które znajomych maja tylko w sieci, sam znam jedną która jedyne co robi po pracy to gra w online'ówki. SL uczy chodzenia na skróty -" nie udaje mi się w życiu- pieprzę to, zrobie sobie nowego awatarka w garniaku za 3 tysie i będę kozak". Dla pechowych osób które są np. sparaliżowane, czy mają inne problemy (czy to natury psychologicznej czy też fizycznej) jest to jakieś okno na świat, ale nie oszukujmy się- to tylko marna imitacja.
Po drugie opieranie swoich więzi społecznych/zawodowych (np. ci wspomniani muzycy) w świecie wirtualnym jest niebezpieczne z uwagi na dosć ulotny charakter podstaw takiego świata. Padną komputery serwerów SL, atak crackerów na bazy danych czy inne losowe zdarzenie i wszystko idzie w pizdu.

SL to jest pikuś. Ja się boję co będzie za 10-15 lat. Second Life to tylko przedsmak tego co nas czeka.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

To prawda. Nasze życie zamiast w realnej rzeczywistości będzie toczyć się w wirtualnym świecie. Przecież już większość ludzi którzy są w posiadaniu internetu zamiast chodzić na zakupy robi je za pomocą sieci. Może to i wygodniejsze i szybsze, ale co z tego że większość ludzi zamyka swoje przedsiębiorstwa gospodarcze przez brak pieniędzy i klientów którzy siedzą w internecie. Za niecałe 10-20 lat dojdzie do tego że cała społeczność ludzka zamknie się w swoich domach na rzecz komputerów.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

XXI w, SL to "Chat w 3D",
pamiętam jak grałem po necie w diablo czy ragnaroka (w sumie obie gierki ponad 3 lata mi zjadły), wchodząc do gry i tak 80% się gadało zamiast grać/szukać/expić itp, i tak wszystko ma za cel "haajs" nieważne w jakiej formie, żeby zarabiać trzeba być oryginalnym, jeszcze trochę i pojawią się kaski z kamerami (jak w "Agencie") i ludzie będą w SL 24h

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

GrU pisze:
i ludzie będą w SL 24h

Na discovery było kiedyś o SL i twwórcy mówili, że w przyszłości wszystkie relacje, transakcje itp beda całkowicie w Sl :O
Totalny odlot: Mamo ide do szkoły! I dzieciak włącza SL i tam sie uczy :P

A później to już tylko Akolapiksa, bunt maszyn i dzień sądu. ahaaa i duke nuken forever(w qńcu)

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2