Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Zgadza sie, to gry w ktorych po prostu niszczysz wszystko na swojej drodze. Ale sa jeszcze skradanki, w ktorych trzeba mocno myslec, jak chocby Hitman, gdzie mozliwe jest przejscie misji bez jednego wystrzalu.

*

Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Taa jeżeli wymieniasz już tutaj Hitmana to warto też wspomnieć o Splinter Cell.W takich grach trzeba się nakombinować żeby przejść misję a nie jak w Serious Samie czy Painkillerze zabić wszystko co się rusza :evil: .Ale takich gier nie powinno się porównywać :P

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

jedyne co laczy te gry to to, ze zarowno hitman jak i painkiller to tzw. strzelaniny, tylko ich charakter jest nieco inny :P
Tak wogole to do dzis nic nie przebije moich wrazen zwiazanych z gra w Call of Duty. Tu wreszcie nie czujesz sie jak bohater, jak ten od ktorego wszystko zalezy. W Call Of Duty jestes nic nie wart. Jak zginiesz to nawet twoi przyjaciele z pola bitwy nie beda miele czasu zaplakac po tobie, bo sami moga w kazdej chwili zginac. Klimat Call Of Duty przytlacza. Wszechobecny brod, chaos, swiszczace kule, wybuchajace granaty. Nigdy nie wiesz, czy za sekunde nie bedziesz rozerwany na strzepy przez jakis pocisk, czy granat. W takie gry nie gra sie od tak sobie. To dla mnie prawdziwa lekcja tego, ze wojna to totalna bzdura i jeden z najgorszych skutkow panowania czlowieka na ziemi.

*

Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Nie lubie gier FPP nudza mi sie (jak prawie kazda gra :D) ani Painkiler ani CoD mi nie podchodzą ...
P.S zeby nie było ze nie grałem w zadna gre FPP (Hitman 2 , Cod 1 i 2, Medal pierwsza częsc i inne )

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Ja najbardziej sobie cenie obydwie części IGI Project, Medal of Honor i Call of Duty.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grałem w IGI - nawet fajna gierka, IGI 2 już mi się nie podoba. Call od Duty to świetna gra o klimacie MoHAA a sam Medal to cudeńko (TYLKO Allied Assault) w szczegolności... Omaha Beach...

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Omah Beach to była jazda. Medal of Honor jest zajefajny, ale teraz gram troche w IGI2:Covert Strike też wypasiona gierka i bardzo realistyczna.

EDIT:
Modyfikacja pewnego słowa

Ostatnio zmieniony 13 sie 2006 09:12 przez Bartek0511, łącznie zmieniany 1 raz

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Przezycia z Omacha Beach mam juz zakodowane w glowie i nalezalo to do jednego z moich najintensywniejszych przezyc w grach. Z kolei pamietam CoD 1 i misje w Stalingradzie, gdzie jestes ruskiem i plyniesz na druga strone Wolgi, tam, gdzie tysiace Niemcow naparzajacych ze swoich MG 42 i rzucajacych tu i owdzie granatami. Ty dostajesz tylko naboje (inspiracja z filmu "Wrog U Bram") i masz wbiec pod ta gore. Cos niesamowitego...

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

nemrod pisze:
CoD 1 i misje w Stalingradzie, gdzie jestes ruskiem i plyniesz na druga strone Wolgi, tam, gdzie tysiace Niemcow naparzajacych ze swoich MG 42 i rzucajacych tu i owdzie granatami.

Też to pamiętam ale Omacha Beach jes lepsze i trudniejsze.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Bartek0511 pisze:
Omacha Beach jes lepsze i trudniejsze.

Czy ja wiem? Lepsze pewnie tak, ale CoD bylo dla mnie zdecydowanie wiekszym wyzwaniem niz MoH, moze dla tego ze gram na przedostatnim poziomie trudnosci, a wtedy to juz jest pieklo. Ostatniego poziomu to boje sie ustawiac :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli chcecie się gry BAĆ to naprawdę polecam (już n-ty raz) FEAR - tylko najlepeij w nocy i na słuchawkach. Nawet na niskich poziomach trudności zobaczycie coś czego do tej pory w grach nie wiedizeliscie (nie chodzi mi tu bynajmniej o AI przecziwników).

A cut-scenki to już istny horror... Jeżeli ktoś grał (i przeszedł) powinien się ze mną zgodzić.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

W FEAR nie gralem ale chetnie sprobuje. Grales moze w Cold Fear? Tez straszna gra. Calosc sie dzieje na ruskim statku rybackim w sztormie w nocy. Na statku cos sie czai i czasem naprawde mozna do sufitu skoczyc. Polecam.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Dla mnie strzaszna gra to Return to Castle: Wolfenstein ale dobiero poziomy z trupami.

*

Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja też nie miałem okazji zagrać w FEAR :( ale chyba go sobie załatwię bo z tego co widze to bardzo ciekawa gra :) a dla mnie straszną grą był kiedyś System Shock 2 :D ale to był pierwszy horror w jakiego grałem i pewnie dlatego :P

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

FEAR jest fajny, ma tylko jedno ALE... wymagania sprzętowe... Athlon 3200+ (zwykły, nie 64) i Geforce 6600 GT (mocno podkręcona) i dopiero można grać. Z drugiej strony efekty są zajefajne - np. dym, kurz, iskry i odpadające kawałki ścian podczas strzelaniny.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna