Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Ktora czesc jest wg Ciebie najlepsza?
GTA1 6%  6%  [ 2 ]
GTA: London 3%  3%  [ 1 ]
GTA2 6%  6%  [ 2 ]
GTA3 3%  3%  [ 1 ]
GTA: Vice City 42%  42%  [ 13 ]
GTA: San Andreas 39%  39%  [ 12 ]
Liczba głosów : 31
Autor Wiadomość
Rafadan_PL
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

*

Lecter
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

troche info z gtasite.net :mrgreen:

Cytuj:
Po wyjściu nowego numeru magazynu Australian GamePro, pojawiło się sporo nowych informacji o GTA Vice City Stories. Oto pewne informacje:

* Victor Vance(brat Lance'a - screen) będzie postacią, którą będziemy kierować przez całą grę.
* Victor ma 28 lat i służy w US Marine.
* Wszystko będzie się działo w 1984 roku - dwa lata przed akcją w GTA Vice City.
* Gracze będą mogli korzystać z nowych skuterów wodnych.
* Dostępne będą również helikoptery.
* Pojawią się nowe bronie i pojazdy.
* W grze będzie lornetka.
* Paleta kolorów w grze będzie wzbogacona, aby np. lepiej oddać klimat zachodu, wschodu słońca.
* Został przygotowany nowy system animacji, który będzie lepszy od poprzednich gier z serii.
* Gra ma być o wiele dłuższa niż VC.
* VCS będzie posiadało tryb multiplayer, podobnie jak Liberty City Stories.
* V. Vance będzie umiał pływać!
* Misje będą bardziej rozmaite i wciągające niż w VC.
* Wszystkie stacje radiowe z Vice City powrócą z nowymi piosenkami na antenie.
* Zostanie wprowadzony nowy efekt pogodowy - prawdopodobnie huragany.
* Zostanie dodanych wiele nowych budynków, nie występujących wcześniej w Vice.
* VCS będzie posiadało nowy system ładowania się gry - tylko krótkie ładowanie przed misjami.
* Motory będą posiadały nowy system sterowania, co sprawi, że będą bardziej przypominały rzeczywiste sterowanie.
* Zostanie powiększony 'draw distance' - lepszy niż w VC na PS2.
* Na ulicach pojawi się więcej samochodów, ludzi i obiektów.
* Będzie mniej takich samych modeli postaci na ulicach.
* Pojawi się nowy wygląd parku w Ocean Beach - główną atrakcją będzie "Diabelski młyn", do którego będzie można wsiąść i przejechać się!
* Wróci stare, dobre "Trip Skips" (Taksówka, które pojawia się pod szpitalem/komisariatem i zabiera cię do pracodawcy, po niewykonanej misji)
* Więcej budynków, do któych będzie można wejść.
* Nowy wygląd wody. Będzie bardziej realistyczna.
* spaliny samochodowe będą wyglądały prawie jak w realu.
* Zniszczenia samochodu będą bardziej szczegółowe.
* Będzie efekt "szmacianej lalki". Będzie on szczególnie zauważalny podczas strzelania shotgun'em.

A oto czego nie doświadczymy grając w Vice City Stories:

* Nie będziemy mogli ingerować w wygląd głównego gracza.
* Nie będziemy mogli ingerować w wygląd pojazdów.
* Nie będzie wspinania, przeskakiwania przez mury, etc.

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Widzę że teraz, gdy Rockstar odniósł z GTA:SA taki sukces, idzie po najmniejszej lini oporu wydając kolejne XXX City Stories (naturalnie tylko na konsole - bo gdyby to z PC'towców twórcy robili sobie takie jaja to oni by Rockstarowców starli na proch i pył :lol: ). Ewolucja wsteczna - zamiast zrobic coś jeszcze lepszego niż San Andreas wolą inkasowac $ naiwnych konsolarzy. Tak to sobie widzę :|

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Z tym ze to tylko wersja chyba na PSP, albo tez na inne konsole, co mi nie przeszkadza. Najwazniejsze aby na PC GTA bylo wielki i wspaniale :D

*

PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Nie będę orginalny. Grałem tylko w GTA 2, 3, VC i SA. GTA 3 to dla mnie kicha do kwadratu (głównie ze względu na gł. bohatera - jedynym uczuciem jakie odczuwa jest nienawiść), VC jest już bardzo dobre (chociaż bohater dalej taki kulawy z deczka) a SA jest już bardzo bardzo dobre. Bohater zaczyna odczuwać miłość, strach, nienawiść, gniew, współczucie, żal... Po prostu - bohater zrobił się naturalny! Mnie przekonała do CJ'a pierwsza cutscenka na ulicy Grove. Gdy bohater trzyma w ręce zdjęcie nieżyjącej już mamy i... płacze. Ale do bohatera z Mafii to mu jeszcze daleko.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

PeseiK pisze:
Bohater zaczyna odczuwać miłość, strach, nienawiść, gniew, współczucie, żal... Po prostu - bohater zrobił się naturalny!

To dla mnie nie jest takie znowu dobre, bo zrywa z tradycyjnym gta, gdzie zabijasz i niszczysz wszystko na swojej drodze, a o to w tej grze przede wszystkim. Co z tego ze odczuwa milosc, szanuje kolegow jak zabilem nim 10 tys. ludzi i wyszadzilem 4,5 tys. samochodow :?: :P hehe, takie mialem statystyki :twisted: Mam nadzieje ze Tommym Angelo nigdy sie nie stanie, bo to 2 rozne klimaty. GTA z uczuciowym i wahajacym sie bohaterem :?: No way...

EDIT: ekhm, Rafadan, ta informacja jest sprzed 7 miesiecy, bo ze stycznia i mysle ze moze byc nieaktualna

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Załatwiłem sobie GTA 3 lecz jest pewien problem. Mianowicie ekran mi się rozmazuje przy każdym ruchu, z początku oglądając intro myślałem, że to taki efekt w grze (jak np. w grze Max Payne 2) dla podkreślenia klimatu, że może bohater sobie coś przypomina. Ale problem nie zniknął po rozpoczęciu gry, wciąż jest to samo.
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale to nie pomogło. Macie jakieś propozycje?
Informacje o moim sprzęcie i systemie znajdziecie tutaj.

*
Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Seria gier GTA jest udana najlepszą czescia Imho jest Vice City (jakby co grałem w kazda na PC:P) klimat tej gry jest najlepszy w swoim rodzaju :P Wogle uwazam ta czesc za bardzo udaną .GTA3 to byl przełom mało w nią grałem ale zdazyłem przejsc kilka misij ogólnie nie jest zła lecz jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła...Gta San Andreas za dużo w niej bajerów dlatego ma takie wymagania jakie ma :/ Nawet fajna tylko za duże wymagania (mi naszczescie chodziła :P) Gta1 nie pamietam dobrze tej gry bo kiedy w nia grałem miałem 6-8 lat :) Gta 2 moim zdaniem najgorsza czesc :/ dochodziłem do trzeciego miasta jezdzac czaołgiem i rozwalajac policje :P

1.Vice City
2.San Andreas(jednak)
3.GTA3
4.GTA1
5.GTA2

*

Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja miałem taki sam problem. Było to przyczyną końca mojej gry w GTA :/ nie mogłem tego naprawić ani instalując nowe sterowniki ani przez instalację patchy.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Załatwiłem sobie GTA 3 lecz jest pewien problem. Mianowicie ekran mi się rozmazuje przy każdym ruchu, z początku oglądając intro myślałem, że to taki efekt w grze (jak np. w grze Max Payne 2) dla podkreślenia klimatu, że może bohater sobie coś przypomina. Ale problem nie zniknął po rozpoczęciu gry, wciąż jest to samo.
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale to nie pomogło. Macie jakieś propozycje?
Informacje o moim sprzęcie i systemie znajdziecie tutaj.

Spróbuj może jakieś stare np. 60.xx albo 45.xx Karta zbyt nowa już nie jest (moja zresztą też nie :D ) i mogą pomóc nieco starsze sterowniki.

Wiedz jednak że GTA3 za szybko u Ciebie chodzić nie będzie (dziwne to tez jest że GTA3 ma WIĘKSZE wymagania niż Vice City).

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Len - w opcjach wizualnych można chyba wyłączyc efekt rozmycia :>

*

Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Kiedys grając w GTA 2 pojawiał mi się czasami na ulicy efekt "rozmycie" (bug?). Nie wiem czym to było spowodowane ale chodziło o to że jak jechałem np. samochodem to on jakby "przeciągał" cześc kolorów z ulicy i co najgorsze pojawiała się to w okreslonych miejscach i na stałe. IMHO najlepsza jest GTA:SA, ponieważ najbradziej realistyczna ze wszystkich częsci

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

U mnie też były rozmycia ale tylko świateł - ale nie takie coś jak np. NFSU. Od świateł rozchodizł się taki biały pasek. Nie wiem co to było (bug chyba).

*
Lecter
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

@Len
jak wyłączysz rozmycie to i tak będą takie niby smugi małe
to wina h******o enginu gry

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Taaa GTA3 ma straszny engine - grafa nie jest wcale powalająca a ma wymagania niewiadomo skąd wyciagniete. Dobrze że VC ma już poprawiony.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna