Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Na forum poświęconym filmowi przybliżyłem Wam postać Iron Mana. Teraz tu w tym temacie chcę go przybliżyć nie na ekranach kin lecz na monitorach Waszych komputerów. Postać Iron Mana jest powszechnie znana i lubiana przez wszystkie dzieci oraz bardzo duże grono wielbicieli komiksów na całym świecie.

Iron Man (w grze, nie w filmie) jest bardzo dynamiczną grą akcji w której wcielamy się w postać komiksowego superbohatera znanego z komiksów serii Marvel. Gra bazuje bezpośrednio do zdarzeń które były pokazane w filmie co daje graczom możliwość udziału w znanym z filmu wydarzeniach. Grę Iron Man: The Game bo chyba tak należy ją nazywać stworzyła firma SEGA. Ukazała się ona na wielu platformach sprzętowych, ale różnice pomiędzy nimi dotyczą w szczególności oprawy audio - video. W grze usłyszymy głos Roberta Downeya Jr. który zagrał główna rolę w filmie.

*

Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Pewnie będzie taka sama szata graficzna jak w Transformers the game lub Spiderman 3, ale na grę się zaciągnę.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Niektóre materiały pojawiają się w internecie zaskakująco szybko - miałem dziś okazję w to zagrać... hm.. źle to napisałem, powinno być raczej - miałem dziś nieprzyjemność w to zagrać.

Oto cechy tej gry (odpowiednio plusy i minusy):
+ szybka instalacja
+ szybkie ładowanie
+ muzyka Black Sabbath

- koszmarna grafika (jak na prawie połowę 2008 roku to jest żart a nie gra warta 99zł [dane z gry-online], powinni to wrzucić do jakiegoś pisma za free)
- brak rozdzielczości większej niż 1024x768 i jakichkolwiek opcji poprawiających wygląd (bez filtrowania, bez antyaliasingu, u mnie na LCD 17' wyglądało skromnie mówiąc BIEDNIE)
- słabiutka fizyka, w sumie jej brak
- brak klimatu (pograłem chyba z 30 minut a i to z wielkim przymuszaniem się)
- cutscenki wyglądające jak ta z JA2 (chodzi o wykonania, jakbym się cofnął te 10 lat w tył).
- zdarzające się w opcjach dane dotyczące konsol a nie PC
- zajmowanie 3GB na dysku (800MB raczej by wystarczyło)

Wnioski wyciągnijcie sami, jak dla mnie kolejny gniot wypuszczony tylko po to aby film miał lepszą reklamę lub aby zarobić kilka $ więcej.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie