Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Wpisujcie tutaj swoje wymagania co do najlepszej waszej zdaniem modyfikacji ktora mogłaby kiedyś powstać.

Ja wrzucę pierwsze: coś jak UB ale nie że praktycznie zawsze walczysz - chodzisz po miastach i NIE walczysz, dopier jak masz wykonać jakieś zadania jako najemnik np. zrobić zasadzkę na konwój z więźniami. Miasta w Urban Chaos wyglądają świetnie ale chcialbym móc do nich wejśc bez strzelaniny ;)

Do tego 2-3x większa mapa - aby można było po częsci sektorów chodzic bez strzelania a po części z. Taki przykład: 2x wększa mapa, na północy Tracona na południu Arulco. Możesz chodzić po Arulco wykonywac zadania a w Traconie musisz przedrzeć się do wyrzutni rakiet (no i mmay tym sposobem dobre JA2,5 ;) ).

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Dobry temat zalozyles. IMO bedzie tu zatrzesienie odpowiedzi, bo ludzie maja rozne fantazje. Ja sam planuje zrobic jakiegos drobnego moda, ale jak mi sie uda, to z pewnoscia nie bedzie mial wszystkiego ,co bym chcial.

Przede wszystkim chcialbym powiekszyc sektory, aby miasto wygladalo jak miasto, a nie jak wiocha. Nawet Meduna przypomina jakas osade :/ . Tez mazylo by mi sie dojscie do realizmu walki tak bardzo jak tylko jest to mozliwe, oczywiscie bez szkody dla dobrego systemu turowego. Wprowadzic roznorodne warunki pogodowe, ktore wplywalyby na przebieg walki. Umozliwic transport zmotoryzowany wewnatrz sektora, np. jedna osoba by prowadzila samochod, a pasazerowie prowadziliby ostrzal z samochodu. Zwiekszy interakcje do maksimum (to juz ma byc w nowym ja :D ). Chcialbym tez, aby byla mozliwosc zmiany krajobrazu sektora przez najemnikow, np. wykopanie okopow, ustawienie barykad itp. Jestem tyez za tym, aby gra posiadala swietna fabule, ktora zaangazowala by gracza emocjonalnie w rozgrywke.

To takie marzenia i pewnie cos mi jeszcze przyjdzie do glowy, ale to pozniej. Wogole jak jest tu nas tylu na forum, moze bysmy mogli ze soba wspolpracowac i stworzyc jakis mod wspolnie, wtedy polaczylibysmy nasze wymagania w zgrabna calosc. Ale to tylko tak na marginesie.

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Dobra, a z takich bardziej realnych marzeń:

- chcę mieć w modzie bank - przychodzisz do banku, dajesz postaci kartę a ona oddaje ci 20000 tysięcy w gotówce.
- by przeciwnicy byli na tyle inteligentni, żeby sami wchodzili na dachy
- żeby przeciwnicy zostawiali po sobie cały sprzęt (jak w 1,13)
- fajnie by było, gdyby mod oparty był (podobnie jak RR) na 1,13
- ciekawa fabuła, sporo NPC i RPC
- jakaś inna agencja niż MERC, z nowymi najemnikami itd - konkurencja dla AIM

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

snick pisze:
- by przeciwnicy byli na tyle inteligentni, żeby sami wchodzili na dachy

Takie coś było chyba w NightOps' ale za długo nie pograłem i nie jestem pewien.

snick pisze:
- jakaś inna agencja niż MERC, z nowymi najemnikami itd - konkurencja dla AIM

Takie coś było w Urban Chaos ale mały wybór trochę :D (3 kolesi w Galileo) :D

Mogliby kiedyś połaczyć zalety UC i NO' do tego jeszcze wrzucić RR :D

A ja mam nowe wymaganko:

- Bitwy w którym my nie uczestniczymy (tylko samoobrona i wrogowie) rozgrywane w czasie rzeczywistym :D z chęcią bym sobie coś takiego pooglądał bo jak narazie to można tylko przez to okienko z twarzami :D

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja mam takie wymagania:
1.Jak największe oddanie realizmu w modzie,czyli
-wrogowie upuszczają cały swój sprzęt
-odpowiednio zmodyfikowac i zbalansowac bronie (tak by np. strzały z pistolca w głowę z bliskiej odległosci zabija: tak by każda broń była przydatna w okreslonej sytaucji a nie że karabiny maja zawsze przewage nad pistolca bo mają mniej AP na strzal :|)
-większośc usprawnień tych jakie w Night Ops (np. kąt widzenia 360, walenie z piąchy nie powoduje otwartych ran,itp.)
-statystyki można było szlifowac tylko na mapie świata ale za to szybciej (z wyjątkiem doświadczenia: czyli nie tak jak wczesniej na mapce taktycznej że zakopywaliśmy minę i "wyciągaliśmy" i po kilku minutach naszego czasu mamy wzrost z 35 do 90 um.wybuch. no i gdzie tu realizm:| )
-możliwośc dozbrajania samoobrony( tak jak wspomniałem w innym poście)
-Zamiast furgonetki z lodami dac jakis inny normalny pojazd (np.Ciężarówka) i tym samym (patrz niżej)
->możliwośc wsadzania przedmiotów do furgonetki i przewożenia ich do innych sektorów
-> możliwosc jazdy pojazdami(czyli czołgiem,hummerem i furgonetką) po mapie taktycznej we wszystkich kierunkach( a nie jak wcześniej tylko poziomo) i przejeżdżania wrogów :diabel2:
-Zbalansowac kamizelki i spodnie (np. im cięższa( czytaj lepsza) kamizelka tym bardziej obniża zwinnośc i byc może zręcznośc)
-Wprowadzenie lornetki której działanie jest podobne do wykrywacza promieni rentgenowskich( czyli zaznaczone są na radarze wrogowie) z tą różnicą że po kliknieciu na określony obszar widzimy wrogów ale tylko tych w pozycji wyprostowanej i czasami kucniętej ale nie widzimy położonych na ziemi :D .
-> podobnie można zmodyfikowac celowniki snajp. z ta róznicą że mniejszy kąt widzenia
-Możliwośc przenoszenia martwych zwłok (np. wystarczy że do ekwipunku je przenosimy) i wprowadzenia skryptu do AI wrogów, że podnosza alarm jak zobacza zwłoki.
- Wrogowie mają jednolity lub podobny sprzęt (czyli róznie odmiany kałachów:wyjątek elita), bo raczej żadne państwo nie kupuje zróznicowanego uzbrojenia dla swojej narodowej armii.
- Możliwośc naprawy budynków(ścian),zakładania pól minowych, drutów kolczastych, zasadzek i, tak jak wcześniej powiedział nemrod, okopów w miastach :D
- Usunąc ta j***ną przedłuzkę do lufy i pręt ze spręzyną, przecież JA2 nie nazywa się macgyver :042:
- Wprowdzenie posterunków przy drogach (coś takiego jak w NO)
- Wprowadzic zamiast pistoletów na strzałki taysery :D
2.Logiczna, ciekawa fabuła
3.Żeby było oparte na JA v1.13
4.Dużo RPC i nowych MERCów (np.wywalic biffa, flo i inne komiczne postacie)
5.Portrety zrobione taką samą techniką (nie tak jak niektóre w UC)
6.Ciekawie i estetycznie zrobione mapy :)
7.Zmodyfiwikowanie um. snajper w ten sposób że im więcej punktów wydamy na celowanie tym wiekszy bonus do strzału, proponuje by za dwa pierwsze nic nie dawac a za trzeci i każdy kolejny dawac bonus 5% do celności do maksimum 20% :P
8.Możliwosc by kobiety mogły używac um. sztuki walki

Troszkę duże wymagania :P. BTW powiedzcie które wymagania są realne do spełnienia :?:

lukasamd pisze:
Mogliby kiedyś połaczyć zalety UC i NO' do tego jeszcze wrzucić RR :D

Ciekawy pomysł :D Jestem za :one:

Ostatnio zmieniony 24 sie 2006 12:21 przez Grizzli, łącznie zmieniany 3 razy

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Niektórzy z was to mają takie wymagania, że trzebaby przebudować cały system gry :-> Ja nie mam zbyt wygurowanych wymagań, nie chcę żadnych wielkich zmian w kodzie, nowych możliwości, ja chcę po prostu starego jaggeda ale z:
- Nową ciekawą fabułę
- Całkowicie nową, ładną i ciekawą mapą
- Mnóstwo nowych sektorów
- Mnóstwo nowych postaci NPC i RPC
- Odnowione menu i laptop
- Nowe tilesety
- Nowe, inne misje
- Aby modyfikacja była na JA2

Tyle. Z takiej modyfikacji byłbym bardzo zadowolony.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grizzli pisze:
Ja mam takie wymagania:...

Twórcy modyfikacji powiedzieliby że masz wymagania jak gry ktore wyjdą dopiero za parę lat :D, żart oczywiscie ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Sam jestem twórcą :] No może nie zrobiłem modyfikacji ale spolszczenie i mnóstwo patchy do niego więc wiem jak to jest ;)

*
biernik master
Kapral
Kapral

wiesz Gryzlly??
myslę sobie, że gdyby ktoś zrobił jak chcesz to może gra byłaby bardziej realistyczna ale śmiertelnie nudna i nie miałaby za grosz klimatu

*

Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

biernik master pisze:
myslę sobie, że gdyby ktoś zrobił jak chcesz to może gra byłaby bardziej realistyczna ale śmiertelnie nudna i nie miałaby za grosz klimatu

Nie rozumiem za bardzo- przez co gra mogłaby byc "śmiertelnie nudna"??. Według mnie gra jest nudna głównie jeśli ma h***** klimat i zbyt wysoki poziom trudności, że trzeba powtarzac ten sam sektor. Poziom trudności wątpie by był na tyle ciężki by mie trudności z przejściem gry. A co do klimatu to nie uważam że by go nie miała, bo wszystko zależy od fabuły. Najwyżej byłby troszkę bardziej poważny.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Grizzli pisze:
Najwyżej byłby troszkę bardziej poważny.

Klimat w JA z zalozenia jest powazny, w koncu zamach stanu to nie komedia, ale w mojej wymarzonej modyfikacji chcialbym miec taki "zly" klimat. Klimat wojny, nostalgii i tesknoty za swiatem bez wojny, zeby gra wciagala nie tylko swoja wspaniala rozgrywka, ale i swietnym klimatem wynikajacym z zalozen fabuly.

P.S. Dobra, ziomy :faja: . Konczy sie moje regularne udzielanie na tym forum. Bede wpadal moze raz na pare dni. Juz nie bede tu mieszal ;) .
Pozdrawiam :)

*

ciastoludek
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

nemrod pisze:
Klimat wojny, nostalgii i tesknoty za swiatem bez wojny, zeby gra wciagala nie tylko swoja wspaniala rozgrywka, ale i swietnym klimatem wynikajacym z zalozen fabuly.

No pomysł niezły. Nie chce wychodzic na pacyfiste ale jakby do tego, po ukonczeniu gry i zniszczeniu tego "zła", dodać możliwość zwiedzania tego wolnego świata gry (kraju, stanu, czegokolwiek) bez przeciwników i do tego opcja opuszczenia gry gdy już znudzi nam sie krążenie po tym spokojnym świecie.

P.S. Można by w tym "wolnym" świecie zrobić jeszcze większą rozrube niż dotychczas (ale to już dla sadystów :diabel2: )

*

ciastoludek
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

No suuuuper by było gdyby (chociaż wiem, że to niemożliwe) mapa była wieksza. No bo np. w UC niby są duże miasta (ciągle jednak wyglądają jak takie większe wioski) ale jest między nimi odstęp zaledwie 2 sektorów (nie zawsze, ale często). Może powstanie kiedyś mod którego akcja toczyła by się w jednym wielkim mieście na całą mape... No cóż, czasem można pomażyć.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Ciastoludek - mi to by się widział mod którego akcja byłaby podobna do tego z filmu Black Hawk Down. Masz grupę dobrze wyszkolonych i uzbrojonych komandosów i musisz uciekać z miasta opanowanego przez wrogów. Broń i opancerzenie wroga powinno być wtedy słabsze niż gracza (aby nie opłacało się zbierać sprzętu wroga) a jego przewaga liczebna ogromna (coś jak najwyższy poziom w JA2 1.13, no może nieco mniej wrogów ;) ).

*
ciastoludek
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

No no, to było by niezłe! Lubie takie akcje. :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna