Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Return to Metavira – ta modyfikacja miała nas przenieść ponownie na wyspę Metavira, na której toczyła się akcja Jagged Alliance 1, ciekawostką miały być postacie właśnie z pierwszego Jaggeda.

Prace nad modem rozpoczęła już w 2002 roku grupa Ja2 Mod Squad odpowiedzialna za stworzenia moda Urban Chaos. Projekt został jednak szybko porzucony i dopiero w 2005 roku zajął się nim Head_Hunter z Niemiec.

Dzisiaj na międzynarodowym forum Jagged Alliance Bear's Pit pojawiła się jednak bardzo smutna informacja dotycząca właśnie tej modyfikacji. Jak wiadomo ostatnia informacja pochodziła z sierpnia ubiegłego roku, mówiła ona o wznowieniu prac i poszukiwaniu moderów do współpracy, od tamtego czasu nie pojawiło się już nic więcej. Dzisiejszą smutną informację napisał... Len z Polski, który jak się okazuje był zaangażowany w projekt.

Ten projekt miał być tworzony pod JA2 1.13 co wiąże się z wieloma problemami. W takiej sytuacji jest bardzo możliwe, że modyfikacja, w której tworzeniu brał udział także polak nigdy nie ujrzy światła dziennego.

Szkoda naprawdę szkoda bo mod okazać się nad wyraz dobry :/

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No cóż, w sumie można się było tego spodziewać :|

Szkoda, pomysł był bardzo ciekawy... To już raczej ostateczny koniec... chociaż zawsze jest nadzieja (mała, bo mała) że projekt ponownie zostanie wskrzeszony przez jakiegoś zapaleńca...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rafadan_PL pisze:
To już raczej ostateczny koniec... chociaż zawsze jest nadzieja (mała, bo mała) że projekt ponownie zostanie wskrzeszony przez jakiegoś zapaleńca...

Problem w tym, że to nie moze być "jakiś" i na pewno nie jeden. Długo rozmawiałem z Head Hunterem i naprawdę nie spodziewałem się, że z tą modyfikacją może być aż tyle problemów.

RTM to o wiele trudniejsze projekt niż pozostałe modyfikacje, tutaj trzeba zachowywać zgodność z JA1 a to nie zawsze jest łatwe... i możliwe. Jednak trzeba przyznać, że modyfikaja z pewnością byłaby super.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ujme to tak. NO TO BYŁO WIADOME. W końcu jak Len zacznie pracować nad modem to sie logiczne że rozsypie ;D. Nie no żartuje :p. Szkoda zagrał bym sobie w Ja 1 pod Ja2 :D.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Żałuję. Akurat na tego moda liczyłem odkąd przeczytałem o pierwszym projekcie jego stworzenia. Metavira w świecie JA2 to byłoby coś znakomitego. I do tego postacie z JA1... Wielka szkoda. :|

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Noo zagrał bym sobie Hitmanem bez nadwagi :D. Albo Clifordem bez nałogu :). Wolfem bez nadwagi :D.

Edit:Nie mogłem już znieść faktu że tak dobrze zapowiadająca sie modyfikacja upadła więc postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. Rozmawiałem z Lenem na temat przekazaniu komuś projektu moda kto dałby rade go dokończyć. Jeśli chodzi o niego nie miał zastrzeżeń byle by było to co już zrobił z tamtymi chłopakami. Więc jeśli ktoś zna sie na robieniu modów i jest chętny do przeprowadzenia takiego projektu prosze pisać na gg. Szczerze mówiąc zrobiłbym to sam ale totalnie sie nie znam na modowaniu wiec postanowiłem załatwić jakiegoś modera lub złożyć grupe :).

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie