Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 28 lip 2011 15:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5312
  • Dołączył: 31.05.2006


W ciągu najbliższych 24-72 (tj. do 31.07) godzin serwis może być niedostępny z powodu przerwy technicznej.
Przenosimy się na inny serwer, co wymaga zmian z DNS, szybkość zmiany zależy w dużej mierze od serwerów DNS z jakich korzystacie.


*
  WWW
Gryf
Post : 30 lip 2011 23:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 138
  • Dołączył: 18.05.2008
  • Skąd: Warszawa


Szybko poszlo. gj :D

_________________
I was born, like a twister, to walk alone.


*
 
micand1989
Post : 31 lip 2011 09:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1574
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Już w piątek wieczorem było gotowe. (23:30 - 01:00) byłem na forum i czytałem sobie to i owo.
Tylko znowu masakra się zrobiła z userbar-ami.

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 31 lip 2011 09:18 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
lukasamd
Post : 31 lip 2011 10:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5312
  • Dołączył: 31.05.2006


micand1989 pisze:
Tylko znowu masakra się zrobiła z userbar-ami.


Nie widzę ich na serwerze tzn. tych, które miałeś, zarówno na starym jak i na nowym.
Musisz wygenerować na nowo.


*
  WWW
lukasamd
Post : 17 sie 2011 13:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5312
  • Dołączył: 31.05.2006


Wczoraj i jeszcze dziś mogły wystąpić trudności / brak możliwości dostępu do serwisu. Dosyć nagle wyszła zmiana maszyny na której działamy, niemniej dzięki tej właśnie zmianie, serwis nie powinien dostawać "czkawek" które mogły się ostatnio pojawiać.


*
  WWW
Len
Post : 17 sie 2011 13:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Mam przyzwyczajenie klikania na JAC co kilkadziesiąt minut, więc takie przerwy są cholernie wkurzające :D

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 17 sie 2011 13:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5312
  • Dołączył: 31.05.2006


Miało pójść szybko i sprawnie, więc nie było sensu o tym informować, no ale przypałętał się jakiś chochlik który spowodował problemy z IP i serwerami DNS.


*
  WWW
Van
Post : 28 sie 2011 21:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 159
  • Dołączył: 05.04.2011


Len pisze:
Mam przyzwyczajenie klikania na JAC co kilkadziesiąt minut, więc takie przerwy są cholernie wkurzające :D

Opera wraz ze swoim autoodświeżaniem jest dla Ciebie zbawieniem :P


*
 
Gryf
Post : 28 sie 2011 23:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 138
  • Dołączył: 18.05.2008
  • Skąd: Warszawa


Uzywam opery i emili w niej ale czesto jest problem z zaladowaniem obrazkow lub strony sie losowo zle wyswietlaja.

_________________
I was born, like a twister, to walk alone.


*
 
Jaahquubel
Post : 29 sie 2011 06:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Gryf pisze:
Uzywam opery i emili w niej ale czesto jest problem z zaladowaniem obrazkow lub strony sie losowo zle wyswietlaja.

Ja też, w domu i w pracy, i moja żona też. I nie mamy takich problemów. Objawy sugerują, że blokowanie reklam może być źle/za ostro ustawione - może być blokowany jakiś adres, z którego strony, aby się prawidłowo wyświetlać, muszą zaciągnąć jakieś dane. Przejrzyj listę blokowanych adresów- może coś wypatrzysz. A jeśli to nie to, to możesz zobaczyć co się stanie, jak przeniesiesz wszystkie ustawienia Opery w inne miejsce - chodzi mi o to złe wyświetlanie stron na "czystej" Operze.
Ogólnie, złe wyświetlanie stron to nie jest coś, na co użytkownik Opery jest skazany. No chyba, że chodzi się po ewidentnie spartolonych stronach, ale jeśli mówisz, że strony losowo się źle wyświetlają, to chyba nie o to chodzi.
A tak w ogóle, to temat na inny wątek.


Ostatnio zmieniony 31 sie 2011 20:17 przez Jaahquubel, łącznie zmieniany 1 raz

*
  WWW
Gryf
Post : 30 sie 2011 22:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 138
  • Dołączył: 18.05.2008
  • Skąd: Warszawa


Piszac ze losowo zle sie wyswietlaja zle to ujalem. Niektore strony zle sie wyswietlaja glownie w pracy (monitor 19). W domu wlasciwie nie ma problemow na monitorze 24 panorama (zdazaja sie zadko). Wszystkie glowne portale sa ok, ale np czasem zagladam na strone fragexecutors (w pracy 90% wywalka w domu ok), na cybersport (w pracy na 50% wywalka w domu ok). W pracy nawet dzis wikipedia w pracy walila sie przez pare godzin a potem ok.
Poczatkowo myslelismy z kumplem ze to kwestia wyswietlania (karta graficzna, monitor, sterowniki) ale mamy teorie ze w pracy to moze byc wina Fortigate (planowany upgrade).
Co do reklam to nic nie grzebalem w ustawieniach, ale bede musial bo ciagle wyskakuja i czasem nawet ciezko X znalezc ;)

_________________
I was born, like a twister, to walk alone.


Ostatnio zmieniony 30 sie 2011 22:20 przez Gryf, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
micand1989
Post : 31 sie 2011 19:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1574
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Gryf pisze:
Piszac ze losowo zle sie wyswietlaja zle to ujalem. Niektore strony zle sie wyswietlaja glownie w pracy (monitor 19). W domu wlasciwie nie ma problemow na monitorze 24 panorama (zdazaja sie zadko). Wszystkie glowne portale sa ok, ale np czasem zagladam na strone fragexecutors (w pracy 90% wywalka w domu ok), na cybersport (w pracy na 50% wywalka w domu ok). W pracy nawet dzis wikipedia w pracy walila sie przez pare godzin a potem ok.

Piszesz że masz Opere, tak?
To wyłącz opcję "opera turbo" - w ustawieniach albo na panelu u dołu przeglądarki. Powoduje to że obrazki i cała strona szybciej się ładują ale są gorszej jakości (tylko wyświetlanie). Opera Turbo automatycznie włącza się gdy "korzystarz z wolnego łączą" ;-) Można ją całkiem wyłączyć w ustawieniach - polecam. :>

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 31 sie 2011 19:38 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Jaahquubel
Post : 31 sie 2011 20:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Gryf pisze:
Piszac ze losowo zle sie wyswietlaja zle to ujalem.

Zrozumiałem to tak, jak dalej opisałeś.
Skoro nie używasz blokowania reklam, to też stawiam na Fortigate - wyjaśnienie to samo.
Co do reklam jeszcze, to oprócz samego filtrowania adresów, polecam jeszcze włączanie wtyczek tylko na żądanie, a nawet domyślne wyłączenie JavaScriptu - może wkurzać, może nie wkurzać, w zależności od tego, co robisz w sieci. Wtyczki na żądanie powodują, że każdy film z Youtuba trzeba odpalać z palca. Ale za to każdą reklamę we flashu też trzeba odpalać z palca. Wyłączenie JS spowoduje, że reklama się w ogóle nie załaduje - inne rzeczy też.

Proszę liczną administrację o przeniesienie tej dyskusji do wątku o przeglądarkach.


*
  WWW
Gryf
Post : 31 sie 2011 20:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 138
  • Dołączył: 18.05.2008
  • Skąd: Warszawa


micand a kto uzywa opery turbo? Jakuci? ;)
Pomysle Jaah, dzieki :)
Przepraszam za ten watek z opera, tak sie jakos rozwinal :)

_________________
I was born, like a twister, to walk alone.


Ostatnio zmieniony 31 sie 2011 20:49 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 07 cze 2016 00:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1895
  • Dołączył: 25.06.2010


W nocy ze środy na czwartek (z 08 na 09 czerwca), będzie zmiana serwera działu Download. Mogą występować utrudnienia w dostępie do plików z tego działu, za które z góry przepraszamy.

Będzie teraz bezpośredni dostęp do plików, z polskiego szybkiego serwera, bez przekierowywania do jakiś innych stron.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron