Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Mapa Arulco
Jagged Alliance Center pisze:
Wycieczka na piechotę po Arulco to bez wątpienia dosyć spory kawałek do przejścia. Duża różnorodność terenu powoduje natomiast, że łatwo się tam zgubić – oczywiście w grze dostępna jest mapa, ale nie dowiemy się z niej zbyt wiele o sektorach, w których jeszcze nie byliśmy. Dla początkujących a czasem nawet i obeznanych graczy jest to duże utrudnienie...

Dlatego właśnie redakcja serwisu Jagged Alliance Center postanowiła przygotować dla polskich fanów Jagged Alliance miłą niespodziankę. Tą niespodzianką jest przewodnik po Arulco, w którym znalazły się takie informacje jak np. ochrona sektora, możliwość spotkania NPC i RPC czy ważne przedmioty do zebrania. Serdecznie zapraszamy do wędrówki po Arulco!

arulco.jagged-alliance.pl

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nareszcie udało się to zrealizować. Sam nie brałem udziału w projekcie więc tym bardziej się cieszę, wreszcie pojawiło się coś czego nie czytałem wcześniej :) Graficznie prezentuje się, jak zawsze, bardzo dobrze.

Można się spodziewać, że na podstawie tej mapki powstaną kolejne, więc złożę pierwszą propozycję. Informacje o sektorze trzeba jakoś rozdzielić dla tych, którzy szukają konkretnej informacji aby nie musieli czytać całego opisu. Można to zrobić następująco:

Cytuj:
Opis sektora:
Pierwsza lokacja w grze, to tu zaczniemy naszą walkę o wolność Arulco. Nasi ludzie zostaną zrzuceni z helikoptera w północnej części tego sektora. Czeka na nich kilku wrogów, ale bez obaw...

Postacie: Len, Lenn, Lenowy (losowy)
Poziom trudności: Łatwy
Pod ochroną: SAM (D15)

I więcej tego typu danych u dołu informacji ale na razie nic mi do głowy nie przychodzi. Może innym coś wpadnie.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Pomysł jako pomysł dobry ale wtedy pojawiają się problemy z długością opisów które są chyba ważniejsze niż informacje dodatkowe ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Niektóre opisy są długie, za długie, to fakt. Ale jeśli wprowadzi się takie dodatkowe, szybkie informacje to niektóre opisy będzie można skrócić właśnie o te informacje.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Pomysł z mapką bardzo trafny. To taki mini przewodnik dla tych ludzi którzy jeszcze nie grali w Jagged Alliance ( a na pewno by chcieli). Mogą tą mapkę wykorzystać jako ściągawkę.

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Barzo mi sie podoba ta mapka. Ciekawie opisane i wogóle. Więcej takich!! XD

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Cytuj:
Aby je otworzyć musimy znaleźć w podziemiach Dr. Ernesta Poppina i torchę go postraszyć.

[Orta]
"Torchę"

Cytuj:
W sektorze tym znajduje się wiezienie królowej Deidranny. Jeżeli po zdobyciu 2-3 miast poddamy się w obliczu przewagi liczebnej wroga nasi najemnicy zostaną przetransportowani właśnie tutaj i odbędzie się przesłuchanie.

[Więzienie Królowej]
"Jeśli po zdobyciu 2-3 miast..."

Po zdobyciu Almy ;p

Na razie nie zamierzam więcej czytać. Skoro dajecie już banner na stronę, to przynajmniej możecie zająć się jakąś korektą :P

W sumie, mogę się poświęcić i zająć się lekturą, ale ktoś mi za to zapłaci?

Nie no joke, zajmę się tym za darmo :P

BTW. Lukas, skoryguj jakoś ten pierwszy post :P

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Cell pisze:
[Więzienie Królowej]
"Jeśli po zdobyciu 2-3 miast..."

Po zdobyciu Almy ;p

Rzeczywiście, błąd w rozumowaniu, chodzi o to że w Almie jest drugie więzienie wojskowe (Tixa jest więzieniem cywilnym).

Sam czytałem właściwie całą mapę Arulco i właściwie nie ma się do czego przyczepić chyba że na upartego
Post #1 skorygowano.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie