Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wygląda dobrze choć panel "Najnowsze posty na forum" jest zdecydowanie za duży. Styl będę mógł w pełni ocenić dopiero wtedy, kiedy przyzwyczaję się do niego :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Tak i to chciałem również dodać że panel o który wspomniał Len jest ciut za duży. Powinien być trochę zmniejszony. Ale reszta prezentuje się bardzo dobrze.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Data była podzielona na 2 części i dlatego tak to wyglądało, już to poprawiłem.
W downloadzie (który już działa w 100% i został zaktualizowany) pojawiły się też informacje o łącznej ilości plików oraz łącznej ilości pobrań (swoją drogą, sporo tego bo już ponad 55 tysięcy).

Co zaś sądzicie o galerii?
https://jagged-alliance.pl/photogallery.php

Wejdźcie do jakiegoś albumu i jakiegoś zdjęcia - zobaczcie co się stanie jak je otworzycie - zamiast panelu w stylu pop-up'a macie ładny efekt, pasuje?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Wejdźcie do jakiegoś albumu i jakiegoś zdjęcia - zobaczcie co się stanie jak je otworzycie - zamiast panelu w stylu pop-up'a macie ładny efekt, pasuje?

Ja powiem tak - nie lubię wodotrysków :]

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja powiem że nie lubię jak mi coś wyskakuje jako nowe okienko bez pasków narzędziowych itp. a do tego takie, które zamknąć można tylko lecąc aż pod prawy górny róg (kawał drogi).

W aktualnej galerii tego nie ma - zdjęcia możemy zamykać albo klikając na krzyżyk albo na obszar poza zdjęciem np. na stronę. Myślę o tym, ażeby jeszcze zmienić tło z białego na taki jaki mamy w tle tabel na stronie.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ale rzecz w tym, że strona muli. Zanim to wszystko ładnie się ułoży i łaskawie wyświetli obrazek, na innej stronie zdążę otworzyć ich kilka.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Hm... może, w sumie ajax nieco obciąża, to ok. 100kb więcej przy ładowaniu, do tego java. Zobaczę jak chodzi bez, jeżeli szybciej to wywalam, z tego co widziałem to już ktoś w shoutboxie pisał o tym że niby jest wolniej.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Osobiście nie odczuwam żadnego spowolnienia, wręcz przeciwnie - dawniej zanim wyskoczył popup z obrazkiem mijała chwila, lightbox działa znacznie szybciej (przynajmniej u mnie, nie wiem jak sytuacja wygląda u innych).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Sprawdzałem i pomimo ładowania nieco większej ilości danych (jednak nie 00 a ok. 80kb) całość ładuje się u mnie identycznie. Zalety są i to spore - szybszy dostęp a także możliwość wykorzystywania tej technologii w artykułach.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wolę żeby otwierały się normalnie w okienku przeglądarki. Wiem co to oznacza nie mieć dobrego komputera i przeglądać tak obrazki.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Co ma do tego komputer??? Nawet jeżeli to w ten sposób używa się ajaxa a nie javy a to drugie ma znacznie większe wymagania co do sprzętu....

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

To, że przeglądarka strasznie się zamula. Teraz już nie mam takiego problemu ale niechęć pozostała i gdy widzę takie coś, wchodzę na inną stronę.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeszcze nie widziałem komputera na którym ajax by mulił, nawet na takich całkowicie zasyfionych dostępnych dla każdego np. w szkole. To po prostu nie może mulić - dane są przetwarzane po stronie serwera a nie przeglądarki w przeciwieństwie do html'a czy javascript.

Wadą jest utrudniona indeksacja ale w javie mamy to samo - najlepszym rozwiązaniem byłoby otwieranie obrazków nie tyle całkowicie w nowych oknach jako pop-up ale jako oddzielną stronę czyli otwieranie jako nowa zakładka w cywilizowanych przeglądarkach.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
ale jako oddzielną stronę czyli otwieranie jako nowa zakładka w cywilizowanych przeglądarkach.

O to też wyżej mi chodziło.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ustawiłem aby tak działało, może ktoś jeszcze by się wypowiedział w tej sprawie? Przecież (jeszcze) nie gryzę :diabel:

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna