Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:31


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 29 cze 2011 23:58
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


- Dodane info o Wildfire Classic Mod Patch
- Dodane info o Unfinished Business 1.13
- Zaktualizowane info o Fight For Freedom

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
Pfc.Enrico Mendel
Post : 30 cze 2011 09:24
Offline
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 43
  • Na JAC od: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Kapujecie? Pripyat Sky!
Z góry pozdrowienia dla wszystkich.


*
  WWW
Zarathustra
Post : 26 paź 2011 01:36
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Na JAC od: 26.10.2011


Witam - mam pytanie i bardzo proszę o pomoc.

Ściągnełem sobie poprzez link zamieszczony w spisie mod New Classic.

Opis:
Język: Polski
Rozmiar: 37 MB
Platforma: Jagged Alliance 2
Więcej informacji: JACenter

Krótkie info: Polska produkcja, którą nagle, bez jakichkolwiek wcześniejszych zapowiedzi opublikował starchris. Choć opiera się ona na JA2, wprowadza kilka bardzo ciekawych zmian, sporo funkcji zostało natomiast zapożyczonych z innych modyfikacji - mapy z Wildfire, zwiększony realizm, zwiększone zadawane obrażenia, karabin przeciwczołgowy. Nowego wymiaru modyfikacji nadają zupełnie odmienione twarze najemników ze świetną mimiką.


Zainstalowałem z wersją 1.05 pl (zainstalowana z CD Action). Pisze w instrukcji, że działą i faktycznie - działa - ale jest po angielsku. Bardzo mi to nie przeszkadza, ale w opisie pisze, że ma być po polsku i w sumietaką bym wolał:).

Jest jekieś spolszczenie, które mogę sobie ściągnąć????
Z góry dzięi za odpowiedź :).


*
 
hasan_talib
Post : 26 paź 2011 10:23
Offline
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Na JAC od: 25.08.2010


Z tego, co mi wiadomo, to nie ma spolszczenia do New Classic.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
micand1989
Post : 29 paź 2011 16:38
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Ukończyłem własną modyfikację

SILENT SNIPER 1.13 by micand1989

moja mała modyfikacja zmienia:

- parametry broni (w szczególności snajperskiej i krótkiej)
- parametry amunicji ( w szczególności snajperskiej, innej również lecz mniej)
- konfiguracja plików (.ini) - zwiększony realizm kamuflażu, urealnienie dochodów, full item drop (zawsze włączony), szkolenia, realizm materiałów wybuchowych, itp
- dostępność różnych rodzajów broni i amunicji przez wrogów i samoobronę
- noktowizor 4 generacji z opcją Thermal Sight
- zamiana celownika ISM-V-IR na celownik termiczny (świetny w nocy i można strzelać przez dym). Można przłączyć go do niektórych karabinów snajperskich.
- dodatki do broni zostały zmodyfikowane (tłumik pistoletowy - 99% wyciszenia, do karabina i snajperski - 75%, lasery - większa efektywnośc w nocy)

Hotfile.com
http://hotfile.com/dl/133668423/bb99ce4 ... D.rar.html
Pilk waży 329 KB spakowany i nie mogłem go dadać w załączniku

@Starchris
Jak możesz to wrzuć do działu download

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
bon007
Post : 03 mar 2012 17:45
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Na JAC od: 29.02.2012


Czy ktoś wie moze jak dodac zdjecia z touriala do głownego wyboru najemnikow aim. Chodzi mi o to ze są tam fajne mordki i mozna je podmienic na te które są podobne w oknie wyboru aim. W głownym wyborze jest wiele tzw. "klonow" z wyglądu a np taki hartman z touriala wyglada dosc orginalnie. Udało mi sie go nawet wbic ale wtedy był jakis błąd i miałem tylko 16 do wyboru w głównym oknie wynajmu najemników.


Dodano: 03 mar 2012 16:45

Czy ktoś wie moze jak dodac zdjecia z touriala do głownego wyboru najemnikow aim. Chodzi mi o to ze są tam fajne mordki i mozna je podmienic na te które są podobne w oknie wyboru aim. W głownym wyborze jest wiele tzw. "klonow" z wyglądu a np taki hartman z touriala wyglada dosc orginalnie. Udało mi sie go nawet wbic ale wtedy był jakis błąd i miałem tylko 16 do wyboru w głównym oknie wynajmu najemników.
Ogólnie z zmianą wyglądu samej postaci w grze jak i w interfejsie nie mam problemu bo odpowiadaja za to te same wartosci, chodzi o okno wyboru postaci w zakladce rekrutacji najemnikow


*
 
Domiraeper
Post : 06 cze 2012 09:29
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 22.09.2011
  • Skąd: Poznań


Może mi ktoś podać najlepsze ( największe ) połączenie modyfikacji do JA2 żeby można było korzystać z jak największej ilości różnych broni , itemów , amunicji itd. ? :)
Z góry dziękuje za pomoc . :)

_________________
Grzegorz Garsztka G.G. Domireaper Dominator

Obrazek


*
 
micand1989
Post : 06 cze 2012 18:14
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Domiraeper pisze:
najlepsze ( największe ) połączenie modyfikacji do JA2 żeby można było korzystać z jak największej ilości różnych broni , itemów , amunicji itd.

DBB Mod ale są problemy ze stabilnością.

Polecam najnowszy Urban Chaos 1.13 :ok: Dla porównania plik Items.xml z 1.13 zajmuje ok 1 MB , a w UC 1.13 - ponad 3MB :-)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Domiraeper
Post : 07 cze 2012 12:12
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 22.09.2011
  • Skąd: Poznań


Dzięks !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok:

_________________
Grzegorz Garsztka G.G. Domireaper Dominator

Obrazek


*
 
Domiraeper
Post : 11 cze 2012 10:16
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 22.09.2011
  • Skąd: Poznań


Ej , sprawdziłem DBB - MOD i niestety nie chodzi , co jest nie tak ? Rozpakowywuje go do folderu z grą Jagged Alliance 2 i gra nie chce chodzić , próbowałem wrzucić folder Data-COS zamiast folderu Data i nic , zawsze , i wtedy i teraz wyskakuje błąd i gra nie chce wejść , wychodzi mi na pulpit ! Jak zrobić ten DBB - MOD tak , żeby działał ?

_________________
Grzegorz Garsztka G.G. Domireaper Dominator

Obrazek


*
 
micand1989
Post : 11 cze 2012 16:44
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


micand1989 pisze:
DBB Mod ale są problemy ze stabilnością.

A pisałem że są problemy ze stabilnością?

Domiraeper pisze:
Ej , sprawdziłem DBB - MOD i niestety nie chodzi , co jest nie tak ? Rozpakowywuje go do folderu z grą Jagged Alliance 2 i gra nie chce chodzić! Jak zrobić ten DBB - MOD tak , żeby działał ?

Nie ma po prostu odpowiedniej stabilnej wersji. Też próbowałem i nigdy mi się nie odpaliła :no:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Domiraeper
Post : 12 cze 2012 13:37
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 22.09.2011
  • Skąd: Poznań


Aaaa spoko , jeszcze raz dzięki !


Dodano: 12 cze 2012 13:37

Sory że pisze o tylu problemach , ale czy MOD 1.13 zmienia rozdzielczość ekranu na mniejszą ? Bo zainstalowałem sobie właśnie ten MOD i gra ( rozdzielczość ) mi się o dużo zmniejszyła ! Gram na laptopie ( SAMSUNG ) { W razie potrzebnych innych informacji pisać } i gra zmniejszyła się o połowę i w ogóle taka gra do o kant dupy roztrzask ! POMOCY !




Za pomoc z góry dziękuję :ok: !

_________________
Grzegorz Garsztka G.G. Domireaper Dominator

Obrazek


*
 
micand1989
Post : 12 cze 2012 16:58
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Domiraeper pisze:
Sory że pisze o tylu problemach , ale czy MOD 1.13 zmienia rozdzielczość ekranu na mniejszą ? Bo zainstalowałem sobie właśnie ten MOD i gra ( rozdzielczość ) mi się o dużo zmniejszyła ! Gram na laptopie ( SAMSUNG )

Odpal INI edytor i tam zmień rozdzielczość na 800x600 albo większą. W 640x480 nie działa dodatek "NAS" (new attachment system).

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Domiraeper
Post : 13 cze 2012 17:16
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 22.09.2011
  • Skąd: Poznań


Które to , bo tyle tego tutaj jest ?

_________________
Grzegorz Garsztka G.G. Domireaper Dominator

Obrazek


*
 
micand1989
Post : 13 cze 2012 17:44
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Domiraeper pisze:
Które to , bo tyle tego tutaj jest ?

1 z 9 aplikacji nazywa się INI Editor.exe i u góry w oknie edytora będzie lista wyboru rozdzielczości.

Albo edycja pliku Ja2.ini (poniżej pokazałem co masz edytować)>>>

; Select the screen resolution of the game.
; 0 ... 640x480
; 1 ... 800x600
; 2 ... 1024x768

SCREEN_RESOLUTION = 1

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:31


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. jagged-alliance.pl oficjalnym centrum serii Jagged Alliance!

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Opisy modyfikacji

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. jagged-alliance.pl

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Pierwsze urodziny jagged-alliance.pl

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Polska społeczność Jagged Alliance i jej wsparcie

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron