Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
Beta testy jak każdy dobrze wie są dobrze znanym zjawiskiem w świecie gier i nadal cieszą się wśród graczy dużą popularnością. Beta testy pozwalają, bowiem na przetestowanie produktu, który jest wciąż w fazie produkcji, a branie w nich udziału jest na ogół całkowicie darmowe. To dzięki, nim możemy również zaoferować swoje wsparcie twórcom informując ich o ewentualnych błędach występujących w czasie gry jak i również możemy wyrazić swoją opinie na różne tematy, które dotyczą rozgrywki. Tydzień temu informowaliśmy o tym, że zamknięte beta testy gry Jagged Alliance Online mogą ruszyć w ciągu kilku dni i tak jest w istocie, ponieważ firma Gamigo, która nadzoruje prace nad grą poinformowała na swojej stronie internetowej o rozpoczynających się właśnie zamkniętych beta testach Jagged Alliance Online. Wciąż wysyłana jest pierwsza fala zaproszeń dla zainteresowanych wzięciem udziału w procesie testowania, a w miarę postępowania beta testów nieuniknione jest planowanie dodawania kolejnych uczestników.

*

cygan027
Szeregowy

Hej no czekamy

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Gdzie się trzeba było zgłosić? Pamiętam, że jak się rejestrowałem rok temu to chyba się coś zaznaczało?

OK już wiem, jak czytałem tego newsa kiedyś, to zapomniałem to zrobić. Poszła już rejestracja :).

prof. Murray Newton Rothbard

Ostatnio zmieniony 11 lis 2011 09:32 przez Premislaus, łącznie zmieniany 1 raz

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Na razie nieoficjalnie, bo nie ma na ten temat konkretnych informacji: Zamknięte beta-testy Jagged Alliance Online mają rozpocząć się jeszcze dzisiaj. Prawdopodobnie obecnie są rozsyłane zaproszenia do osób które dokonały rejestracji.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No ja już gram, a wy?

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Ja czekam na pełną... i wasze wrażenia :)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja jeszcze nie grałem, ale dostałem zaproszenie do bety:

Cytuj:
Cześć Wigen1678!

Przez swoje konto gamigo Wigen1678 zgłosiłeś się do gry Jagged Alliance Online.

Twoje konto zostało właśnie aktywowane i możesz zaczynać!

Twoja nazwa użytkownika w grze to Wigen1678.
Możesz od razu zacząć grać w Jagged Alliance Online wchodząc na http://play.jaggedalliance.gamigo.com - nie musisz pobierać żadnych plików!

Dziękujemy,
Zespół gamigo

https://pl.gamigo.com/
http://www.youtube.com/gamigogames/
https://www.facebook.com/gamigo.games/

Naskrobię coś na ten temat jak wrócę z pracy ;) Dodatkowo powrzucam nowe screeny do galerii. Jedynie o co proszę to o cierpliwość ;)

momo78 pisze:
No ja już gram, a wy?

Grasz? Jak wrażenia?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Na jednym ze screenów jest FN FAL. Czy w JAO też można go określić mianem "the best rifle" tak jak to było w klasycznym JA2. Ma jakieś parametry ?

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wigen pisze:
Grasz? Jak wrażenia?

Z tego co zdążyłem zagrać, a było to jakieś 15-20 minut, grało mi się niestety średnio.
Grę rozpoczynamy od nadania nazwy naszej organizacji oraz od stworzenia swojego najemnika. Tworzenie to może zbyt duże słowo, bo jedyne co możemy zrobić to wpisać imię, nazwisko, ksywkę oraz wybrać obrazek. Żadnych testów IMP, ani nawet ustawiania umiejętności.
Po stworzeniu widzimy ekran z naszą bazą. Jest to kilka namiotów, dwa z nich można użyć: warsztat(jest funkcja crafting, ale nie sprawdzałem jej) i szpital.
Mamy także kilka przycisków m.in. najmowanie najemników oraz item shop.
Ekran najmu składa się z obrazków i statystyk najemników. Niektóre twarze zostały zmienione na bardziej 3D, część została takia jakią znamy z JA.
Po wybraniu interesującego nas najemnika słyszymy jego odzywkę z AIM. Najemników można najmować na określony czas np. 3 dni, lub kupić na stałe za GOLD.
Item shop wygląda zwyczajnie - przedmioty sa podzielone na kategorie. Na moim etapie mam dostępne może z 5 splów. Ogólnie broni jest dużo.
Po kliknięciu przycisku misji ukazuje nam się mapa całego świata z zaznaczonymi miejscami z misją. Misje podzielone są na kilka etapów, tak jakby podmisji, po przejściu jednej możemy zagrać następną. Za misje dostajemy EXP dla naszej organizacji(zalezy od tego co i kogo mozemy kupic), kasę oraz niekiedy przedmioty specjalne, np. takie, które posłużą do upgrade budynków bazy.
Ja zdążyłem zagrać tylko 2 misje. Pierwsza którą wybrałem polegałą na zabiciu wszystkich wrogów, druga na zajęciu skrzyni z bronią.
Od razu powiem, że jako iż nie istnieją w tej grze na obecnym etapie żadne podpowiedzi zmylony oznaczeniami w AIM wyruszyłem na pierwszą misje sam z pistoletem, ale dałem radę. Drugiej jednak nie przeszedłem, bo miałem mało HP. Życie nie regeneruje się poza misjami, zdaje się, że służą do tego przedmioty, które trzeba kupić za kasę, a pewnie pro przedmioty za golda. Wsadzamy kolesia do szpitala a w drugim slocie np. zestaw chirurgiczny i JEŚLI MAMY SZCZĘŚCIE to uda nam się uleczyć(początkowe przedmioty dają moze z 15% hp....). Musimy mieć szczęscie, bo każda taka operacja przywracania życia ma szanse niepowodzenia.
Postacie podczas walki zdobywają doświadczenie i po wejściu na wyższy poziom możemy sami dodać pkt do odpowiedniej umiejętności.
Gra jakoś na razie mnie nie powaliła na kolana, jednak to dopiero beta :P

Jako, że do używania konkretnej broni musimy mieć odpowiednio rozwinięte umiejętności, nie wiem jak jest z FALem, bo na razie najlepszą bronią jaką mogę używać jest pistolet.

I'm a... fraid.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie wspomniałeś o tym, że nie można niestety podnosić broni w trybie taktyki po zabiciu przeciwnika. Jeśli zabraknie Ci amunicji musisz zamknąć misje. Tak czy owak, moim zdaniem, bardzo fajne wrażenia wyniosłeś Momo z tej gry. Może wykorzystamy je w jakimś artykule dotyczącym wrażeń z bety Jagged Alliance Online.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

momo78 pisze:
Gra jakoś na razie mnie nie powaliła na kolana, jednak to dopiero beta

No z tego co na razie opisałeś, to czuję, że też mnie nie powali....

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Perry pisze:
No z tego co na razie opisałeś, to czuję, że też mnie nie powali....

Zapomniałem jeszcze dodać, że w grze umieszczony został wskaźnik paliwa. Za wszelkie akcje typu: rozpoczęcie misji, leczenie po walce, upgrade budynków trzeba zapłacić paliwem, tak więc koniec z graniem cały dzień, bo po kilku misjach nie możemy już nic zrobić.
Oczywiście paliwo można dokupić za GOLDa za prawdziwe pieniądze(zdaje mi się, że na potrzeby bety będziemy dostawać codziennie za free jakąś ilość).
Nie jest to nic nowego, taki mechanizm zastosowany jest w większości tego typu gier online.

I'm a... fraid.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Przynajmniej nałóg nie wykluczy mnie z życia :D

BTW sugeruje wydzielić oddzielny temat o wrażeniach.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Jak tak patrzę po tych zagranicznych forach to w tej grze jest wiele rzeczy do poprawienia i kto wie może i nawet do wyrzucenia.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

momo78 pisze:
Oczywiście paliwo można dokupić za GOLDa za prawdziwe pieniądze(zdaje mi się, że na potrzeby bety będziemy dostawać codziennie za free jakąś ilość).
Nie jest to nic nowego, taki mechanizm zastosowany jest w większości tego typu gier online.

Eee, to już nie jest Jagged Alliance, tylko kolejna internetowa skarbonka... Wrzuć monetę, to odblokuję Ci extra gadżet... Porażkowice Wielkie..

Wigen pisze:
Jak tak patrzę po tych zagranicznych forach to w tej grze jest wiele rzeczy do poprawienia i kto wie może i nawet do wyrzucenia.

No jak na razie, nie zauważyłem po opisie @momo78, żeby się wiele zachowało z klasycznego JA2.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna